8-daagse fietsreis Ardennen – Eifel – Sauerland, vertrek 12 sept

Datum

04/09/2021 - 11/09/2021

Vanaf

865

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Veel trainingsdoelen zijn als gevolg van het coronavirus komen te vervallen. Toch hopen we dat er vanaf eind augustus weer mogelijkheden komen om met kleine groepen te kunnen fietsen. Daarom hebben wij deze fietsreis met vertrek en finish vanuit Nederland samengesteld. Een fraaie 8-daagse fietsreis door Zuid-Limburg, de Ardennen, de Eifel en het Sauerland. Er zijn veel bekende maar ook veel onbekende hellingen opgenomen in het parcours.

We fietsen dagelijks etappes van ca. 120 km waarbij we twee groepjes vormen (conform de richtlijnen van het RIVM op dat moment) zullen fietsen: een basisgroep en een wat snellere groep. De reis is geschikt voor racefietsers die in goede conditie zijn en dagelijks ruim 100 km in heuvellandschap aankunnen.

SCHRIJF JE GERUST IN! Mocht de reis niet doorgaan a.g.v. het Coronavrius dan wordt de gehele reissom weer gerestitueerd!(*)

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Het minimumaantal deelnemers aan deze reis bedraagt 14. Mocht dit aantal niet zijn behaald vier weken voor de vertrekdatum dan behoudt VeloTours zich het recht voor de reis te annuleren of in overleg met deelnemers om te zetten naar een ander arrangement.

Omdat er nu nog veel hotels zijn gesloten zullen we hotels gaan inkopen/boeken zodra we het minimumaantal deelnemers van de reis is bereikt. De prijs kan daardoor misschien nog iets afwijken maar nooit meer dan vijf procent. Het is ook mogelijk dat de route daardoor nog licht wordt gewijzigd.

We boeken partners/stellen zoveel mogelijk op 2-persoonskamers met een 2-persoonsbed. Verder stimuleren we het boeken van 1-persoonskamers. Toch een kamer delen? Dan zullen we zorgen dat de bedden minimaal 1,50 meter uit elkaar komen te staan.

Bij het fietsen nemen we de richtlijnen in acht van het RIVM die op dat moment zullen gelden. Dit geldt ook tijdens het gebruik van de maaltijden.

(*) de administratiekosten van € 20,- worden niet gerestitueerd.

Beschikbaar

Vanaf

865

Beoordelingen

Duur

3 dagen

Start
04/09/2021

Finish
11/09/2021

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
info@velotours.nl

Services

Wij bieden de volgende services tijdens deze fietsreis

Accommodaties

Middenklassehotels

We verblijven in prima toeristenklasse en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers. In de 2-persoonskamers zorgen we voor gescheiden bedden (indien je met een ander op de kamer ligt) conform de RIVM-richtlijnen. Er is ook plaats in 1-persoonskamers. De maaltijden worden zoveel mogelijk afgestemd op wielrenners.

Programma

Zaterdag 4 september 2021

ETAPPE EINDHOVEN – EPEN CA. 135 KM EN 1000 HM.

08.30 uur: Introductie en kennismaking.

09.30 uur: Start fietstocht. We rijden via Valkenswaard Belgie in. Er volgt een lange vlakke aanloop totdat we de Maas oversteken en in Zuid-Limburg terecht komen. We beklimmen een paar bekende hellingen uit de Amstel Gold Race zoals de Cauberg, Keutenberg, Eyserbosweg en Kruisberg. Overnachting in Epen of directe omgeving.

Zondag 5 september 2021

ETAPPE EPEN – CLERVAUX 130 KM EN 2200 HM

09.30 uur: Na het ontbijt  starten we vanaf Epen met de Camerig en vervolgens tikken we het Drielandenpunt op de Vaalserberg aan. We rijden zuidwaarts door de Voerstreek en rijden naar Eupen. We beklimmen het dak van Belgie (de Botragen 694 m). Vervolgens staan twee steile beklimmingen op het programma de Beverce en de Stockeu. Na Vielsalm rijden we Luxemburg binnen en we overnachten in Clervaux of omgeving.

Maandag 6 september 2021

ETAPPE CLERVAUX – MAYEN 130 KM EN 2200 HM

Vandaag verlaten we Luxemburg en rijden de hele dag door de Eifel in Duitsland.  We beklimmen oa de Schwarzer Mann, Scharteberg, Hohe Eifel en Kurreberg. Overnachting in Mayen.

Dinsdag 7 september 2021

ETAPPE MAYEN – SIEGEN, 130 KM EN 2000 HM

Een zware dag vandaag. We rijden de Eifel uit, steken het Rijndal over en gaan het Rothaargebergte in. We beklimmen vandaag o.a. de Kurbusch, Spielstuck en de Hartenfelser Kopf. Overnachting in Siegen.

Woensdag 8 september 2021

ETAPPE SIEGBURG – WILLINGEN, 120 KM EN 2200 HM

Vandaag rijden we het Sauerland binnen via Schmallenberg en Winterberg. en we overnachten in Willingen. We rijden via de volgende hellingen: Rhein-Weser-Turm, Jagdhaus en de Kahler Asten (met 841 m het hoogst befietsbare punt van het Sauerland).

Donderdag 9 september 2021

ETAPPE WILLINGEN – SUNDERN, 115 KM EN 1500 HM

Vanuit Wilingen volgen diverse vaak wat kortere beklimmingen door het Sauerland waaronder de Estenberg, Schlot en de Schomberg. Opvallend hoe (ondanks dat we dichtbij het Ruhrgebiet zijn) de wegen zo rustig zijn. We overnachten in Sundern.

Vrijdag 10 september 2021

ETAPPE SUNDERN – RATINGEN 130 KM EN 2000 HM

Vandaag rijden we westwaarts over fraaie rustige wegen en diverse hellingen het Sauerland uit richting Ludenscheid. We beklimmen de Schlot en de Oevenscheid. Na Ludenscheid gaat het westwaarts naar Wuppertal. De route voert boven Wuppertal langs met veel korte hellingen naar Ratingen. Hier zal onze laatste overnachting plaatsvinden.

Zaterdag 11 september 2021

ETAPPE RATINGEN – EINDHOVEN 130 KM EN 400 HM

We verlaten de heuvels en steken de Rijn over. We rijden via Krefeld terug naar Nederland en komen bij Reuver de grens over. Per pont steken we de Maas over en rijden door De Peel naar Asten en vervolgens terug naar Eindhoven. Einde aan deze prachtige reis door voor velen nog vrij onbekend fietsgebied.

 

Routes

Etappe Eindhoven – Epen

 

Etappe Epen – Clervaux

 

Etappe Clervaux – Mayen

Etappe Mayen – Siegen

Etappe Siegen – Willingen

Etappe Willingen – Sundern

Etappe Sundern – Ratingen

Etappe Ratingen – Eindhoven

Prijzen & boeken

€ 950,- per persoon

Single room supplement: € 295,-

 

Je ontvangt van ons een factuur. We verzoeken je de administratiekosten per omgaande te voldoen. De reissom hoef je pas te voldoen als de reis definitief doorgaat.

 • Technische assistentie
 • Bezemwagen (busje)
 • Bagagevervoer tijdens de etappes (busje)
 • Toeristen- en middenklassehotels met ontbijt en diner, afgestemd op racefietsers
 • Afgesloten ruimte voor stallen van de fietsen
 • Lunch en verzorgingspost onderweg
 • Reisbegeleiding
 • Groepjes van max. 10 fietsers per groep met keuze uit diverse snelheden
 • GPX-routes
 • Bidon

 

 • Vervoer van en naar Eindhoven. We zullen vertrekken en aankomen op een plek waar je makkelijk gratis je auto evt kunt parkeren
 • Evt reis- en of annuleringsverzekering
 • Bijdrage VZR Garant € 8,50 per boeking
 • Administratiekosten € 20,- per boeking

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1

Onze zekerheden

Covid-19 Update: gratis annuleren

Mocht a.g.v. van Covid-19 in 2021 een arrangement niet doorgaan dan ontvang je de (aan)betaling van ons retour. Dus geen reden om je boeking uit te stellen. Voor de exacte voorwaarden zie de Algemene Voorwaarden van de desbetreffende reis.

VeloTours biedt maatwerk

Wil je graag een arrangement boeken maar liever wat langer verblijven of extra services boeken? Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Je kunt ons altijd even mailen of bellen als je iets zoekt wat je niet op onze website ziet staan.

VeloTours is