Fietsvakantie Frankrijk, Genève-Nice, 9 dagen

Datum

01/04/2023 - 31/10/2023

Vanaf

639

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Official Partner
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Ga mee op reis met VeloTours naar Frankrijk

In zeven dagen van de omgeving van Genève naar Nice dwars door de Franse Alpen. Je beklimt veel bekende cols zoals de Col de l’Iseran, de Aravis, Galibier, Izoard en het dak van deze tour de Bonnette (2802 m).

In vroeger tijden was de Route des Grandes Alpes een belangrijke doorgangsweg van Genève naar de Middellandse Zee. De reis begint in Genève en eindigt in Nice. De etappes zijn gemiddeld 100 kilometer per dag en tellen ca. 2400 hoogtemeters.

Maatwerk

Heb je afwijkende wensen? Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Reisbegeleider en/of chauffeur? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen. Wil je vliegen naar Genève? Ook dat is mogelijk.

VeloTours wielershirt

Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeld dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Wielershirt VeloTours Voorkant Wielershirt VeloTours Achterkant

Xpert Clinics Sportmedische partner van Velo Tours 

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportief evenement als de fietsvakantie Frankrijk, Genève-Nice, 9 dagen. VeloTours adviseert een medische keuring te laten doen voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en).

Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen. Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.  

Vanuit deze mooie samenwerking bieden wij de deelnemers 10% korting op onderstaande keuringen. Daarnaast vergoeden diverse zorgverzekeraars vaak een (groot) deel van deze onderstaande keuringen. Check hierbij uw eigen zorgpolis. 

Sportmedische keuringen kunnen bij Xpert Clinics worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar; 

 

 • BSMO (Basis Sport Medisch Onderzoek)
 • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus) = ten zeerste aanbevolen
 • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek) 
 • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek) 

Meer informatie over welke sportmedisch onderzoeken, vergoeding hiervan en het maken van een afspraak; zie hier onze website Xpert Clinics

 

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

 

Beschikbaar

Vanaf

639

Beoordelingen

Duur

dagen

Start
01/04/2023

Finish
31/10/2023

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?
Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
[email protected]

Services

Accommodaties

Voorbeeld hotel

Je verblijft in goede toeristen- en middenklassehotels in te delen 2-persoonskamers. Het ontbijt is inbegrepen.

Programma

Dag 1

Ophalen bus in Nederland en reis naar Genève.

Overnachting in Genève.

Dag 2

Genève – La Clusaz, 96 km, ca. 2150 hoogtemeters

De route is ingetekend vanaf Geneve Airport maar uiteraard zijn hier aanpassingen op mogelijk. Geneve – Annemasse – La Roche sur Foron –  Col des Fleuries (927 m) – Annecy – Thones – Col de la Corix Fry (1467 m) – La Clusaz.

Je rijdt dwars door de fraaie, chique stad Geneve. Bij Annemasse rijd je Frankrijk binnen. De eerste col is de Col de Fleurie. Na Annemasse beklim je met uitzicht op het Meer van Annecy de Col de la Croix Fry en overnacht je in het skioord La Clusaz.

Dag 3

La Clusaz – Bourg St. Maurice 90 km, ca. 2400 hoogtemeters.

La Clusaz – Col des Aravis (1487 m) – Flumet – Col des Saisies (1650 m) – Beaufort – Cormet de Roseland (1968 m) – Bourg St. Maurice.

Vanuit La Clusaz begin je aan de Col des Aravis, een relatief makkelijke col. Prima om de dag mee te beginnen. Na de afdaling staat de Col des Saisies op het programma, een col over een kleine weg met weinig verkeer. Na de afdaling vanaf Hauteluce volgt de slotklim en tevens zwaarste klim van de dag, de Cormet de Roseland. Tenslotte daal je af naar Bourg St. Maurice.

Dag 4

Bourg St. Maurice – Modane, 100 km, ca. 2200 hoogtemeters.

Bourg St. Maurice – Val d’Isère – Col d’Iseran (2770 m) – Modane.

Vandaag staat een echte alpenreus op het programma. Met een hoogte van 2770 meter is de Col d’Iseran een van de hoogste doorgaande paswegen van Europa. Je rijdt de doorgaande weg naar Val d’Isere. Een paar kilometer na Val d’Isere begint het echte klimwerk naar de pas. Na de pas volgt een lange afdaling naar Modane.

Dag 5

Modane – Briancon , 95 km, ca. 2000 hoogtemeters.

Modane – Saint-Michel de Maurienne – Col du Télégraphe (1566 m)  – Valloire – Col du Galibier (2645 m) – Briancon.

Je verlaat Modane en rijdt vals plat naar beneden door het Mauriennedal totdat je Saint-Michel de Maurienne bereikt. Hier begint de beklimming naar de Col du Télégraphe. Daarna volgt een korte afdaling naar het skioord Valloire. Vervolgens begin je aan de klim naar de beroemde Col du Galibier. Vervolgens daal je af via de Col de Lautaret naar de vestingstad Briancon.

Dag 6

Briancon – Barcelonette , 100 km , ca. 2400 hoogtemeters

Briancon – Col d’Izoard (2360 m) – Guillestre – Col des Vars (2109 m) – Barcelonette

Vandaag weer flink wat hoogtemeters. De zware Col d’Izoard beklim je van de noordkant. Je bereikt na de afdaling het stadje Guillestre en vanaf hier begint de beklimming van de Col des Vars. Vervolgens daal je af naar Barcelonette.

Dag 7

Barcelonette – Saint-Martin de la Vésubie, 117 km, ca. 2300 hoogtemeters

Barcelonette – Jausiers – Col de la Bonnette (2802 m) – Saint-Etienne-de-Tinée – Col Saint Martin (1503 m) – St. Martin de la Vésubie.

Langzamerhand merk je dat je in meer mediterrane sferen bent aangeland. Na de passage van de hoogste pas van Frankrijk (Col de la Bonnette) verandert het landschap. Via de Col Saint Martin kom je in het Parc National de Mercantour en overnacht je in het sfeervolle St. Martin de la Vésubie.

Dag 8

St. Martin de la Vésubie –  Nice, 100 km, ca. 1950 hoogtemeters

St. Martin de la Vésubie – Col du Turini (1607 m) – Luceram – La Grave – Col de la Madone (927 m) – Col d’Eze (507 m) – Nice.

Verder zuidwaarts naar de fraaie Col du Turini. De Col de la Madone ligt fraai in het achterland van de Middellandse Zeekust en is vooral bekend als trainingscol van Lans Armstrong. De slotklim Col d’Eze biedt fraaie panorama’s op de Middellandse Zee. Vervolgens daal je af naar Nice en is de fietsweek volbracht.

Dag 9

Nice- Nederland

Na het ontbijt terugreis naar Nederland.

Routes

Prijzen & boeken

Prijs per persoon

Tweepersoonskamer: €639,- per persoon

 • Minimum deelname is 4 personen.
 • Vertrek mogelijk: Iedere dag in de periode 1 april t/m 31 oktober.

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met a.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • Acht overnachtingen in toeristenklasse/middenklasse hotels op basis van logies en ontbijt
 • Verblijf in een 2-persoonskamer
 • Uitgebreid routeboek
 • GPX-routes

 • Vervoer van en naar Frankrijk/Zwitserland
 • Bagagevervoer
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Bijdrage VZR Garant € 10,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1