Groepsreis Tour des Grandes Alpes

Datum

02/07/2023 - 08/07/2023

Vanaf

695

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partneryes
Official Partner
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

De Galibier, Col du Granon, Alpe d’Huez, Col du Glandon, je beklimt ze allemaal, de grote franse Alpen cols. We bieden een unieke fietsweek aan met dagtochten maar ook een 2-daagse rondtocht. Het gemak van een standplaats en niet dagelijks on the move, maar ook het avonturlijke van een rondtocht. Je gaat de Marmotte fietsen, maar dan in twee dagen. Wat meer tijd om te genieten, wat minder hektiek om de omgeving op je in te laten werken. Maar vergis je niet in de zwaarte van deze week. In totaal staan er ruim 10.000 hoogtemeter op het programma. Is dat net even teveel? Geen probleem dan neem je gewoon een rustdag.

Op zondag wordt je welkom geheten in Oz en Oisans Station bij het Nederlandse Fietshotel van Chalet Beyond. De eerste dagen doen we dagtochten vanuit dit gerenomeerde hotel. Je wordt goed verzorgd, elke dag staat er een ruim ontbijt voor je klaar, in de middag een snack pakket of pasta buffet om de eerste trek na het fietsen te kunnen stillen. En ’s avonds een rijkelijk 3-gangen diner. Elke dag gaat er een volgauto mee die op gezette locaties op je staat te wachten. Met de 2-daagse Marmotte rondtocht verzorgen wij natuurlijk je bagage pendel. Ook op deze dagen staat de volgauto op de top van de cols met sportdrank en fruit voor je klaar. De overnachting is exact halverwege de route in een goed hotel in het knusse bergdorpje Valloire.

Na de Marmotte 2-daagse kom je weer terug bij het Fietshotel Chalet Beyond voor een laatste nacht Na de afdaling van de Alpe d’Huez zorgt het hotel voor transport terug voor de laatste stijle kilometers. De barbecue is al aangestoken als je terugkomt en is het tijd om te proosten op een geweldige fietsweek. Op de vertrekdag staat er natuurlijk nog een ontbijt voor je klaar om goed gevuld de auto in te stappen.

Deze reis voeren wij uit in samenwerking met onze partner Chalet Beyond.

 

VeloTours wielershirt
Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeld dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Xpert Clinics Sportmedische partner van Velo Tours

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportieve fietsweek! Daarom is het zeker als je wat ouder bent, verstandig  om je medisch te laten keuren voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en).

Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen. Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.

Sportmedische keuringen kunnen bij Xpert Clinics worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar;

 • BSMO (Basis Sport Medisch Onderzoek)
 • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus) = ten zeerste aanbevolen
 • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek)
 • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek)

Meer informatie over sportmedisch onderzoeken vind je hier over op de website van Xpert Clinics

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

 

Beschikbaar

Vanaf

695

Beoordelingen

Duur

6 dagen

Start
02/07/2023

Finish
08/07/2023

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?
Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
[email protected]

Services

Wij bieden de volgende services bij deze arrangementen:

Accommodaties

Chalet Beyond

Ons fietshotel bij de Alpe d’Huez is een prachtige plek voor fietsers. Gelegen in het bergmassief van de Franse Alpen in de buurt van de Alpe d’Huez, de Croix de la Fer en de Glandon.

Alle kamers beschikken over twee bedden en een badkamer met douche/bad. Iedere dag zorgen wij voor een vers en uitgebreid ontbijt en ’s avonds een driegangen diner dat gericht is op fietsers. De lunch is meestal een pastabuffet. In het fietshotel is een afgesloten berging voor je fiets en tevens is er plek om je fiets schoon te maken en om kleine reparaties te verrichten. Na iedere fietstocht kun je rustig bijkomen op het riante zonneterras met een fantastisch uitzicht over de omliggende bergen.

Ons fietshotel kenmerkt zich door de volgende eigenschappen:

 • Fenomenaal uitzicht op het bergmassief
 • 2-persoonskamers met enkele bedden en eigen badkamer
 • Ruime gedeelde woonkamer
 • Gratis WIFI
 • Groot zonneterras
 • Sauna en jacuzzi / hammam (alleen Gelinotte en Brocard)
 • Afgesloten bergruimte voor fiets
 • Mogelijkheid tot het schoonmaken van je fiets
 • Route boekjes plus informatie aanwezig
 • Nederlands beheer

Programma

Hieronder is de indeling per dag terug te vinden.
Het cursus gedeelte is verder uitgewerkt in een pdf bestand welke je hier kan downloaden.

Zondag 2 juli 2023

Eind van de middag/begin van de avond aankomst in ons verblijfshotel.

Welkomstborrel en aansluitend diner.

 

Maandag 3 juli 2023

Route La Morte – Col d’Ornon – Oz Station ca. 112 km en 2200 hm

Na een heerlijk ontbijt stappen we op de fiets voor onze eerste rit. We dalen af naar Allemond en rijden via de D1091 (vals plat naar beneden) in de richting van Grenoble. Bij Saint-Barthelemy-de-Sechilienne sla je linksaf voor de beklimming van de Col de la Morte (1370 m). Een redelijk gelijkmatige klim van 15 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,7% en 1000 meter hoogteverschil. Na de afdaling naar Valbonnais volgt de tweede beklimming van ruim 11 km naar de Col d’Ornon (1371 m). Deze heeft een iets milder gemiddeld percentage (5,8%). Je rijdt terug naar Allemont voor de beklimming van de huishelling naar Oz-Station. De huishelling is 7,6 km lang met een maximale stijging van 12%.

Dinsdag 4 juli 2023

Route Col de Lautaret – Col du Granon – Col du Lautaret ca 65 km en 2200 hm

Na het ontbijt rijden we (carpoolend) met eigen vervoer naar de top van de Col du Lautaret (ca. 45 minuten rijden). We dalen daarna per fiets af richtig Briancon. Bij Chantemerle slaan we linksaf voor de beklimming van de Col du Granon. Hier reed in 2022 Jonas Vingegaard weg van Tadej Pogacar en legde de basis voor zijn eerste Tourzege. De top van de Granon ligt op 2413 meter en is echt een zware Alpencol waarbij de laatste 10 km stijgingspercentages kent die nauwelijks onder de 10% komen. Na het bereiken van de top dalen we weer terug naar Chantemerle en begint de beklimming van de Col de Lautaret (2057 m). Dit is dan een verademing met de Granon want de stijgingspercentages komen nauwelijks meer boven de 6% uit. Vanaf de Col du Lautaret rijden we weer met eigen vervoer terug naar Chalet Beyond.

 

 

Woensdag 5 juli 2023

Vandaag een vrije dag na de zware dag van gisteren. We geven je ter plaatse graag tips als je toch met de fiets er op uit wilt, leuke beklimmingen zijn bv La Berarde, de Col de Sarenne of de Route de la Roche.

 

Donderdag 6 juli 2023

Route Col du Glandon – Col du Telegraphe – Valloire (90 km, 2500 hm)

Vandaag beginnen we aan de 2e daagse tocht. Voor de kenners: we rijden de route van de Granfondo La Marmotte maar hakken hem in twee dagen met een overnachting in Valloire.

We dalen weer af naar het stuwmeer bij Allemont en beginnen aan de zware Col du Glandon. Met name het eerste deel van de klim tot Le Rivier d’Allemont is pittig met gemiddeldes die continu dicht bij de 10% liggen. Voorzichtig aan in het eerste deel van de afdaling van de Glandon. We rijden door het Mauriennedal naar Saint-Michel de Maurienne. Hier beginnen we aan de Col du Telegraphe (1566 m): een mooie gelijkmatige col met een gemiddelde van 7,0%. Vanaf de top van deze col dalen we een klein stukje af naar het dorp Valloire voor diner en overnachting.

 

Vrijdag 7 juli 2023

Route Col du Galibier – Col du Lautaret – l’Alpe d’Huez – Huishelling (105 km, 3200 hm)

Een zware, fantastische dag. Na het ontbijt beginnen we aan de beroemde maar loodzware beklimming van de Col du Galibier (2642 m). Vooral de laatste kilometers met gemiddeldes rond de 10% in combinatie met de hoogte hakken erin. Daarna dalen we af via de Col du Lautaret naar Bourg d’Oisans om tot slot de befaamde klim naar l’Alpe d’Huez te voltooien. Na de beklimming fietsen we terug naar ons verblijfshotel in Oz-Station.

Zaterdag 8 juli 2023

Na het ontbijt einde arrangement en vertrek terug naar Nederland.

Routes

De routes worden hier binnenkort bekend gemaakt.

Prijzen & boeken

Prijzen per persoon

€ 695,- per persoon in gedeelde 2-persoonskamer

Extra nacht:€ 67,- pp per nacht

Toeslag 1-persoonskamer: ca.  € 210,-

 

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Het minimum aantal deelnemers voor dit arrangement bedraagt 10 personen. Uiterlijk 1 mei 2023 volgt bericht over definitieve doorgang van dit arrangement.

 

 

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met a.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

 

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • 6 nachten verblijf
 • Ontbijt en diner
 • Verblijf in 2-persoonskamer (gescheiden bedden)
 • Eindschoonmaak
 • Bed- en handdoeken (incl een wissel)
 • Begeleide trainingsritten voorzien van sportdrank en -voeding
 • Bagagevervoer tijdens de 2-daagse rondrit
 • Dagelijkse briefing over route en tips voor het fietsen in de bergen
 • Bewaakte fietsenstalling in het hotel en gebruik reparatiemateriaal
 • Mogelijkheid tot massage/fysio

 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten €25,- per boeking
 • Bijdrage VZR Garant €10,- per boeking
 • Toeristenbelasting (ca.€ 1,50 pppd ter plaatse te betalen)

 

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1