Lange afstandstocht Utrecht – Berlijn, vertrek 18 sept

Datum

18/09/2021 - 25/09/2021

Vanaf

865

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Wil je eens wat anders en minder zwaar dan fietsen in de Pyreneeën of de Alpen? Door een gebied dat voor velen nog niet erg bekend is als fietsgebied. We vertrekken tijdens deze groepreis vanuit Utrecht. We gaan de grens over bij Nijmegen en fietsen via het Sauerland naar de Harz en aansluitend door voormalig Oost-Duitsland naar de boeiende wereldstad Berlijn. We rijden door fraaie oude steden zoals Göttingen en Quedlinburg. Vereist is een goede conditie, ideaal voor deelnemers die zonder veel problemen ruim 100 km aan kunnen in heuvellandschap. Je hoeft geen echte berggeit te zijn om mee te doen. Met een beetje geluk waait de wind uit het westen en hebben we deze in de rug.

Mocht de reisdatum agv het Coronavirus niet doorgaan, dan wordt de volledige reissom gerestitueerd!

 

Beschikbaar

Vanaf

865

Beoordelingen

Duur

8 dagen

Start
18/09/2021

Finish
25/09/2021

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
info@velotours.nl

Services

Wij bieden de volgende services tijdens deze fietsreis

Accommodaties

 

Middenklassehotels

We verblijven in prima toeristenklasse en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers. In de 2-persoonskamers zorgen we gescheiden bedden (indien je met een ander op de kamer ligt) conform de RIVM-richtlijnen. Er is ook plaats in 1-persoonskamers. De maaltijden worden zoveel mogelijk afgestemd op wielrenners.

Programma

Zaterdag 18 sept 2021

ETAPPE UTRECHT – XANTEN CA. 135 KM EN 650 HM.

08.30 uur: Introductie en kennismaking.

09.30 uur: Start fietstocht. Op het programma staat een route naar Xanten. We rijden via Amelisweerd Utrecht uit en beklimmen de Pyramide van Austerliz en de Amerongse Berg. Bij Rhenen steken we de Lek over en rijden door de Betuwe naar Nijmegen. Het zwaarste klimmetje vandaag is de Oude Holleweg bij Beek. Daarna rijden we Duitsland in via het Reichswald en rijden via de bedevaartsplaats Goch naar het romeinse Xanten. Overnachting in Xanten of directe omgeving.

 

Zondag 19 sept 2021

ETAPPE XANTEN – HAGEN 125 KM EN 685 HM

09.30 uur Na het ontbijt gaan we al snel de Rijnbrug over die ons in Wesel brengt. We rijden door een mooi bebost landschap aan de noordkant van het Ruhrgebiet. Vanaf hier begint het te heuvelen. We rijden dwars door het Ruhrgebiet heen wat tegenwoordig een aantrekkelijk en groen verstedelijkt gebied is geworden. We volgen een stuk van de Ruhrtal Radweg en  maken kennis met de eerste langere beklimmingen. We overnachten in Hagen aan de uitlopers van het Sauerland.

Maandag 20 sept 2021

ETAPPE HAGEN –  WINTERBERG 125 KM EN 2400 HM

Vandaag is de zwaarste dag qua hoogtemeters maar het adembenemende landschap vergoedt veel. Vanuit Hagen rijden we eerst langs het riviertje de Ruhr en gaan dan naar ‘boven’ het Sauerland in. Via veelal fraaie, rustige wegen rijden we richting Sundern en er staan ca. 10 veelal niet al te steile hellingen op het programma zoals de Faulenbutter en het dak in het Sauerland, de Kahler Asten (841 m). We dalen vervolgens af naar de bekende wintersportplaats Winterberg voor de overnachting.

 

Dinsdag 21 sept 2021

ETAPPE WINTERBERG – GOTTINGEN, 140 KM EN 1900 HM

Vanuit Winterberg rijden we verder door het Sauerland met veel korte klimmetjes. De eerste beklimming van de dag is de Kustelberg (692 m). Na Korbach verlaten we het Sauerland en rijden we langs Kassel. Ten noordoosten van Kassel beklimmen we de Bramwald (390 m). Na een lange maar mooie dag overnachtingen we in de fraaie universiteitsstad Gottingen.

 

Woensdag 22 sept 2021

ETAPPE GOTTINGEN – THALE, 130 KM EN 2200 HM

We verlaten de fraaie stad Gottingen en gaan op weg naar de Harz. Dit oude middelgebergte kent als hoogte punt de Brocken (1142m). We beklimmen deze berg. Dit is tevens het hoogste punt van deze fietsweek. We rijden verder door de Harz naar Thale voor de overnachting.

 

Donderdag 23 sept 2021

ETAPPE THALE – COSWIG 120 KM EN 400 HM

We verlaten het Harz gebergte en rijden voormalig Oost-Duitsland verder in. We bezoeken het onder UNESCO erfgoed vallende Quedlinburg en rijden door een vrij vlak landschap naar de rivier de Elbe. We steken deze over en rijden door naar Coswig. Hier overnachten we.

Vrijdag 24 sept 2021

ETAPPE COSWIG – BERLIJN 128 KM, 500 HM

Na Coswig rijden we door een heuvellandschap met ‘s ochtends een aantal klimmetjes met een maximale hoogte van 200 meter. We rijden de deelstaat Brandenburg binnen en via uitgebreide bossen en het natuurpark Nuthe-Nieplitz naar Berlijn. Finish en einde van deze reis is bij de Brandenburger Tor.

Overnachting in Berlijn.

Zaterdag 25 sept 2021

TERUGREIS NAAR NEDERLAND

Na het ontbijt ga je op eigen gelegenheid terug naar Nederland of verleng je je verblijf in Berlijn. We laden de fietsen en bagage in en VeloTours verzorgt het transport hiervan naar Nederland.

 

Routes

Prijzen & boeken

Prijs per persoon:

€ 925,-

Toeslag 1-persoonskamer: € 295, –

 

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Het minimum aantal deelnemers voor dit arrangement bedraagt 12, het maximum aantal deelnemers bedraagt 20. Uiterlijk 18 augustus 2021 volgt bericht over definitieve doorgang van dit arrangement.

Indien de lange afstandstocht Utrecht – Berlijn a.g.v. COVID-19 niet door kan gaan, wordt de volledige reissom (m.u.v. de boekingskosten á €15,- p.p.) teruggestort.

 

 • Technische assistentie
 • Bezemwagen (busje)
 • Bagagevervoer tijdens de etappes (busje)
 • Toeristen- en middenklassehotels met ontbijt en diner, afgestemd op racefietsers
 • Afgesloten ruimte voor stallen van de fietsen
 • Lunch en verzorgingspost onderweg
 • Reisbegeleiding
 • Groepjes van max. 10 fietsers per groep met keuze uit diverse snelheden
 • GPX-routes
 • Wielershirt

 

 • Terugreis naar Nederland.
 • Evt reis- en of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten en bijdrage garantiefonds:  € 15,- per boeking

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1

Onze zekerheden

Covid-19 Update: gratis annuleren

Mocht a.g.v. van Covid-19 in 2021 een arrangement niet doorgaan dan ontvang je de (aan)betaling van ons retour. Dus geen reden om je boeking uit te stellen. Voor de exacte voorwaarden zie de Algemene Voorwaarden van de desbetreffende reis.

VeloTours biedt maatwerk

Wil je graag een arrangement boeken maar liever wat langer verblijven of extra services boeken? Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Je kunt ons altijd even mailen of bellen als je iets zoekt wat je niet op onze website ziet staan.

VeloTours is