5-daagse fietsreis Utrecht – Parijs

Datum

01/04/2023 - 31/10/2023

Vanaf

345

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Official Partner
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Ga mee op reis met VeloTours naar Frankrijk

Een fraaie 5-daagse fietsreis door de Vlaamse Ardennen, de kasseien van Parijs-Roubaix, Wallonië naar Parijs waar de Tour de France jaarlijks finisht. Je reist zelf terug per Thalys naar Nederland of verlengt je verblijf in Parijs. Rijd nu zelf delen en beklimmingen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers en Parijs-Roubaix en de fraaie glooiingen ten noorden van Parijs.

Je fietst dagelijks etappes van ca. 110-140 km. De reis is geschikt voor racefietsers die in goede conditie zijn en dagelijks ruim 100 km in heuvellandschap aankunnen.

Bagagevervoer

Deze reis is zeer geschikt als je met een groepje fietsers bent. Bagagevervoer regel je zelf. Huur een busje of gebruik een eigen auto voor de bagage en wissel per (halve) dag af qua bestuurder. Als er zeer interessante stukken bijzitten: rijd dan bijvoorbeeld eind vooruit met het busje en fiets terug en fiets dan mee met de groep. Op deze manier houd je zeer betaalbaar.

Maatwerk

De route start en finisht in Utrecht. Maar is op verzoek aan te passen naar je eigen startplaats en finishplaats. We maken het op maat voor je. De hotels zijn geregeld voor je en je krijgt een uitgebreid routeboek en gpx- of tcx-en bestanden per etappe. Eventueel zijn ook aanpassingen in de routes bijvoorbeeld qua lengte mogelijk. Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is vier personen. Er is dagelijks vertrek mogelijk in de periode 1 april t/m 31 oktober.

VeloTours wielershirt

Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeld dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Wielershirt VeloTours Voorkant Wielershirt VeloTours Achterkant

Xpert Clinics Sportmedische partner van Velo Tours 

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportief evenement als de 5-daagse fietsreis Utrecht – Parijs. VeloTours adviseert een medische keuring te laten doen voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en). Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen. Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.  

Vanuit deze mooie samenwerking bieden wij de deelnemers 10% korting op onderstaande keuringen. Daarnaast vergoeden diverse zorgverzekeraars vaak een (groot) deel van deze onderstaande keuringen. Check hierbij uw eigen zorgpolis. 

Sportmedische keuringen kunnen bij Xpert Clinics worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar; 

 • BSMO (Basis Sport Medisch Onderzoek)
 • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus) = ten zeerste aanbevolen
 • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek) 
 • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek) 

Meer informatie over welke sportmedisch onderzoeken, vergoeding hiervan en het maken van een afspraak; zie hier onze website Xpert Clinics

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

Beschikbaar

Vanaf

345

Beoordelingen

Duur

5 dagen

Start
01/04/2023

Finish
31/10/2023

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?
Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
[email protected]

Services

Wij bieden de volgende services tijdens deze fietsreis:

Accommodaties

Middenklassehotels

Je verblijft in prima toeristenklasse en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers met ontbijt.

Programma

Dag 1

ETAPPE UTRECHT – ANTWERPEN, CA. 140 KM

09.30 uur: Start fietstocht. Je hebt flink wat kilometers voor de boeg maar qua hoogtemeters is het nog een makkie vandaag. Vanuit Utrecht zuidwaarts door de Betuwe en beklimmen de bruggen over de Lek, Waal en Maas. Oostwaarts. Na het rivierenlandschap rijd je langs de oostkant van Breda België in om via het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten aan te komen in Antwerpen. Overnachting in Antwerpen of directe omgeving.

   

 

Dag 2

ETAPPE ANTWERPEN – OUDENAARDE 125 KM EN 850 HM

09.30 uur Langs de Schelde rijd je Antwerpen uit om vervolgens zuidwestwaarts over kleine rustige weggetjes naar de Vlaamse Ardennen te rijden. We beklimmen als eerste helling de Bosberg en vervolgens de Muur van Geraardsbergen. Via diverse andere beklimmingen rijden we naar het centrum van de Vlaamse Ardennen, Oudenaarde. Hier overnachten we.

 

Dag 3

ETAPPE OUDENAARDE – VALENCIENNES 115 KM EN 500 HM

De etappe vandaag staat in het teken van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. Je begint vandaag met een paar beroemde hellingen in het Vlaamse pajottenland. Achtereenvolgens staan de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont op het proramma. Ter afsluiting nog de Kluisberg en vervolgens gaat het westwaarts richting Frankrijk voor een bezoek aan de beroemde wielerbaan van Roubaix waar jaarlijks de finish plaatsvindt van Parijs-Roubaix. Je gaat vandaag zelf enkele kasseistroken uitproberen. De eerste strook is de kasseistrook bij Hem waar Hennie Kuiper ooit pech kreeg. Verder staan twee zware vijfsterren stroken op het programma: de Carrefour de l’Arbre en het Bos van Waller. Er loopt ook een gootje/paadje langs deze stroken als je er genoeg van hebt. Overnachting in Valenciennes.

 

Dag 4

ETAPPE VALENCIENNES – NOYON 135 KM EN 850 HM

We rijden vandaag door het heuvellandschap van Noord-Frankrijk en verlaten al spoedig dit mijnbouwgebied. ’s Ochtends pakken we nog een paar kasseistroken uit Parijs-Roubaix mee.  Het landschap begint meer en meer te glooien. Geen zware beklimmingen vandaag maar wel vaak weer op en af. Via het dal van de Oise rijden we naar Noyon voor de overnachting.

 

 

Dag 5

ETAPPE NOYON – PARIJS, 135 KM EN 550 HM

Vandaag is de laatste etappe naar Parijs waar de finish is. Via het Foret Domaniale de Compiegne, de stad Compiegne en het Foret d’Ermenonville rijden we via de oostkant Parijs binnen. We volgen het Canal de l’Ourq een flink aantal kilometers. Exacte finish in Parijs is bij de Eiffeltoren. Einde reis. Je kunt nu of gelijk terugkeren per Thalys naar Nederland of je verblijf verlengen om bv een paar dagen nog in Parijs te verblijven. Optioneel is nog een overnachting in Parijs.

Routes

Route Utrecht – Antwerpen

 

Etappe Antwerpen – Oudenaarde

Etappe Oudenaarde – Valenciennes

Etappe Valenciennes – Noyons

Etappe Noyons – Parijs

Prijzen & boeken

Prijs per persoon:

Tweepersoonskamer: €345,- per persoon

 • Minimum deelname is 4 personen.
 • Vertrek mogelijk: Iedere dag in de periode 1 april t/m 31 oktober.

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

 

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met a.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten. 

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • Toeristen- en middenklassehotels met ontbijt, afgestemd op racefietsers
 • Afgesloten ruimte voor stallen van de fietsen
 • Routeboek
 • GPX-routes

 

 • Vervoer naar Utrecht.
 • Terugreis vanuit Parijs (kan VeloTours wel verzorgen)
 • Bagagevervoer
 • Evt reis- en of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten en bijdrage VZR Garant:  € 25,- per boeking

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1