Spanje, Vuelta Andalucia, 7-8 d.2018-10-11T14:12:31+00:00

Vuelta Andalucia 7-8 d.

 • 1 april – 31 oktober 2019
 • Andalucia, Spanje

Een prachtige fietsreis door Zuid-Spanje met bezoek aan plaatsen als Ronda en Cordoba. De hoogste col van Europa, de Pico Veleta staat uiteraard ook op het programma.

Algemene informatie

Wil je wat anders dan de Pyreneeën of de Alpen? Maak dan kennis met fietsen in Zuid-Spanje. Deze rondreis is ideaal in de periode maart t/m mei en september tot en met eind oktober. Je beklimt de hoogste geasfalteerde weg in Europa, de Pico Veleta (3398 meter hoog). De start en finish is in Málaga waarbij er rekening wordt gehouden dat je aankomt op het vliegveld van Málaga. Hier haal je de huurauto of busje op voor het bagagevervoer. VeloTours helpt je graag verder met het regelen van de vluchten en/of de huurauto. Ook fietshuur vanuit Málaga is mogelijk.

Je kunt ook kiezen voor een 7-daagse variant. De eerste etappe voert dan van Malaga naar Antequera. Je slaat dan in feite de eerst etappe van deze reis over.

Maatwerk

Heb je afwijkende wensen? Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters?  Bagagevervoer? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

Programma

Dag 1 Málaga – Ronda, 115 km, 1900 hoogtemeters

Málaga – Torremolinos – Mijas – Puerto de las Abejas (820 m) –  El Burgo –  Puerto del Viento (1190 m) – Ronda.

Vanuit Málaga via de kustweg naar Torremolinos. Vanaf hier ga je het binnenland in naar het pittoreske stadje Mijas dat op ca. 400 meter hoogte ligt. Je kunt facultatief doorklimmen naar Cerro del Moro, een hele zware klim naar ruim 950 meter hoogte met een adembenemend uitzicht over de kustlijn en de zee. Na Mijas verder het binnenland in. Onderweg beklim je twee cols, de Puerto de las Abejas en de Puerto del Viento. Je overnacht in de mooie stad Ronda, bekend van de brug (Tajo da Ronda).

Dag 2 Ronda –Antequera 100 km, 1000 hoogtemeters.

Ronda – Cuevas del Beceno – Ardales – El Chorro –  Puerto de las Atalayas  – Valle de Abelajis (645 m) Antequera.

Vanuit Ronda noordoostwaarts over rustige wegen richting het natuurpark Garganta del Chorro. Hoewel er geen echte hoge cols van naam en betekenis in de route vandaag zitten, is het toch bepaald niet vlak. Het laatste stuk naar Antequera loopt op als vals plat en eindigt op de Valle de Abelajis. Overnachting in de fraaie oude stad  Antequera.

Dag 3 Antequera – Alhama de Granada, 110 km, 1800 hoogtemeters.

Antequera – El Torcal de Antequera (1215 m)  – Villanueva de Cauche – Colmenar –Puerto de Zaffaraya (909 m) – Alto del Navazo (1140 m) – Alhama de Granada.

De weg klimt gelijk omhoog vanuit Antequera. De klim naar El Torcal is ca. 15 km lang en nogal wisselend qua steilheid. Je blijft daarna redelijk op hoogte fietsen en de twee cols erna zullen geen al te grote obstakels vormen. Deze lopen prima. Overnachting in Alhama de Granada.

Dag 4 Alhama de Granada – Granada  105 km, 1000 hoogtemeters

Alhama de Granada – Arenas del Rey – Alto de Mirador del Cabra Montés (1342 m) – Albunuelas – Padul – Granada

Vandaag rijdt je zuidoostwaarts vanaf Alhama naar het stuwmeer Embalse de los Bermejales. Vervolgens een pittige klim naar de Alto de Mirador. Vervolgens fiets je naar de Moorse stad Granada. Gezien de lengte van de etappe is er, als je vroeg vertrekt, nog wel wat tijd om Granada te verkennen.

Dag 5 Granada – Pico Veleta – Granada 75 km, 2400 hoogtemeters

Granada – Albergue Sierra Nevada – Pico Veleta (3398 m) – Granada.

Vandaag staat geheel in het teken van de enorme klim naar de hoogste bergweg van Europa, de Pico Veleta. Het eerste deel is een goed uitgebouwde weg naar het skioord Sierra Nevada (2500 m). Daarna volgt een steil, smal weggetje naar de top. De ijle lucht gaat hier zeker parten spelen. Nadat de Pico Veleta is overwonnen, daal je weer af naar Granada. Let op: de Pico Veleta is meestal pas vanaf eind mei/begin juni geopend.

Dag 6  Granada – Laroles, 130 km, 1800 hoogtemeters

Granada – Pinos Geril – Puerto de las Blancares (1297 m) – La Peza – Guadix – Jerez del Marquesado – Puerto la Rogua (2000 m) – Laroles.

Vandaag een lange etappe. Granada ligt op ruim 500 meter hoogte. Je rijdt aan de noordkant van de Sierra Nevada over de Puertyo de las Blancares naar Guadix. Vervolgens trek je dwars door de Sierra Nevada zuidwaarts. Onderweg wordt de Puerto la Rogua (2000 m) bedwongen. Deze col heeft twee keer in de Vuelta gezeten, voor het laatst in 2009. Overnachting is in Laroles.

Dag 7 Laroles – Almunecar, 130 km, 1000 hoogtemeters

Laroles – Alto de Mecina Bombaron (1257 m) –  Alto de Trevelez  (1535 m) – Orgiva – Velez de Benaudalla – Almunecar

De route voert westwaarts aan de zuidkant van de Sierra Nevada. Geen meter vlak, het gaat op en af met een paar cols (doordat je al op hoogte zit met niet heel veel hoogteverschil en niet al te steil). Onderweg ontvouwen zich prachtige vergezichten op de Middellandse Zee. Via het bekende hammendorp Trevelez zak je langzaam af naar zeeniveau. Overnachting in Almunecar.

Dag 8 Almunecar – Málaga, 110 km, 1200 hoogtemeters

Almunecar – Torrox – Torre del Mar – Velez Malaga – Sabar (590 m) –  Puerto del León (940 m) – Colmenar – Málaga.

Langs de kust van de Costa del Sol westwaarts tot Torre del Mar. Daarna voor de laatste keer flink omhoog met onder andere de Puerto del Leon als laatste berg. Vervolgens heerlijk afdalen naar Malaga.

7-DAAGSE TOUR

Geen probleem. Dan vervalt dag 1 en fiets je gelijk vanuit Málaga naar Antequera. 

Fiets- en autohuur

Afhankelijk van de aankomsttijden van de vluchten zijn er overnachtingen in of in de omgeving van Malaga bij te boeken. Fiets- en autohuur zijn op aanvraag verkrijgbaar.

Prijs per persoon

                                                 8 dagen                                                      7 dagen

Bij 6 personen:                             € 505,-                                                        € 445,-

Bij 7 personen:                             € 480,-                                                        € 425,-

Bij 8 personen:                             € 455,-                                                        € 405,-

Inbegrepen:

 • Zeven overnachtingen in toeristenklasse/middenklasse hotels (zes bij 7-daagse reis)
 • Verblijf in een 2- en 3-persoonskamers (bij oneven aantal deelnemers)
 • Ontbijt
 • Uitgebreid routeboek
 • Autohuur 8 dagen, type 9 persoons Volkswagen Transporter (7 dagen bij 7-daagse reis)
 • GPX-routes

Niet inbegrepen:

 • Vervoer van Nederland naar Málaga
 • Boekingskosten:  € 10,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering

Vertrekmogelijkheden:

Iedere dag in de periode 1 april t/m 31 oktober (*)

(*) De Pico Veleta kan soms tot eind mei afgesloten zijn.

Voorwaarden:

 • Minimum deelname is 6 personen.
 • De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn van toepassing.

Als u zich in wilt schrijven voor een reis of evenement, vult u dan alstublieft het onderstaande formulier in. Alvast bedankt voor uw geduld.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Desbetreffende reis (verplicht)

Je verzoek