Fietsvakantie: Oost-West Pyreneeën, 9 dagen/7 fietsdagen

Datum

01/06/2022 - 09/10/2022

Vanaf

595

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Ga mee op reis met VeloTours naar de Pyreneeën

Tijdens deze reis rijd je zelf met je fietsmaten of collega’s naar Narbonne. Hier overnacht je en begint de volgende ochtend de fietsreis.

Programma fietsreis

Gemiddeld rijd je dagelijks etappes van ruim 100 km. De aanloop is nog vrij eenvoudig qua hoogtemeters maar vanaf de tweede dag kom je echt in de Pyreneeën. Veel bekende cols zoals de Col de Mente, Portet d’Aspet, Peyresourd, Aspin, Tourmalet en Aubisque staan op het programma. Via het fraaie, kleurrijke Franse Baskenland eindigt de reis aan de Atlantische Oceaan. Vanuit Bayonne reis je de laatste dag terug per TGV naar Narbonne en aansluitend verder naar huis.

Bagagevervoer

Bagagevervoer is niet inbegrepen omdat dit zeer lastig te regelen is. Om het qua kosten in de hand te houden is het verstandig zelf een chauffeur te hebben die dagelijks een busje rijdt met de bagage. En uiteraard kun je eventueel van chauffeur wisselen. Is er een col die iedereen wil fietsen? Laat de chauffeur dan bijvoorbeeld vooruit rijden en met de fiets afdalen zodat je samen de beklimming kunt doen. VeloTours kan bemiddelen in bushuur vanuit Nederland.

Maatwerk

Heb je afwijkende wensen?  Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Toch liever een huurauto of – busje? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

Let op!
We regelen dit voor je als je met minimaal 4 deelnemers bent.

VeloTours wielershirt

Sinds dit jaar hebben we een eigen wielershirt! Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeldt dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Beschikbaar

Vanaf

595

Beoordelingen

Duur

9 dagen

Start
01/06/2022

Finish
09/10/2022

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
info@velotours.nl

Services

Het arrangement is inclusief:

Accommodaties
 • Gavia e Mortirolo

Middenklassehotels

Je verblijft in prima toeristen- en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers. Het ontbijt is altijd inbegrepen.

Programma

Dag 1

Dag 1 Nederland – Narbonne

Met eigen vervoer naar je hotel in Narbonne in Frankrijk.

Dag 2

Dag 2  Narbonne – Quilan 97 km, ca. 1300 hoogtemeters

Na het ontbijt voert de route door de wijnvelden van de Rousillon. Er zitten vandaag wat korte klimmetjes in om het gevoel een beetje te krijgen. De enige serieuze klim van de dag is de Col de Paradis (622 m). Overnachting in Quillan.

 

Dag 3

Dag 3 Quillan – Tarascon sur Ariege, 105 km, ca. 2800 hoogtemeters

Na het ontbijt zuidwaarts naar Axat. Na Axat volgt de eerste zware Pyreneeëncol: de Col de Paillheres (2002 m). Vervolgens afdaling naar het dal van de Ariege. Via Ax-les-Thermes via een fraai landweggetje dat op en af gaat naar Tarascon sur Ariege voor de overnachting.

Dag 4

Dag 4 Tarascon – Couflens,  87 km, ca. 2500 hoogtemeters

Vandaag is een van de kortste etappes maar toch zeer zwaar. Na Vicdessos begint de beklimming van de Port de Lers (1517 m) gevolgd door een korte afdaling. Vervolgens Col d’Agnes (1570 m) en de Col de Latrape (1110 m). Heb je nog puf: sla dan linksaf naar het skioord Guzet-Neige (1520m). Overnachting in het bergdorpje Couflens.

Dag 5

Dag 5 Couflens – Bagneres de Luchon 125 km, ca. 3000 hoogtemeters

De dag begint met een afdaling tot in het plaatsje Seix. Eerste col van de dag: Col de la Core (1395 m) gevolgd door de Portet d’Aspet (1069 m) en de Col du Mente (1346 m), Daarna rijdt je even Spanje in voor de laatste beklimming van de dag: Col du Portillon (1293 m). Overnachting in Bagneres-de-Luchon.

Dag 6

Dag 6 Bagneres-du-Luchon –  Argeles Gazost 115 km, ca. 3200 hoogtemeters

Mocht je een rustdag overwegen dan is dit een prima plek om het te doen.

De Koninginnerit in de Franse Pyreneeen staat vandaag op het programma. Zowat elk jaar in de Tour de France te bewonderen: Col du Peyresourde (1569 m), Col d’Aspin (1489 m) en de zware Col du Tourmalet (2115 m). Overnachting in Argeles-Gazost.

 

Dag 7

Dag 7 Argeles Gazost –  Mauleon 113 km, ca. 2800 hoogtemeters

De laatste dag met echte Pyreneeëncols: Col du Soulor (1474 m) en dan de makkelijke oostkant van de Aubisque (1709 m). Vergeet niet te stoppen bij het standbeeld van Wim van Est een paar km onder de top. De laatste col is de fraaie Col de Marie Blanque (1035 m). Je rijdt vervolgens verder naar het stadje Mauleon voor de overnachting.

 

Dag 8

Dag 8 Mauleon – Biarritz, 90 km, ca.  1200 hoogtemeters

Door een fraai golvend heuvellandschap met mooie roodgekleurde boerderijen rijd je door Frans Baskenland naar de eindbestemming Biarritz. De oversteek van oost naar west is volbracht! We overnachten in de buurt van het TGV station.

Dag 9

Dag 9 Biarritz – Narbonne – Nederland

Het handigste is als je een bestelbus hebt om de fietsen en bagage vanaf hier naar Nederland te vervoeren via Bordeaux en Parijs. Heb je je auto’s achtergelaten in Narbonne dan reis je per TGV ’s ochtends vroeg van Bayonne/Biarritz naar Narbonne en aansluitend de terugreis naar Nederland. Standaard is in de prijs een TGV ticket inbegrepen. Mocht je hier geen gebruik van maken dan volgt daarvoor uiteraard een korting op de reissom.

Routes

Prijzen & boeken

Prijs per persoon

€ 595,-

Voorwaarden:

 • Minimum deelname is 4 personen
 • De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing.

Vertrekmogelijkheden:

 • Iedere dag in de periode 1 juni t/m 10 oktober

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met Europeesche Verzekeringen voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering Europeesche Verzekeringen: keuze uit twee pakketten

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • Acht overnachtingen  in toeristenklasse of middenklassehotels
 • Verblijf in een 2-persoonskamer (bij oneven aantal personen ook een 3-persoonskamer)
 • Ontbijt
 • Treinreis per TGV van Biarritz/Bayonne naar Narbonne
 • Uitgebreid routeboek
 • GPX-routes
 • Vervoer van Nederland naar Zuid-Frankrijk vv
 • Bijdrage VZR Garant en boekingskosten € 15,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering

 

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1