Frankrijk, Genève-Nice, 9 d.2018-10-11T14:10:14+00:00

Genève-Nice 9 d.

 • 1 juni – 30 september 2019
 • Montriond, Frankrijk

Nice: In zeven dagen van (de omgeving) van Genève naar Nice dwars door de Franse Alpen. Je beklimt veel bekende cols als de Joux Plane, de Col de l’Iseran, de Aravis, Galibier, Izoard en het dak van deze tour de Bonnette (2802 m). 

Algemene informatie

In vroeger tijden was de Route des Grandes Alpes een belangrijke doorgangsweg van Genève naar de Middellandse Zee.  In zeven etappes leg je deze route af en beklim je veel bekende cols als de Joux Plane, Cormet de Roseland, de Iseran, de Galibier en de Bonnette. De reis begint in Morzine en eindigt in Nice. De etappes zijn gemiddeld 110 kilometer per dag en tellen ca. 2400 hoogtemeters.

De start is in Morzine in de Haut-Savoie. Inbegrepen is een bus (Ford Transit Dubbele cabine) waarin maximaal zes inzittenden, fietsen en bagage passen. Je haalt de bus op in Nederland en alle deelnemers kunnen en mogen de bus rijden. Je rijdt om de beurt de bus en neemt zelf de bagage mee. Zo krijgt iedereen ook nog een beetje rust.  En je houdt de unieke etappekoers heel betaalbaar! Als er een col is die je allemaal wilt fietsen: geen probleem. Rijd de bagage auto alvast naar boven en daal dan zelf op je fiets af zodat je tesamen met je fietsmaten de col kunt bedwingen.

Wil je toch liever met eigen vervoer? Of wil je iemand die de bus rijdt? Laat het weten en VeloTours zoekt een passende oplossing. Wil je vliegen naar Genève? Ook dat is mogelijk.

Maatwerk

Heb je afwijkende wensen? Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Reisbegeleider en/of chauffeur? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

Programma

Dag 1 Reis Nederland – Montriond

Met eigen vervoer naar je hotel in Montriond.

Dag 2 Montriond – La Clusaz, 105 km, ca. 2700 hoogtemeters

Montriond – Col de Joux Verte (1760 m) – Morzine – Col de Joux Plane (1700 m) – Cluses – Col de la Colombiere (1618 m) – La Clusaz.

Vanaf de start wordt het gelijk klimmen: de fraaie Col de Joux Verte. Op de top zie je links het bekende skioord Avoriaz liggen. Je daalt af naar Morzine om te beginnen aan de zware klim naar Col de Joux Plane. Deze col is al vaak scherprechter geweest in de Tour de France. Vervolgens daal je af naar  Cluses en volgt de klim naar de derde en laatste col van de dag, de Col de la Colombière. Een pittige eerste dag met veel hoogtemeters. Overnachting in La Clusaz.

Een kortere route voert direct vanuit Morzine naar de Joux Plane. De route wordt dan ca. 85 km met 1800 hoogtemeters.

Dag 3 La Clusaz – Bourg St. Maurice 90 km, ca. 2400 hoogtemeters.

La Clusaz – Col des Aravis (1487 m) – Flumet – Col des Saisies (1650 m) – Beaufort – Cormet de Roseland (1968 m) – Bourg St. Maurice.

Vanuit La Clusaz begin je aan de Col des Aravis, een relatief makkelijke col. Prima om de dag mee te beginnen. Na de afdaling staat de Col des Saisies op het programma, een col over een kleine weg met weinig verkeer. Na de afdaling vanaf Hauteluce volgt de slotklim en tevens zwaarste klim van de dag, de Cormet de Roseland. Tenslotte daal je af naar Bourg St. Maurice.

Dag 4 Bourg St. Maurice – Modane, 100 km, ca. 2200 hoogtemeters.

Bourg St. Maurice – Val d’Isère – Col d’Iseran (2770 m) – Modane.

Vandaag staat een echte alpenreus op het programma. Met een hoogte van 2770 meter is de Col d’Iseran een van de hoogste doorgaande paswegen van Europa. Je rijdt de doorgaande weg naar Val d’Isere. Een paar kilometer na Val d’Isere begint het echte klimwerk naar de pas. Na de pas volgt een lange afdaling naar Modane.

Dag 5 Modane – Briancon , 95 km, ca. 2000 hoogtemeters.

Modane – Saint-Michel de Maurienne – Col du Télégraphe (1566 m)  – Valloire – Col du Galibier (2645 m) – Briancon.

Je verlaat Modane en rijdt vals plat naar beneden door het Mauriennedal totdat je Saint-Michel de Maurienne bereikt. Hier begint de beklimming naar de Col du Télégraphe. Daarna volgt een korte afdaling naar het skioord Valloire. Vervolgens begin je aan de klim naar de beroemde Col du Galibier. Vervolgens daal je af via de Col de Lautaret naar de vestingstad Briancon.

Dag  6 Briancon – Barcelonette , 100 km , ca. 2400 hoogtemeters

Briancon – Col d’Izoard (2360 m) – Guillestre – Col des Vars (2109 m) – Barcelonette

Vandaag weer flink wat hoogtemeters. De zware Col d’Izoard beklim je van de noordkant. Je bereikt na de afdaling het stadje Guillestre en vanaf hier begint de beklimming van de Col des Vars. Vervolgens daal je af naar Barcelonette.

Dag 7 Barcelonette – Saint-Martin de la Vésubie, 117 km, ca. 2300 hoogtemeters

Barcelonette – Jausiers – Col de la Bonnette (2802 m) – Saint-Etienne-de-Tinée – Col Saint Martin (1503 m) – St. Martin de la Vésubie.

Langzamerhand merk je dat je in meer mediterrane sferen bent aangeland. Na de passage van de hoogste pas van Frankrijk (Col de la Bonnette) verandert het landschap. Via de Col Saint Martin kom je in het Parc National de Mercantour en overnacht je in het sfeervolle St. Martin de la Vésubie.

Dag 8 St. Martin de la Vésubie –  Nice, 100 km, ca. 1950 hoogtemeters

St. Martin de la Vésubie – Col du Turini (1607 m) – Luceram – La Grave – Col de la Madone (927 m) – Col d’Eze (507 m) – Nice.

Verder zuidwaarts naar de fraaie Col du Turini. De Col de la Madone ligt fraai in het achterland van de Middellandse Zeekust en is vooral bekend als trainingscol van Lans Armstrong. De slotklim Col d’Eze biedt fraaie panorama’s op de Middellandse Zee. Vervolgens daal je af naar Nice en is de fietsweek volbracht.

Dag 9 Nice- Nederland

Na het ontbijt terugreis naar Nederland.

Prijs per persoon

€ 415,-

Inbegrepen:

 • Acht overnachtingen in toeristenklasse/middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Verblijf in een 2-persoonskamer (bij oneven aantal deelnemers ook een 3-persoonskamer)
 • Uitgebreid routeboek
 • GPX-routes

Niet inbegrepen:

 • Vervoer van en naar Frankrijk
 • Boekingskosten:  € 10,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering

Voorwaarden:

 • Minimum deelname is 4 personen.
 • De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn van toepassing.

Vertrekmogelijkheden:

 • Iedere dag in de periode 1 juni t/m 10 oktober.

Vul dit formulier in een vrijblijvend aanbod te ontvangen. 

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Desbetreffende reis (verplicht)

Je verzoek