Fietsrondreis Italiaanse Alpen 9 dagen/7 fietsdagen

Datum

01/04/2023 - 31/10/2023

Vanaf

659

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Official Partner
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Ga mee op reis met VeloTours naar de Italiaanse Alpen

Een week lang fietsen in de prachtige Italiaanse Dolomieten en het gebied rond de Gavia en Stelvio. Op het programma staan de bekende cols uit de Maratona zoals de Giau en de Pordoi. Het tweede deel van de week steek je het dal over bij Trento en beklim je beroemde cols als de Gavia en de Stelvio.

Programma fietsreis

De start en finish is in Prad am Stelvio aan de voet van de beroemde Stelvio. Het concept is zo opgebouwd dat je hier zelf naar toe rijdt. Neem één auto onderweg mee voor je bagage en laat dan ook afwisselend een van de deelnemers rijden. Een rustdag is voor de meesten sowieso nog niet zo gek. En zo houd je zo’n unieke etappekoers heel betaalbaar! Als er een col is die je allemaal wilt fietsen: geen probleem. Rijdt de bagage auto vooruit alvast naar boven en daal dan zelf op je fiets af zodat je tezamen met je fietsmaten de col kunt bedwingen.

Maatwerk

Wil je toch liever een busje of auto ter plaatse huren en eventueel iemand die de bus rijdt? Heb je afwijkende wensen? Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.Wil je vliegen naar Verona of Venetië? Ook dat is mogelijk.

Je kunt iedere dag vertrekken in de periode 1 april t/m 31 oktober 2023.

VeloTours wielershirt
Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeld dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Xpert Clinics Sportmedische partner van Velo Tours 

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportief evenement als de fietsrondreis Italiaanse Alpen 9 dagen/7 fietsdagen. VeloTours adviseert een medische keuring te laten doen voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en). Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen. Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.  

Vanuit deze mooie samenwerking bieden wij de deelnemers 10% korting op onderstaande keuringen. Daarnaast vergoeden diverse zorgverzekeraars vaak een (groot) deel van deze onderstaande keuringen. Check hierbij uw eigen zorgpolis. 

Sportmedische keuringen kunnen bij Xpert Clinics worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar; 

 • BSMO (Basis Sport Medisch Onderzoek)
 • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus) = ten zeerste aanbevolen
 • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek) 
 • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek) 

Meer informatie over welke sportmedisch onderzoeken, vergoeding hiervan en het maken van een afspraak; zie hier onze website Xpert Clinics

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

Beschikbaar

Vanaf

659

Beoordelingen

Duur

9 dagen

Start
01/04/2023

Finish
31/10/2023

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?
Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
[email protected]

Services

Het arrangement is inclusief:

Accommodaties

Voorbeeldhotel

Het verblijf is in goede toeristenklasse of middenklassehotels inclusief ontbijt. Fietsen kunnen veilig in het hotel of op je kamer worden gestald.

Programma

Dag 1 Reis Nederland – Prad am Stelvio. 

Aankomst in de loop van de dag in je hotel.

 

Dag 2 Prad am Stelvio – Bolzano, 120 km en 1900 hoogtemeters

Vandaag begint gemakkelijk met een langzame dalende weg en fietspad richting Merano. Na Merano staat de 1e klim van deze fietsvakantie op het programma: de Gampen Joch (1512 m). Daarna daal je via rustige wegen af naar Bolzano voor de overnachting.

 

Dag 3 Bolzano – La Villa  92 km en 3150 hoogtemeters.

Qua kilometers niet zo’n lange tocht maar met ruim 3000 hoogtemeters kom je echt aan je trekken. De eerste klim is de Karerpass (1752 m). Daarna daal je af naar het Fassadal. Vanaf Canazei gaat het weer flink omhoog naar de beroemde Sellapas (2244 m) en tot slot de Passo di Gardena (2121 m). Geniet ondertussen van het majestueuze Dolomietenlandschap. Overnachting in La Villa.

 

Dag 4 La Villa – Canazei 90 km, 2800 hm

Vandaag rijd je nog een paar passen die ook in de Maratona dles Dolomites voorkomen. Je begint met de Valparolapas (2190 m). Daarna volgt een langzame afdaling richting Cortina d’Ampezzo. Vlak voor Cortina sla je rechtsaf de beruchte Passo di Giau (2236 m). Een eventuele shortcut kun je volgen door na de Valparolapas de Falzaregopas af te dalen. De Colle Santa Lucia is een kleine hobbel tussendoor voordat je de prachtige Pordoipas (2239 m) vanuit Arabba oprijdt. Daarna is het heerlijk afdalen naar Canazei voor de overnachting.

 

Dag 5 Canazei – Trento 92 km, 1100 hm

Vandaag een relatief rustige dag na de afgelopen zware dagen. Langzaam dalen we af door het Fassadal via Moena en Cavalese. Vervolgens over rustige wegen naar Trento voor de overnachting.

 

Dag 6 Trento – Madonna di Campiglio 104 km, 3600 hm

Na de lichte dag van gisteren staat een zware dag op het programma. Je klimt langzaam uit het dal waarin Trento is gelegen naar de Monte Bondone (1654 m). Daarna daal je weer af naar zo’n 250 meter hoogte. Vervolgens klim je traag maar gestaag omhoog naar Pinzolo en de bekende wintersportplaats Madonna di Campiglio fraai gelegen aan de voet van de Brenta Dolomieten. Hier overnacht je.

 

Dag 7 Madonna di Campiglio – Bormio 94 km, 2700 hm 

Vlak na het verlaten van Madonna di Campiglio bereik je de top van de Passo di Campo Carlo Magno (1681 m). Na een heerlijke afdaling sla je linksaf richting de Passo del Tonale (1883 m) en volgt een afdaling naar het plaatsje Ponte di Legno. Hier sla je rechtsaf richting de beroemde Gavia. Veel wielerverhalen uit de Giro is deze col rijk. Waarschijnlijk ken je ze zelf wel. De top ligt maar liefst op 2621 m. Als je deze bereikt hebt is het nog slechts afdalen naar Bormio voor de overnachting.

 

Dag 8 Bormio – Passo di Stelvio 107 km, 2350 hoogtemeters

Vandaag de laatste dag van de fietsweek met als sluitstuk de majestueuze Passo di Stelvio. Met 2757 m hoogte een van de hoogste bergpassen van Europa. Beroemd om zijn haarspeldbochten. Nadat je de top hebt bereikt, volgt de lange afdaling naar Prad am Stelvio. Overnachting in Prad am Stelvio.

 

Dag 9 Prad am Stelvio – Nederland

Na het ontbijt terugreis naar Nederland.

Routes

Prijzen & boeken

Prijs per persoon:

Tweepersoonskamer: €659,- per persoon

 • Minimum deelname is 4 personen.
 • Vertrek mogelijk: Iedere dag in de periode 1 april t/m 31 oktober.

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Verzekeringen

VeloTours werkt samen meta.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • Acht overnachtingen in toeristenklasse/middenklasse hotels
 • Verblijf in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt
 • Uitgebreid routeboek
 • GPX-routes

 • Vervoer van Nederland naar Prad am Stelvio
 • Bagagevervoer
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Bijdrage VZR Garant € 10,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1