8-daagse fietsreis Ardennen – Eifel – Sauerland

Datum

01/04/2023 - 31/10/2023

Vanaf

579

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Official Partner
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Ga mee op reis met VeloTours

Deze fraaie 8-daagse fietsreis gaat door Zuid-Limburg, de Ardennen, de Eifel en het Sauerland. Er zijn veel bekende maar ook veel onbekende hellingen opgenomen in het parcours.

Het arrangement

Je fietst dagelijks etappes van circa 120 tot 130 km. De reis is geschikt voor racefietsers die in goede conditie zijn en dagelijks ruim 100 km in heuvellandschap aankunnen. De route start en finisht in Eindhoven. Maar is op verzoek aan te passen naar je eigen startplaats en finishplaats. We maken het op maat voor je. De hotels zijn geregeld voor je en je krijgt een uitgebreid routeboek en gpx- of tcx- bestanden per etappe.

Bagagevervoer

Deze reis is zeer geschikt als je met een groepje fietsers bent. Bagagevervoer regel je zelf. Huur een busje of gebruik een eigen auto voor de bagage en wissel per (halve) dag af qua bestuurder. Als er zeer interessante stukken bijzitten: rijd dan bijvoorbeeld eind vooruit met het busje en fiets terug en fiets dan mee met de groep. Op deze manier houd je zeer betaalbaar.

Maatwerk

Eventueel zijn ook aanpassingen in de routes bv qua lengte mogelijk. Het minimum aantal deelnemers voor deze reis is vier personen. Er is dagelijks vertrek mogelijk in de periode 1 april t/m 31 oktober.

VeloTours wielershirt

Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeldt dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Wielershirt VeloTours Voorkant Wielershirt VeloTours Achterkant

Xpert Clinics Sportmedische partner van Velo Tours 

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportief evenement als de 8-daagse fietsreis Ardennen – Eifel – Sauerland. VeloTours adviseert een medische keuring te laten doen voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en). Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen. Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.  

Vanuit deze mooie samenwerking bieden wij de deelnemers 10% korting op onderstaande keuringen. Daarnaast vergoeden diverse zorgverzekeraars vaak een (groot) deel van deze onderstaande keuringen. Check hierbij uw eigen zorgpolis.  Sportmedische keuringen kunnen bij Xpert Clinics worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar; 

 • BSMO (Basis Sport Medisch Onderzoek)
 • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus) = ten zeerste aanbevolen
 • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek) 
 • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek) 

Meer informatie over welke sportmedisch onderzoeken, vergoeding hiervan en het maken van een afspraak; zie hier onze website Xpert Clinics.

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

 

 

 

Beschikbaar

Vanaf

579

Beoordelingen

Duur

8 dagen

Start
01/04/2023

Finish
31/10/2023

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?
Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
[email protected]

Services

Wij bieden de volgende services tijdens deze fietsreis

Accommodaties

Middenklassehotels

Je verblijft in prima toeristenklasse en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers..

Programma

Dag 1

ETAPPE EINDHOVEN – EPEN CA. 135 KM EN 1000 HM.

09.30 uur: Start fietstocht. We rijden via Valkenswaard België in. Er volgt een lange vlakke aanloop totdat we de Maas oversteken en in Zuid-Limburg terecht komen. We beklimmen een paar bekende hellingen uit de Amstel Gold Race zoals de Cauberg, Keutenberg, Eyserbosweg en Kruisberg. Overnachting in Epen of directe omgeving.

Dag 2

ETAPPE EPEN – CLERVAUX 130 KM EN 2200 HM

09.30 uur: Na het ontbijt  starten we vanaf Epen met de Camerig en vervolgens tikken we het Drielandenpunt op de Vaalserberg aan. We rijden zuidwaarts door de Voerstreek en rijden naar Eupen. We beklimmen het dak van België (de Botragen 694 m). Vervolgens staan twee steile beklimmingen op het programma de Beverce en de Stockeu. Na Vielsalm rijden we Luxemburg binnen en we overnachten in Clervaux of omgeving.

Dag 3

ETAPPE CLERVAUX – MAYEN 130 KM EN 2200 HM

Vandaag verlaten we Luxemburg en rijden de hele dag door de Eifel in Duitsland. We beklimmen onder andere de Schwarzer Mann, Scharteberg, Hohe Eifel en Kurreberg. Overnachting in Mayen.

Dag 4

ETAPPE MAYEN – SIEGEN, 130 KM EN 2000 HM

Een zware dag vandaag. We rijden de Eifel uit, steken het Rijndal over en gaan het Rothaargebergte in. We beklimmen vandaag o.a. de Kurbusch, Spielstuck en de Hartenfelser Kopf. Overnachting in Siegen.

Dag 5

ETAPPE SIEGEN – WILLINGEN, 120 KM EN 2200 HM

Vandaag rijden we het Sauerland binnen via Schmallenberg en Winterberg. en we overnachten in Willingen. We rijden via de volgende hellingen: Rhein-Weser-Turm, Jagdhaus en de Kahler Asten (met 841 m het hoogst befietsbare punt van het Sauerland).

Dag 6

ETAPPE WILLINGEN – SUNDERN, 115 KM EN 1500 HM

Vanuit Wilingen volgen diverse vaak wat kortere beklimmingen door het Sauerland waaronder de Estenberg, Schlot en de Schomberg. Opvallend hoe (ondanks dat we dichtbij het Ruhrgebiet zijn) de wegen zo rustig zijn. We overnachten in Sundern.

Dag 7

ETAPPE SUNDERN – RATINGEN 130 KM EN 2000 HM

Vandaag rijden we westwaarts over fraaie rustige wegen en diverse hellingen het Sauerland uit richting Ludenscheid. We beklimmen de Schlot en de Oevenscheid. Na Ludenscheid gaat het westwaarts naar Wuppertal. De route voert boven Wuppertal langs met veel korte hellingen naar Ratingen. Hier zal onze laatste overnachting plaatsvinden.

Dag 8

ETAPPE RATINGEN – EINDHOVEN 130 KM EN 400 HM

We verlaten de heuvels en steken de Rijn over. We rijden via Krefeld terug naar Nederland en komen bij Reuver de grens over. Per pont steken we de Maas over en rijden door De Peel naar Asten en vervolgens terug naar Eindhoven. Einde aan deze prachtige reis door voor velen nog vrij onbekend fietsgebied.

 

Routes

Etappe Eindhoven – Epen

 

Etappe Epen – Clervaux

 

Etappe Clervaux – Mayen

Etappe Mayen – Siegen

Etappe Siegen – Willingen

Etappe Willingen – Sundern

Etappe Sundern – Ratingen

Etappe Ratingen – Eindhoven

Prijzen & boeken

Prijs per persoon:

€579,- per persoon

 • Minimum deelname is 4 personen.
 • Vertrek mogelijk: Iedere dag in de periode 1 april t/m 31 oktober.

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met a.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten. 

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • Toeristen- en middenklassehotels met ontbijt
 • Afgesloten ruimte voor stallen van de fietsen
 • GPX-routes
 • Routeboek

 • Vervoer van en naar Eindhoven.
 • Evt reis- en of annuleringsverzekering
 • Babagevervoer
 • Vervoer
 • Bijdrage VZR Garant € 10,- per boeking
 • Boekingskosten € 25,- per boeking

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1