Cape Town Cycle Tour

Datum

06/03/2024 - 11/03/2024

Vanaf

750

Beoordeling

[yotpo_bottomline]

Niveau

Beginner, Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Dit is een groepsreis

Het arrangement 

De Cape Town Cycling Tour in Kaapstad vindt plaats op zondag 10 maart 2024. Vanwege Covid heeft het evenement een paar jaar geen doorgang kunnen vinden, maar gelukkig gaat dit Afrikaanse wielerfestijn in 2024 weer door! Maar liefst 30.000 wielrenners doen er mee aan dit pracht event! Vanuit VeloTours bieden we een 6-daags arrangement van 6 maart – 11 maart 2024.

Deze tocht moet je eens in je leven hebben gereden vanwege het prachtige parcours. Daarnaast is het een hele leuke week om de Zuid Afrikaanse cultuur te leren kennen. Het parcours van de Cape Town Cycling Tour is circa 110 km lang en voert over een van de mooiste kustroutes ter wereld, de Chapman Peak’s Drive. De tocht is voor iedere redelijk getrainde fietser prima te doen.

De Cape Town Cycling Tour is een echt volksfeest met duizenden toeschouwers die je toejuichen. De route kent een aantal korte venijnige klimmetjes met ludieke namen als Suikerbossie.

VeloTours biedt een groepsreis aan met deskundige begeleiding. We bieden de dagen voorafgaand aan de Cape Town Cycle Tour diverse trainingsritten aan, maar je kunt er natuurlijk ook zelf op uitgaan om zelf Kaapstad te ontdekken. Het hotel ligt in een goede wijk aan de noordkant van Kaapstad en met de tram (halte op een paar 100 meter) ben je zeer snel in Downtown Kaapstad. We halen gezamenlijk de startbewijzen op en op de zondag fietsen we samen naar de start en weer terug.

Verlengingen en maatwerk bij dit arrangement zijn mogelijk. Het is bijvoorbeeld mogelijk om eerder in Zuid-Afrika aan te komen of juist je vakantie achteraan de reis te plakken. Informeer naar de mogelijkheden. Daarnaast kun je ook ter plaatse een fiets huren.

VeloTours wielershirt

Bij dit arrangement is het VeloTours wielershirt inbegrepen. Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Xpert Clinics Sportmedische partner van Velo Tours 

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportief evenement als de Cape Town Cycle Tour. VeloTours adviseert een medische keuring te laten doen voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en).

Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen. Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.  

Vanuit deze mooie samenwerking bieden wij de deelnemers 10% korting op onderstaande keuringen. Daarnaast vergoeden diverse zorgverzekeraars vaak een (groot) deel van deze onderstaande keuringen. Check hierbij uw eigen zorgpolis. 

Sportmedische keuringen kunnen bij Xpert Clinics worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar; 

 • BSMO (Basis Sport Medisch Onderzoek)
 • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus) = ten zeerste aanbevolen
 • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek) 
 • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek) 

Meer informatie over sportmedisch onderzoeken vind je hier over op de website van Xpert Clinics.

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

 

Uitverkocht

Dit arrangement is uitverkocht. Je kunt je via dit formulier al wel aanmelden voor de volgende editie!

Aanmelding volgend jaar
Vanaf

750

Beoordeling
Duur

6 dagen

Start

06/03/2024

Einde

11/03/2024

Niveau

Beginner, Intermediate, Geavanceerd, Expert

Boek deze reis

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-2072671
[email protected]

Services
Accommodaties

Sanctuary Guest House

Het verblijf is in het noorden van Kaapstad in de villawijk Milnerton in het kleinschalige Sanctuary Guesthouse. Het guesthouse beschikt over een aantal bungalowtjes gelegen in een fraaie tuin rondom het zwembad. Alle bungalows beschikken over douche en toilet. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Uitstekende service door de eigenaar. Het is een kleinschalige accommodatie die we vrijwel geheel tot onze beschikking hebben. Bewaakte fietsenstalling is aanwezig. Op een paar 100 meter ligt de tramhalte die je naar het centrum van Kaapstad brengt. De zee en het fraaie strand liggen ook op loopafstand.

Programma

Woensdag 6 maart 2024

Sawubona!

Start van het arrangement! Welkom in Kaapstad! We bieden een transfer van het vliegveld naar het hotel (ook voor de fietsen), bij een minimale bezetting van 4 personen, aan.

Na een lange reis kun je vandaag rustig bijkomen. Laat de Afrikaanse cultuur daar nou perfect bij te passen. Relaxt, alles op zijn tijd en zonder tijdsdruk.

Vandaag leer je je medefietsers en reisbegeleider kennen. Als je uitgerust bent kun je ervoor kiezen om (gezamenlijk) een rustige trainingsrit te maken. Deze begeleiden we vanuit VeloTours.

Het diner zit bij het arrangement inbegrepen. We dineren bij de accommodatie.

Donderdag 7 maart 2024

Tijdens het ontbijt nemen we de invulling van de dag door. Om 10:00 uur staat er een trainingsrit gepland. Het staat je natuurlijk vrij om hier niet aan deel te nemen, maar leuk is het wel! De donderdag voor de wedstrijd op zondag is een geschikt moment om nog een laatste pittigere training te doen. Kies voor een duurritje met wat blokjes, of zelfs een interval training op de korte maar steile Zuid Afrikaanse heuveltjes.

De rest van de dag ben je vrij en kun je je benen rust geven of bekende Zuid-Afrikaanse highlights bezoeken. Beklim de Tafelberg, bezoek Robbeneiland of aanschouw de Pinguïns bij Boulder Beach. Je reisleider denkt altijd met je mee voor een leuke invulling van de dag.

Diner is wederom bij de accommodatie. Je bent ook vrij om buiten de deur te eten.

Vrijdag 8 maart 2024

De dag van vandaag ziet er op papier net zoals gister uit. Het ontbijt wordt weer om 8:00 uur geserveerd en om 10:00 uur kan er gezamenlijk gefietst worden. Natuurlijk rijden we een andere route. De rest van de dag ben je vrij en kun je Kaapstad verder ontdekken!

Zaterdag 9 maart 2024

Langzaam begint de spanning te stijgen. Vandaag gaan we naar het voetbalstadion ”Groenpuntstadion”, bekend van de halve finale op het WK Voetbal van 2010 waar Nederland van Uruguay won. Voor ons dus heilige grond! Hier kunnen we de startnummers en overige informatie voor de wedstrijd van morgen ophalen.

De rest van de dag kun je gebruiken om voor te bereiden op de grote dag van morgen. Je kunt jezelf natuurlijk ook afleiden van de zenuwen en een leuke activiteit plannen.

Zondag 10 maart 2024

Vandaag is de grote dag. Het is Raceday, of zoals de diehard wielrenners zeggen ” ‘T is Koers”.

Je moet vroeg ontbijten want de start is al rond 7:00 uur.  We vertrekken gezamenlijk naar de start en als het startschot gaat is het ieder voor zich.

Na de finish wachten we elkaar op en rijden we terug naar het hotel waar een heerlijk diner op ons staat te wachten. ‘S avonds sluiten we de dag moe maar voldaan af met een diner bij de accommodatie.

Maandag 11 maart 2024

Na het ontbijt loopt het arrangement helaas ten einde. Je kunt er een verblijf in Zuid-Afrika aan vast plakken, of op eigen gelegenheid terug naar Nederland reizen.

 

Routes

Hier vind je de route van de Cape Town Cycle Tour: Route Description and Map – Cape Town Cycle TourCape Town Cycle Tour

Prijzen & boeken

Prijzen per persoon:

€750,- per persoon bij een gedeelde tweepersoonskamer.

€899,- per persoon bij een single room.

 

Het minimum aantal deelnemers voor dit arrangement bedraagt 8. Uiterlijk een maand voor vertrek volgt bericht als het arrangement niet door kan gaan.

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met a.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • Startbewijs voor de unieke Cape Town Cycling Tour
 • Begeleiding vanuit VeloTours
 • GPX bestanden voor trainingsritten
 • Vijf overnachtingen in een 2-persoonskamer in het Sanctuary Guest House
 • Ontbijt en diner
 • Transfer luchthaven – hotel vv inclusief fiets (bij 4 personen)

 

 • Retourvlucht Amsterdam – Kaapstad
 • Evt. huur fietskoffer of huur fiets ter plaatse
 • Evt reis- en of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 25,- per reservering
 • Bijdrage VZR Garant en € 10,- per boeking
 • Overige maaltijden

Boekingsformulier

Standaard boekingsformulier

Aankomst- en vertrekdatum

Contactgegevens

Adresgegevens

Accommodatie

Medereizigers (optioneel)

Indien u medereizigers wilt meeboeken kunt u hieronder de voor- en achternaam van één of meerdere reizigers invoeren. Gebruik het +'je rechts om meer medereizigers toe te voegen.

Wielershirt (optioneel)

Bij dit arrangement is het VeloTours wielershirt niet inbegrepen, wel is het optioneel bij te bestellen. Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear, bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Wielershirt VeloTours Voorkant Wielershirt VeloTours Achterkant

Extra services

Verzekeringen

Bevestigen

Boekingsformulier

Standaard boekingsformulier

Aankomst- en vertrekdatum

Contactgegevens

Adresgegevens

Accommodatie

Medereizigers (optioneel)

Indien u medereizigers wilt meeboeken kunt u hieronder de voor- en achternaam van één of meerdere reizigers invoeren. Gebruik het +'je rechts om meer medereizigers toe te voegen.

Wielershirt (optioneel)

Bij dit arrangement is het VeloTours wielershirt niet inbegrepen, wel is het optioneel bij te bestellen. Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear, bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Wielershirt VeloTours Voorkant Wielershirt VeloTours Achterkant

Extra services

Verzekeringen

Bevestigen

Beoordeling toevoegen
Cape Town Cycle Tour Cape Town Cycle Tour
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist
Voeg foto's of video toe aan je beoordeling
0,0
Gebaseerd op 0 beoordelingen
5 sterren
0%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
0 van 0 beoordelingen

Er komen geen beoordelingen overeen met je huidige selecties