Alpenbrevet

  • 23 augustus – 26 augustus 2018
  • Meiringen, Zwitserland

Alpenbrevet, de populairste en mooiste cyclo in Zwitserland. Keuze uit vier afstanden met bekende passen als Grimsel, Gotthard en Nufenen.

Algemene informatie

Neem deel aan deze populaire Zwitserse cyclo!  De start is vanuit Centraal Zwitserland in Meiringen en op het programma staan bekende alpenreuzen als de Grimsel-, Furka- en Gotthardpas. De tocht wordt verreden op zaterdag 29 augustus. Je verblijft in een sfeervol landgasthof aan de voet van de Sustenpas op een paar kilometer afstand van Meiringen. Je hebt de keuze uit drie verschillende afstanden. De Silbertour telt 132 km, 3875 hoogtemeters en voert over de Grimsel-, Furka- en Sustenpas. De Goldtour is 172 km lang met 5294 hoogtemeters en gaat over de Grimsel-, Nufenen-, Gotthard- en Sustenpas. Voor de echte diehards is er de Platintour van maar liefst 276 km met ruim 7000 hoogtemeters en voert over de Grimsel-, Nufenen-, Oberalp-, Lukmanier- en Sustenpas.

Meer informatie over het Alpenbrevet vind je op www.alpenbrevet.ch.

Hotel Twing, Hasliberg Wasserwendi (***)

Hotel Twing ligt op een gunstige plek tegenover de kabelbaan Hasliberg-Wasserwendi, en biedt een eigen restaurant, waar Zwitserse en internationale gerechten worden geserveerd die zijn bereid met regionale producten.

Alle kamers in Hotel Twing bieden uitzicht op de omliggende bergen of het meer van Brienz en hebben een eigen badkamer en tv-schermen met SuitePads. De meeste kamers hebben een balkon. U kunt overal gratis gebruikmaken van WiFi. In deze offerte is opgenomen 9 x 2-persoonskamer en 1 x 1 persoonskamer.

Elke dag is er een uitgebreid ontbijtbuffet. In de bar van het hotel kunt u genieten van diverse drankjes. Op verzoek zijn er ook lunchpakketten, vegetarische maaltijden en speciale allergievrije menu’s beschikbaar. In de zomer kunt u dineren op het terras van het restaurant. Vanaf 6 januari 2017 is er in Hotel Twing ook een restaurant met Aziatische specialiteiten.

Op verzoek en tegen een toeslag kunt u zich ontspannen in een hot tub bij het hotel.

Hotel Twing ligt op 25 minuten rijden van het meer de Brienzersee en op 15 minuten rijden van Meiringen.  Het hotel ligt op 2,5 km van de kabelbaan Meiringen – Hasliberg Reuti die je naar de start van het Alpenbrevet brengt. Op 100 meter van Hotel Twing is een minigolfbaan. Website: www.hotel-twing.ch.

17641620

Programma

Donderdag 23 augustus

Vanaf 15.00 uur aankomst in Hotel Twing in Hasliberg. Dit pension ligt op 1 km van de gondel die je naar Meiringen (startplaats vervoert). Op de wedstrijddag zijn er extra vroege gondels die je met je fiets naar beneden vervoeren.

Trainingsdag met volop mogelijkheden. Een prachtige trainingsrit voert naar de Grosse Scheidegg. Zie voor de route het volgende tabblad.

Vrijdag 24 augustus 

08.30 uur Ontbijt

Als je wilt kun je ’s ochtends nog wat trainen in de omgeving.

Vandaag haal je ook je startbewijs op in Meiringen.

Zaterdag 25 augustus

05.30 uur Ontbijt

06.45 uur Start Alpenbrevet

Zondag 26 augustus

08.30 uur Ontbijt en aansluitend vertrek naar huis.

Your Content Goes Here

PRIJZEN PER PERSOON

                                                                                                     Extra nacht

Hotel Twing           € 395,-                                                      € 92,50

Toeslag 1-persoonskamer: € 95,-

Inbegrepen:   

          Drie overnachtingen in gedeelde 2-persoonskamers (tenzij anders beschreven)

          Ontbijt en diner

          Startbewijs voor het Alpenbrevet (twv CHF 110,-) en verzorging registratie van het startbewijs

          GPX-bestanden voor trainingsritten en klein routeboek/reisbescheiden

 

Niet inbegrepen

          Vervoer Nederland – Meiringen

          Evt overige maaltijden

          Evt reis- en of annuleringsverzekering

 

Algemene informatie/voorwaarden

Het tarief voor het Alpenbrevet voor 2018 is nog niet bekend. Mocht dit hoger uitvallen dan CHF 110,- dan wordt het verschil doorbelast.

De prijzen zijn berekend op een koers van 1 CHF = euro 0,90. Mocht de koers in ongunstige zin wijzigen (Als 1 CHF hoger wordt dan euro 0,95) dan behoudt VeloTours zich het recht voor om het dit verschil door te belasten.

Vul dit formulier in een vrijblijvend aanbod te ontvangen. 

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Desbetreffende reis (verplicht)

Je verzoek