Frankrijk, Pyreneeën, Oost naar West, 8 d.2018-10-11T14:08:20+00:00

Frankrijk, Pyreneeën, Oost naar West, 8 d.

 • 25 mei – 15 oktober 2019
 • Narbonne, Frankrijk

In acht dagen van Oost naar West door de Franse Pyreneeën, Met veel bekende cols als de Pailleret, Aspin, Tourmalet en Aubisque. Een jarenlange topper.

Algemene informatie

Een prachtige fietsreis startend aan de Middellandse Zee en eindigend aan de Atlantische Oceaan. In totaal overbrug je in zeven etappes, gemiddeld 110 kilometer per dag en ongeveer 1800 hoogtemeters. In de reis is een Ford Transit Dubbele Cabine of gelijkwaardig inbegrepen. Hierin kunnen maximaal zes personen, zes fietsen en de bagage worden vervoerd. Je haalt deze bus op in Nederland en levert deze ook weer af in Nederland. Alle deelnemers mogen de bus rijden. Tijdens de fietsweek rijdt je om de beurt de bus. Als er een col is die je allemaal wilt fietsen: geen probleem. Rijd de bus vooruit alvast naar boven en daal dan zelf op je fiets af zodat je tezamen met je fietsmaten de col kunt bedwingen. Ben je met meer dan zes personen?  Wil je iemand die de bus rijdt? Laat het weten en VeloTours zoekt een passende oplossing.

Maatwerk

Heb je afwijkende wensen? Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Reisbegeleiding?  Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

Programma

Dag 1 Reis Nederland – Narbonne.

Aankomst in de loop van de dag in je hotel.

Dag 2 Narbonne  – Quillan , 100 km,  ca. 1000 hoogtemeters.
Narbonne – Col de Bedos (485 m) – Col du Paradis (622 m) – Quillan.

Vandaag een dag om erin te komen. Je rijdt door de wijnstreek Corbieres. Het landschap wordt al heuvelachtiger. Je bereikt via twee kleine colletjes Quillan.

Dag 3 Quillan – Tarascon, 110 km, 2500 hoogtemeters

Quillan – Axat – Port de Pailheres (2001 m) –  Ax-les-Thermes – Vaichis – Tarascon.

Vanuit Quillan door een kloof naar Axat. Vervolgens de zware Port de Pailheres die in 2013 nog in de Tour de France was opgenomen. Via Ax-les-Thermes rijd je via een klein bergweggetje via Vaichis en Axiat naar Tarascon. Dit laatste stuk gaat behoorlijk op en af.

Dag 4 Tarascon – Bagnères-de-Luchon,  130 km, ca. 2300 hoogtemeters.

Tarascon – Col de Port (1250 m) – Portet d’Aspet (1069 m) – Col de Menté (1349 m) – Bagnères-de-Luchon.

De Col de Port is niet al te lastig en daarmee een prima start van deze zware dag. Via St. Girons naar de Portet d’Aspet. Na de gevaarlijke afdaling sla je linksaf de laatste col van de dag op, de Col de Mente. Vervolgens rijd je verder naar het kuuroord Bagneres-de-Luchon.


Dag 5 Bagnères-de-Luchon – Argeles Gazost, 115 km, 3000 hoogtemeters.

Bagnères-de-Luchon – Col de Peyresourde (1569 m) – Arreau – Col d’Aspin (1489 m) – Col du Tourmalet (2115 m) – Luz Saint Sauveur – Argeles Gazost.

Vandaag de Koninginnerit met drie zeer beroemde cols. De Tourmalet is de zwaarste van de drie en tevens het hoogste punt van deze fietsreis. Na Luz St. Sauveur gaat het licht bergafwaarts naar Argeles Gazost.


Dag  6 Argeles Gazost – Mauléon , 120 km, 2000 hoogtemeters.

Argeles Gazost – Col du Soulor (1474 m) – Col ‘Aubisque (1709 m) – Laruns – Col de Marie Blanque (1035 m) – Mauléon.

De Soulor is in feite het voorportaal van de Aubisque. De Aubisque is van de oostkant niet erg zwaar en lang. Vergeet niet even te stoppen bij het gedenkteken van Wim van Est. Na Laruns rijd je noordwaarts en sla je linksaf de Marie Blanque op, een fraai bergweggetje met her en der loslopende koeien. Overnachting in Mauleon.


Dag 7 Mauléon – Biarritz,   95 km, 1000 hoogtemeters.

Mauléon – Saint Palais – Hasparren – Biarritz.

Vandaag geen cols meer van grote naam. Vlak is het echter zeker niet. Het gaat op en af door een zeer fraai landschap met prachtige rode houten boerderijen. Na een kleine 100 km bereik je de Atlantische kust en volgt de laatste overnachting in Biarritz.

Dag 8 Biarritz – Nederland.

Na het ontbijt terugreis naar Nederland.

Prijzen per persoon

€  425

Inbegrepen:

 • Zeven overnachtingen in toeristenklasse/middenklasse hotels
 • Ontbijt
 • Verblijf in een 2-persoonskamer (bij een oneven aantal deelnemers ook een 3-persoonskamer)
 • Uitgebreid routeboek
 • GPX-routes

Niet inbegrepen:

 • Benzine en tol voor de bus
 • Boekingskosten:  € 10,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering

Voorwaarden:

 • Minimum deelname is 6 personen.

Vertrekmogelijkheden:

 • iedere dag in de periode 25 mei – 15 oktober.

Vul dit formulier in een vrijblijvend aanbod te ontvangen. 

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Desbetreffende reis (verplicht)

Je verzoek