Groepsreis Granfondo Stelvio Santini

Datum

31/05/2023 - 05/06/2023

Vanaf

765

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Official Partner
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Naar de Granfondo Stelvio Santini met VeloTours
De inschrijving voor het Granfondo Stelvio Santini 2023 arrangement is nu geopend. Het arrangement is inclusief 5 hotelovernachtingen met dagelijkse begeleide trainingsritten. Heb jij altijd al de de Stelvio en de Mortirolo op willen fietsen? Aarzel niet en boek je reis bij VeloTours!

Een van de bekendste granfondo’s van Italië
Granfondo Stelvio Santini is zonder twijfel één van de mooiste en populairste cyclosportieven van Italië. Met niet alleen de finish op de Stelvio, maar onderweg ook nog de Mortirolo is het dan ook een uitdaging van formaat. Bovendien kom je onderweg maar liefst 5 verzorgingsposten tegen, waarvan 1 onderaan en 1 halverwege de beklimming van de Stelvio. De wegen zijn autovrij, waardoor je als fietser ruim baan hebt en bij je inschrijving krijg je een wielershirt en pasta party na de finish.

Eigen ravitaillering tijdens de Granfondo Stelvio Santini
We voeren dit arrangement uit met een partner Chalet Beyond. Een van de extra’s die wij via hen aanbieden is eigen ravitaillering tijdens de Granfondo Stelvio Santini. Hier kan je tijdens de tocht even uitrusten of als je direct wilt verder fietsen, kunnen we je snel de door jouw gewenste sportvoeding aangeven. Je vind ons op twee plekken langs de route met jouw van te voren aangeleverde spullen.

Uiteraard zijn de maaltijden aangepast aan jouw behoefte als wielrenner. Geef eventuele dieetwensen zo snel mogelijk door. Dan kunnen we daar rekening mee houden en doorgeven aan het hotel.

VeloTours wielershirt
Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeld dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Xpert Clinics Sportmedische partner van Velo Tours

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportief evenement als de Granfondo Stelvio Santini. Daarom stelt de organisatie het verplicht om je medisch te laten keuren voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en). Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen. Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.

Sportmedische keuringen kunnen bij Annatommie mc worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar;

 • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus)= Minimaal verplicht!
 • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek)
 • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek)

Meer informatie over sportmedisch onderzoeken vind je hier op de website van Xpert Clinics.

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

Beschikbaar

Vanaf

765

Beoordelingen

Duur

6 dagen

Start
31/05/2023

Finish
05/06/2023

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?
Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
[email protected]

Services

Wij bieden de volgende services bij deze arrangementen:

Accommodaties

Hotel Cima Piazzi (***)

Hotel Cima Piazzi is een fietshotel gelegen aan de rand van het authentieke bergdorp Isolaccia op slechts 20 minuten fietsen van Bormio. Daarnaast is het hotel gunstig gelegen ten opzichte van zowel de Stelvio-, Gavia- als de Mortirolopas en is de omgeving dus zeer geschikt om te fietsen.

Het hotel beschikt over 2-, 3- en 4-persoons kamers met een rustiek karakter (net als de rest van het hotel). Bovendien zijn alle kamers voorzien van eigen badkamer, TV en gratis wifi. Daarnaast beschikt het merendeel van de kamers over over een ruim balkon met uitzicht op de omliggende bergen.

Het verblijf is op basis van halfpension waarbij je dagelijks keuze hebt uit twee gerechten voor het diner. De porties zijn ruim en er is een groente buffet ter aanvulling op de maaltijd. ’s ochtends is er een uitgebreid ontbijtbuffet bestaande uit zoete en hartige lekkernijen.

Het hotel is zomers ingesteld op het verblijf van fietsers en houdt daar onder andere in de catering rekening mee (je mag dus een voedzame maaltijd verwachten). Daarnaast is er een afgesloten fietsenstalling met videobewaking zodat jouw fiets veilig staat.

Het is beperkt mogelijk een 1-persoons kamer af te nemen. Hiervoor geld een meerprijs van €160,-.

Programma

Woensdag 31 mei 2023

Begin van de middag aankomst in de accommodatie.

Mogelijkheid de benen los te fietsen en de omgeving te verkenning met een begeleide trainingsrit van 48 kilometer met 800 hoogtemeters.

19:00 Diner

Donderdag 1 juni 2023

vanaf 08:00 Ontbijt

Keuze uit een korte (70 kilometer met 1600 hoogtemeters) en een lange (95 kilometer met 2100 hoogtemeters) begeleide trainingsrit.

19:00 Diner

Vrijdag 2 juni 2023

vanaf 08:00 Ontbijt

Keuze uit een korte (65 kilometer met 1100 hoogtemeters) en een lange (96 kilometer met 2200 hoogtemeters) begeleide trainingsrit.

19:00 Diner

Zaterdag 3 juni 2023

Vanaf 08.00 uur Ontbijt

Lichte trainingsrit door het dal van 55 kilometer met 900 hoogtemeters.

16:30 Ophalen startnummers
17:30 – 18:30 Technische briefing

19:00 Diner

Zondag 4 juni 2023

05:00 uur Ontbijt

06:00 uur Vertrek naar de start
06:30 uur Aanwezig in het startvak
07:00 uur Start van de Granfondo Stelvio Santini
12:00 uur Pasta Party

19:00 Diner

Maandag 5 juni 2023

Vanaf 08:00 uur Ontbijt

Vervolgens uitchecken uit de accommodatie gevolgd door de terugreis.

Routes

De lange route van de Granfondo Stelvio Santini is een 157 kilometer lange route met 4300 hoogtemeters. Onderweg beklim je onder andere de Mortirolo en finish je uiteraard op de machtige Stelvio. Langs de route vind je 5 verzorgingsposten waarvan 1 onderaan en 1 halverwege de beklimming van de Stelvio, zodat jij deze uitdaging goed te lijf kan gaan.

Bekijk hieronder het hoogteprofiel en de route in 3D animatie.

Naast de lange route is er ook een middellange en korte route. Deze zijn respectievelijk 138 kilometer met 3053 hoogtemeters en 60 kilometer met 1950 hoogtemeters in omvang. Beide routes finishen net als de lange route bovenop de Stelvio.

Prijzen & boeken

Prijzen per persoon

€765,- per persoon in gedeelde 2-, 3- of 4-persoonskamer

1-persoonskamer toeslag: €160,-

Extra nacht: €65,- per persoon per nacht

 

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Het minimum aantal deelnemers voor dit arrangement bedraagt 10 personen. Uiterlijk 1 april 2023 volgt bericht over definitieve doorgang van dit arrangement.

 

 

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met a.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

 

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • 5 nachten verblijf
 • Ontbijt en diner
 • Gegarandeerd startbewijs voor de Granfondo Stelvio Santini
 • Begeleide trainingsritten voorzien van sportdrank en -voeding
 • Bewaakte fietsenstalling in het hotel
 • Eigen ravitaillering tijdens de Granfondo Stelvio Santini
 • Mogelijkheid tot massage/fysio

 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten €25,- per boeking
 • Bijdrage VZR Garant €10,- per boeking
 • Kosten medische verklaring (verplicht!)

 

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1