Fietsvakantie: Oost-West Pyreneeën, 9 dagen/7 fietsdagen

Datum

01/04/2023 - 31/10/2023

Vanaf

699

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Official Partner
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Ga mee op reis met VeloTours naar de Pyreneeën

Tijdens deze reis rijd je zelf met je fietsmaten of collega’s naar Narbonne. Hier overnacht je en begint de volgende ochtend de fietsreis.

Programma fietsreis

Gemiddeld rijd je dagelijks etappes van ruim 100 km. De aanloop is nog vrij eenvoudig qua hoogtemeters maar vanaf de tweede dag kom je echt in de Pyreneeën. Veel bekende cols zoals de Col de Mente, Portet d’Aspet, Peyresourd, Aspin, Tourmalet en Aubisque staan op het programma. Via het fraaie, kleurrijke Franse Baskenland eindigt de reis aan de Atlantische Oceaan. Vanuit Bayonne reis je de laatste dag terug per TGV naar Narbonne en aansluitend verder naar huis.

Bagagevervoer

Bagagevervoer is niet inbegrepen omdat dit zeer lastig te regelen is. Om het qua kosten in de hand te houden is het verstandig zelf een chauffeur te hebben die dagelijks een busje rijdt met de bagage. En uiteraard kun je eventueel van chauffeur wisselen. Is er een col die iedereen wil fietsen? Laat de chauffeur dan bijvoorbeeld vooruit rijden en met de fiets afdalen zodat je samen de beklimming kunt doen. VeloTours kan bemiddelen in bushuur vanuit Nederland.

Maatwerk

Heb je afwijkende wensen?  Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Toch liever een huurauto of – busje? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

Let op! We regelen dit voor je als je met minimaal 4 deelnemers bent.

VeloTours wielershirt

Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeld dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Xpert Clinics  Sportmedische partner van Velo Tours 

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportief evenement als de fietsvakantie: Oost-West Pyreneeën, 9 dagen/7 fietsdagen. VeloTours adviseert een medische keuring te laten doen voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en).

Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen. Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.  

Vanuit deze mooie samenwerking bieden wij de deelnemers 10% korting op onderstaande keuringen. Daarnaast vergoeden diverse zorgverzekeraars vaak een (groot) deel van deze onderstaande keuringen. Check hierbij uw eigen zorgpolis. 

Sportmedische keuringen kunnen bij Xpert Clinics worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar; 

 • BSMO (Basis Sport Medisch Onderzoek)
 • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus) = ten zeerste aanbevolen
 • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek) 
 • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek) 

Meer informatie over welke sportmedisch onderzoeken, vergoeding hiervan en het maken van een afspraak; zie hier onze website Xpert Clinics.

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

Beschikbaar

Vanaf

699

Beoordelingen

Duur

9 dagen

Start
01/04/2023

Finish
31/10/2023

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?
Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
[email protected]

Services

Het arrangement is inclusief:

Accommodaties

 • Gavia e Mortirolo

Middenklassehotels

Je verblijft in prima toeristen- en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers. Het ontbijt is altijd inbegrepen.

Programma

Dag 1

Dag 1 Nederland – Narbonne

Met eigen vervoer naar je hotel in Narbonne in Frankrijk.

Dag 2

Dag 2  Narbonne – Quilan 97 km, ca. 1300 hoogtemeters

Na het ontbijt voert de route door de wijnvelden van de Rousillon. Er zitten vandaag wat korte klimmetjes in om het gevoel een beetje te krijgen. De enige serieuze klim van de dag is de Col de Paradis (622 m). Overnachting in Quillan.

 

Dag 3

Dag 3 Quillan – Tarascon sur Ariege, 105 km, ca. 2800 hoogtemeters

Na het ontbijt zuidwaarts naar Axat. Na Axat volgt de eerste zware Pyreneeëncol: de Col de Paillheres (2002 m). Vervolgens afdaling naar het dal van de Ariege. Via Ax-les-Thermes via een fraai landweggetje dat op en af gaat naar Tarascon sur Ariege voor de overnachting.

Dag 4

Dag 4 Tarascon – Couflens,  87 km, ca. 2500 hoogtemeters

Vandaag is een van de kortste etappes maar toch zeer zwaar. Na Vicdessos begint de beklimming van de Port de Lers (1517 m) gevolgd door een korte afdaling. Vervolgens Col d’Agnes (1570 m) en de Col de Latrape (1110 m). Heb je nog puf: sla dan linksaf naar het skioord Guzet-Neige (1520m). Overnachting in het bergdorpje Couflens.

Dag 5

Dag 5 Couflens – Bagneres de Luchon 125 km, ca. 3000 hoogtemeters

De dag begint met een afdaling tot in het plaatsje Seix. Eerste col van de dag: Col de la Core (1395 m) gevolgd door de Portet d’Aspet (1069 m) en de Col du Mente (1346 m), Daarna rijdt je even Spanje in voor de laatste beklimming van de dag: Col du Portillon (1293 m). Overnachting in Bagneres-de-Luchon.

Dag 6

Dag 6 Bagneres-du-Luchon –  Argeles Gazost 115 km, ca. 3200 hoogtemeters

Mocht je een rustdag overwegen dan is dit een prima plek om het te doen.

De Koninginnerit in de Franse Pyreneeen staat vandaag op het programma. Zowat elk jaar in de Tour de France te bewonderen: Col du Peyresourde (1569 m), Col d’Aspin (1489 m) en de zware Col du Tourmalet (2115 m). Overnachting in Argeles-Gazost.

 

Dag 7

Dag 7 Argeles Gazost –  Mauleon 113 km, ca. 2800 hoogtemeters

De laatste dag met echte Pyreneeëncols: Col du Soulor (1474 m) en dan de makkelijke oostkant van de Aubisque (1709 m). Vergeet niet te stoppen bij het standbeeld van Wim van Est een paar km onder de top. De laatste col is de fraaie Col de Marie Blanque (1035 m). Je rijdt vervolgens verder naar het stadje Mauleon voor de overnachting.

 

Dag 8

Dag 8 Mauleon – Biarritz, 90 km, ca.  1200 hoogtemeters

Door een fraai golvend heuvellandschap met mooie roodgekleurde boerderijen rijd je door Frans Baskenland naar de eindbestemming Biarritz. De oversteek van oost naar west is volbracht! We overnachten in de buurt van het TGV station.

Dag 9

Dag 9 Biarritz – Narbonne – Nederland

Het handigste is als je een bestelbus hebt om de fietsen en bagage vanaf hier naar Nederland te vervoeren via Bordeaux en Parijs. Heb je je auto’s achtergelaten in Narbonne dan reis je per TGV ’s ochtends vroeg van Bayonne/Biarritz naar Narbonne en aansluitend de terugreis naar Nederland. Standaard is in de prijs een TGV ticket inbegrepen. Mocht je hier geen gebruik van maken dan volgt daarvoor uiteraard een korting op de reissom.

Routes

Prijzen & boeken

Prijs per persoon:

Tweepersoonskamer: €699,- per persoon

 • Minimum deelname is 4 personen.
 • Vertrek mogelijk: Iedere dag in de periode 1 april t/m 31 oktober.

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met a.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • Acht overnachtingen  in toeristenklasse of middenklassehotels
 • Verblijf in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt
 • Treinreis per TGV van Biarritz/Bayonne naar Narbonne
 • Uitgebreid routeboek
 • GPX-routes

 • Vervoer van Nederland naar Zuid-Frankrijk vv
 • Bagagevervoer
 • Bijdrage VZR Garant € 10,- per boeking
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering

 

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1