10-daagse fietsreis Roermond – Milaan

Datum

28/05/2022 - 30/09/2022

Vanaf

595

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Ga mee op reis met VeloTours

Van Nederland naar Milaan. Een geweldig leuke afwisselende fietsreis door voor ‘iedereen vaak onbekend fietsgebied’. Gemiddeld fiets je ruim 100 km per dag. De reis is geschikt voor racefietsers die in goede conditie zijn en dagelijks ruim 100 km in heuvellandschap aankunnen.

Het arrangement

Deze reis is zeer geschikt als je met een groepje fietsers bent. Bagagevervoer regel je zelf. Huur een busje of gebruik een eigen auto voor de bagage en wissel per (halve) dag af qua bestuurder. Als er zeer interessante stukken bijzitten: rijd dan bijvoorbeeld een eind vooruit met het busje en fiets terug en fiets dan mee met de groep. Op deze manier houd je de reis zeer betaalbaar.

Maatwerk

De route start in Roermond. Maar is op verzoek aan te passen naar je eigen startplaats en finishplaats. We maken het op maat voor je. De hotels zijn voor je geregeld en je krijgt een uitgebreid routeboek en gpx- of tcx-en bestanden per etappe. Eventueel zijn ook aanpassingen in de routes bijvoorbeeld qua lengte mogelijk. Het minimaal aantal deelnemers voor deze reis is vier deelnemers. Er is dagelijks vertrek mogelijk in de periode 28 mei t/m 30 september.

VeloTours wielershirt

Sinds dit jaar hebben we een eigen wielershirt! Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeldt dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Wielershirt VeloTours Voorkant Wielershirt VeloTours Achterkant

Beschikbaar

Vanaf

595

Beoordelingen

Duur

10 dagen

Start
28/05/2022

Finish
30/09/2022

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
info@velotours.nl

Services
Accommodaties
  • Gavia e Mortirolo

Middenklassehotels (** en ***)

We verblijven in middenklassehotels onderweg waar we het ontbijt en het diner gebruiken. Je kunt hier in het hotel ook veilig je fiets stallen.

Programma

 

 

Dag 1

Roermond – Eupen, ca. 120 km en 1000 hm

Het vertrek van deze fietsreis is gepland in Roermond. In de ochtend vertrek je zuidwaarts een stukje Duitsland in. Het landschap begint te glooien en we maken de eerste hoogtemeters. Bij Hoensbroek rijden we Zuid-Limburg in en we beklimmen de Keutenberg, Gulpenerberg, de Camerig en de Vaalserberg voordat we België inrijden. We rijden de Voerstreek in naar Eupen voor de overnachting.

 

Dag 2

Eupen – Vianden, ca. 110 km, ca. 1500 hm

Gelijk na de start klimmen we naar het dak van België, de Botrange (692 m). Geen steile maar wel een lange klim. We dalen af langs het stuwmeer van Robertville en rijden zuidwaarts naar St. Vith. Hier pakken we het bekende fietspad van de Vennbaan (oude spoorlijn) op en volgen we dit ruim 20 km. We rijden Duitsland weer even binnen en via kleinere, korte beklimmingen bereiken we dal van de Ourthe aan de grens van Luxemburg. We rijden door het dal tot vlak voor Vianden. Nog even een klimmetje en het hotel ligt binnen handbereik.

Dag 3

Vianden – Saarbrücken, ca. 130 km

Vanuit Vianden rijden we eerst nog een stukje door het dal van de Ourthe. De eerste klim van de dag in Luxemburg is de Hondsburg Nord. Veel klimmetjes hebben geen naam maar dat maakt ze niet minder zwaar. We steken de Moezel over en rijden Duitsland, het Nationaal Park Hunsrück binnen. Diverse klimmetjes volgens zoals de Cloef en de Cudenhorn. Het laatste stuk van de route rijden we langs de rivier de Saar richting Saarbrücken waar we overnachten.

 

Dag 4

Saarbrücken – Mühlbach, ca. 120 km en 1600 hm

Je verlaat Saarbrücken en klimt het dal uit en komen in Frankrijk. De eerste klim heet de Spichere Höhe. Daarna verder zuidoostwaarts door het Regional Parc des Vosges Nord. We beklimmen de Col de Valsberg (652 m) en de Col des Pandours (662 m). Vervolgens afdaling naar Mühlbach voor de overnachting.

Dag 5

Mühlbach- Freiburg, ca 110 km en 1500 hm

Over fraaie, rustige wegen trek je verder de Vogezen in. Er staat een flinke beklimming. vandaag op het programma, le Champ du Feu (1099 m). Na deze beklimming dalen we af en verlaten we de Vogezen en rijden we langs wijngaarden door het Rijndal. We steken de Rijn over Duitsland in. Aan het eind van de dag zitten nog een paar kleine heuvels van het Kaiserstuhlgebergte. Overnachting in de sfeervolle universiteitsstad Freiburg.

Dag 6

Freiburg – Laufenburg ca. 105 km en 2000 hm

Vandaag maak je kennis met het Zwarte Woud en beklim je de Schauinsland (1200 m), de Feldberg Pass (1231 m) en het Aulener Kreuz (1136 m). Je zult ontdekken dat het Zwarte Woud ook een zeer fraai fietsgebied is. Na deze drie beklimmingen dalen we af naar het zuiden voor overnachting in Laufenbrug aan de Duits-Zwitserse grens.

 

Dag 7

Laufenburg – Lungern ca. 120 km en ca 1500 hm

Je steekt de Rijn over en rijdt Zwitserland binnen. De route loopt hier over kleine rustige wegen door heuvellandschap met wat korte beklimmingen naar Lensburg en Luzern. We zien het beroemde Vierwoudstedenmeer en rijden zuidwaarts langs de Sarnersee en Lungernersee naar Lungern voor de overnachting.

 

Dag 8

Lungern – Airolo ca. 100 km, 3100 hm

Vandaag is de Koninginnerit met drie zware alpencols. Na het vertrek dalen we af naar Meiringen om vervolgens aan de Grimselpas (2169 m) te beginnen. Na de Grimsel volgt en korte afdaling en slaan we linksaf de beroemde Furkapas (2429 m) op. Onderweg zie je de monding van de Rhonegletscher. Na de Furkpas beklim je tot slot de Gotthardpas (2107 m) vanaf de noordelijke kant en we dalen af via de oude pasweg (met de bekende klinkertjes in de bochten) naar Airolo.

 

Dag 9

Airolo – Milaan, ca. 135 km

Het is alweer de laatste fietsdag. Na de zware dag van gisteren zijn de eerste 50 km vandaag erg welkom: we dalen langzaam af naar Bellinzona. Er volgt een klim van bijna 7 km naar de Passo Monte Ceneri (556 m) Via het Meer van Lugano rijden we Italië binnen en naderen we het eind van de reis. We finishen aan de noordkant van Milaan. Overnachting in de buurt van Saronno.

 

Dag 10

Terugreis naar Nederland 

Na het ontbijt uitchecken uit het hotel en inladen bagage en fietsen. Transfer en terugvlucht naar Nederland op eigen gelegenheid en kosten of verlenging van je verblijf in Italië. VeloTours kan helpen bij het organiseren van de terugreis.

Routes

Prijzen & boeken

Prijs per persoon:

€ 575,-

1-persoonskamertoeslag: € 225,-

 

Vertrekmogelijkheden:

Elke dag in de periode 28 mei – 30 september.

 

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

 

Maatwerk:

Heb je afwijkende wensen? Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Toch liever een huurauto of – busje? Bagagevervoer? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met Europeesche Verzekeringen voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering Europeesche Verzekeringen: keuze uit twee pakketten

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 

  • Negen overnachtingen in toeristenklasse/middenklasse hotels
  • Verblijf in een 2-persoonskamer
  • Ontbijt  in het hotel
  • Uitgebreid routeboek
  • GPX-routes

 

  • Boekingskosten en bijdrage VZR Garant:  € 25,- per boeking
  • Reis- en of annuleringsverzekering
  • Vervoer van Italië naar Nederland

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1