7-daagse fietsreis Voorjaarsklassiekers met gratis annuleringsoptie!

Datum

05/09/2020 - 11/09/2020

Vanaf

850

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Deze reis valt onder de garantieregeling STO Garant

Veel trainingsdoelen zijn als gevolg van het coronavirus komen te vervallen. Toch hopen we dat er vanaf eind augustus weer mogelijkheden komen om met kleine groepen te kunnen fietsen. Daarom hebben wij deze fietsreis met vertrek en finish vanuit Nederland samengesteld. Een fraaie 7-daagse fietsreis door de Vlaamse Ardennen, de kasseien van Parijs-Roubaix, Wallonie en de Ardennen. Rijd nu zelf delen en beklimmingen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers, Parijs-Roubaix, Luik-Bastenaken-Luik en de Amstel Gold Race.

We fietsen dagelijks etappes van ca. 120 km waarbij we twee groepjes vormen (conform de richtlijnen van het RIVM op dat moment) zullen fietsen: een basisgroep en een wat snellere groep. De reis is geschikt voor racefietsers die in goede conditie zijn en dagelijks ruim 100 km in heuvellandschap aankunnen.

SCHRIJF JE GERUST IN! Mocht de reis niet doorgaan a.g.v. het Coronavrius dan wordt de gehele reissom weer gerestitueerd!(*)

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Het minimumaantal deelnemers aan deze reis bedraagt 14. Mocht dit aantal niet zijn behaald vier weken voor de vertrekdatum dan behoudt VeloTours zich het recht voor de reis te annuleren of in overleg met deelnemers om te zetten naar een ander arrangement.

Omdat er nu nog veel hotels zijn gesloten zullen we hotels gaan inkopen/boeken zodra we het minimumaantal deelnemers van de reis is bereikt. De prijs kan daardoor misschien nog iets afwijken maar nooit meer dan vijf procent. Het is ook mogelijk dat de route daardoor nog licht wordt gewijzigd.

We boeken partners/stellen zoveel mogelijk op 2-persoonskamers met een 2-persoonsbed. Verder stimuleren we het boeken van 1-persoonskamers. Toch een kamer delen? Dan zullen we zorgen dat de bedden minimaal 1,50 meter uit elkaar komen te staan.

Bij het fietsen nemen we de richtlijnen in acht van het RIVM die op dat moment zullen gelden. Dit geldt ook tijdens het gebruik van de maaltijden.

(*) de administratiekosten van € 20,- worden niet gerestitueerd.

Beschikbaar

Vanaf

850

Beoordelingen

Duur

5 dagen

Start
05/09/2020

Finish
11/09/2020

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

+31 6 211 997 95
info@velotours.nl

Services

Wij bieden de volgende services tijdens deze fietsreis:

Accommodaties

Middenklassehotels

We verblijven in prima toeristenklasse en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers. In de 2-persoonskamers zorgen we gescheiden bedden (indien je met een ander op de kamer ligt) conform de RIVM-richtlijnen. Er is ook plaats in 1-persoonskamers. De maaltijden worden zoveel mogelijk afgestemd op wielrenners.

Programma

Zaterdag 5 september 2020

ETAPPE UTRECHT – ANTWERPEN, CA. 140 KM

08.30 uur: Introductie en kennismaking.

09.30 uur: Start fietstocht. We hebben flink wat kilometers voor de boeg maar qua hoogtemeters is het nog een makkie vandaag. We rijden vanuit Utrecht zuidwaarts door de Betuwe en beklimmen de bruggen over de Lek, Waal en Maas. Oostwaarts. Na het rivierenlandschap rijden we langs de oostkant van Breda Belgie in om via het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten aan te komen in Antwerpen.  Overnachting in Antwerpen of directe omgeving.

 

Zondag 6 september 2020

ETAPPE ANTWERPEN – OUDENAARDE 125 KM EN 850 HM

09.30 uur: Langs de Schelde rijden we Antwerpen uit om vervolgens zuid-westwaarts over kleine rustige weggetjes naar de Vlaamse Ardennen te rijden. We beklimmen als eerste helling de Bosberg en vervolgens de Muur van Geraardsbergen. Via diverse andere beklimmingen rijden we naar het centrum van de Vlaamse Ardennen, Oudenaarde. Hier overnachten we.

 

Maandag 7 september 2020

ETAPPE OUDENAARDE – VALENCIENNES 115 KM EN 500 HM

De etappe vandaag staat in het teken van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. We beginnen vandaag met een paar beroemde hellingen in het Vlaamse pajottenland. Achtereenvolgens rijden we de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont op. Ter afsluiting nog de Kluisberg en vervolgens rijden we westwaarts richting Frankrijk voor een bezoek aan de beroemde wielerbaan van Roubaix waar jaarlijks de finish plaatsvindt van Parijs-Roubaix. We gaan vandaag zelf enkele kasseistroken uitproberen. We beginnen met de kasseistrook bij Hem waar Hennie Kuiper ooit pech kreeg. Verder staan twee zware vijfsterren stroken op het programma: de Carrefour de l’Arbre en het Bos van Waller. Er loopt ook een gootje/paadje langs deze stroken als je er genoeg van hebt. Overnachting in Valenciennes.

 

Dinsdag 8 september 2020

ETAPPE VALENCIENNES – DINANT, 130 KM EN 1200 HM

We rijden vandaag door het heuvellandschap van Noord-Frankrijk en in Zuid-Belgie door de provincies Henegouwen en Namen. Voor veel Nederlanders onbekend gebied maar ten onrechte. We rijden via het Parc Naturel regional de l’Avesnois en het stuwmeeer L’Eau d’Heure door een op en af gaand landschap naar de vestingstad Dinant. Geen zware lange beklimmingen vandaag maar toch wel 1200 hoogtemeters. Overnachting in Dinant.

 

Woensdag 9 september

ETAPPE DINANT – LUIK, 130 KM EN 2000 HM

Vandaag is de zwaarste dag qua hoogtemeters. We beklimmen diverse hellingen in de Ardennen die in de klassieker Luik-Bastenaken-Luik zijn opgenomen. Op het programma staan o.a. de Roche-a-Frene, La Redoute en de Roche aux Faucons. Maar ook wat minder bekende zoals Cote de Petite-Somme en de Cote de Lincee. Moe maar voldaan strijken we neer in Luik voor de overnachting.

 

Donderdag 10 september

ETAPPE LUIK – WEERT 135 KM EN 1300 HM

De heroische overwinning in 2019 van Mathieu van der Poel in de Amstel Gold Race maakt het Zuid-Limburgse heuvellandschap nog populairder dan het al was.  We rijden Luik uit en beklimmen in de Voerstreek een aantal pittige hellingen voordat we Zuid-Limburg inrijden. Hier beklimmen we o.a. de Camerig, de Eyserbosweg en de Gulpenerberg. We rijden geleidelijk noordwaarts, weer een stukje Belgie in om te finishen en overnachten in Weert.

 

Vrijdag 11 september

ETAPPE WEERT – UTRECHT 145 KM EN 350 HM

De slotetappe is qua hoogtemeters geen killer meer maar is qua lengte en met de vermoeidheid in de benen van de afgelopen dagen niet te onderschatten. We rijden noordwaarts ten oosten van Eindhoven langs en rijden via de Betuwe en diverse ponten en bruggen terug naar Utrecht waar we rond 16.00 uur hopen te arriveren. Hier is het einde van de reis en keert iedereen weer huiswaarts.

Routes

Etappe Utrecht – Antwerpen

 

Etappe Antwerpen – Oudenaarde

 

Etappe Oudenaarde – Valenciennes

 

Etappe Valenciennes – Dinant

Etappe Dinant – Luik

Etappe Luik – Weert

Etappe Weert – Utrecht

Prijzen & boeken

€ 850,- per persoon

1-persoonskamer toeslag: € 250,-

 

Je ontvangt van ons een factuur. We verzoeken je de administratiekosten per omgaande te voldoen. De reissom hoef je pas te voldoen als de reis definitief doorgaat.

 • Technische assistentie
 • Bezemwagen (busje)
 • Bagagevervoer tijdens de etappes (busje)
 • Toeristen- en middenklassehotels met ontbijt en diner, afgestemd op racefietsers
 • Afgesloten ruimte voor stallen van de fietsen
 • Lunch en verzorgingspost onderweg
 • Reisbegeleiding
 • Groepjes van max. 10 fietsers per groep met keuze uit diverse snelheden
 • GPX-routes
 • Bidon

 

 • Vervoer van en naar Utrecht. We zullen vertrekken en aankomen op een plek waar je makkelijk gratis je auto evt kunt parkeren
 • Evt reis- en of annuleringsverzekering
 • Bijdrage garantiefonds STO Garant, € 8,50 per boeking
 • Administratiekosten € 20,- per boeking

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1

Onze zekerheden

Covid-19 Update

Alle reizen voor de periode maart t/m juni zijn op dit moment geannuleerd of verplaatst. Deelnemers die zich voor een reis hebben ingeschreven worden uiteraard gelijk door ons geinformeerd zodra duidelijk is of een reis/arrangement doorgaat of niet. Houd je aan de regels, blijf in training maar fiets alleen!!

VeloTours biedt maatwerk

Wil je graag een arrangement boeken maar liever wat langer verblijven of extra services boeken? Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Je kunt ons altijd even mailen of bellen als je iets zoekt wat je niet op onze website ziet staan.

VeloTours is