Coronaregels

VeloTours probeert als reisorganisatie de ontwikkelingen m.b.t. reisbeperkingen als gevolg van het COVID-19 virus zo goed mogelijk te volgen en haar beleid hierop aan te passen. We zullen regelmatig updates plaatsen indien de situatie verandert. 

We volgen uiteraard de door de Nederlandse overheid uitgevaardigde reisadviezen.

Advies VeloTours: sluit bij boeking een (VeloTours kan dit voor je verzorgen) een Allrisk annuleringsverzekering af van Europeesche Verzekeringen. Dit kan veel onheil voorkomen. Zo biedt deze annuleringsverzekering de volgende dekkingen op het moment van boeken voor reisbestemmingen die op dat moment groen of geel gekleurd zijn: 

  1. Mocht je het zelf niet meer zien zitten om te reizen omdat de bestemming van kleur verandert of andere redenen dan krijg je maximaal 75% van je reissom vergoed.
  2. Mocht je je reis moeten afbreken vanwege COVID dan krijg je 75% vergoed van de zogenaamde niet genoten vakantiedagen.

De exacte voorwaarden zijn te vinden op de website van Europeesche Verzekeringen of bij ons op te vragen. Deze annuleringsverzekering is ook af te sluiten voor Belgische deelnemers. 

Arrangementen met een cyclosportieve of granfondo 

Heb je bij VeloTours een arrangement geboekt naar een prestatietocht in het buitenland (bv de Marmotte) dan zijn de volgende regels van toepassing.

Indien de prestatietocht niet doorgaat als gevolg van COVID of er geldt een negatief reisadvies dan zal VeloTours het reeds betaalde bedrag terugstorten minus € 50,- per persoon. Of we het bedrag/de waarde van deelname aan de prestatietocht kunnen terugstorten is afhankelijk van de lokale organisatie. Wij volgen daarin het besluit van de organisatie. De organisatie kan bv besluiten om startbewijzen door te zetten naar volgende jaar of slechts een deel te restitueren. VeloTours bericht uiterlijk vier weken voor aanvang van het arrangement de deelnemers mocht het arrangement niet door kunnen gaan. 

Eigen arrangementen 

Voor fietsvakanties en trainingsweken geldt dat VeloTours het betaalde bedrag terugstort om bovengenoemde redenen minus € 50,- per persoon. VeloTours bericht uiterlijk vier weken voor aanvang van het arrangement de deelnemers mocht het arrangement niet door kunnen gaan. 

Positief getest vlak voor de reis 

Indien je positief test vlak voordat een reis aanvangt en daardoor niet kunt reizen zijn de kosten voor eigen rekening. Om dit risico financieel op te vangen adviseren wij een Allrisk annuleringsverzekering bij boeking af te sluiten. 

Boekingskosten en bijdrage VZR Garant worden uiteraard niet gerestitueerd evenals premies voor reis- en annuleringsverzekeringen.