Lange afstandstocht Utrecht – Parijs, vertrek 11 aug

Datum

11/08/2021 - 15/08/2021

Vanaf

625

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Een fraaie 5-daagse fietsreis door de Vlaamse Ardennen, de kasseien van Parijs-Roubaix, Wallonie naar Parijs waar de Tour de France jaarlijks finisht. Wij begeleiden je onderweg en vervoeren je bagage. Je fiets en bagage vervoeren wij terug per bus. Je reist zelf terug per Thalys naar Nederland of verlengt je verblijf in Parijs. Rijd nu zelf delen en beklimmingen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers en Parijs-Roubaix en de fraaie glooiingen ten noorden van Parijs.

We fietsen dagelijks etappes van ca. 120 km waarbij we twee groepjes vormen (die conform de richtijnen van het RIVM op dat moment) zullen fietsen: een basisgroep en een wat snellere groep. De reis is geschikt voor racefietsers die in goede conditie zijn en dagelijks ruim 100 km in heuvellandschap aankunnen.

SCHRIJF JE GERUST IN! Mocht de reis niet doorgaan a.g.v. het Coronavirus dan wordt de gehele reissom weer gerestitueerd!(*)

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Het minimumaantal deelnemers aan deze reis bedraagt 14. Mocht dit aantal vier weken voor de vertrekdatum niet zijn behaald, dan behoudt VeloTours zich het recht voor de reis te annuleren of om in overleg met de deelnemers de reis om te zetten naar een ander arrangement.

 

Beschikbaar

Vanaf

625

Beoordelingen

Duur

5 dagen

Start
11/08/2021

Finish
15/08/2021

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
info@velotours.nl

Services

Wij bieden de volgende services tijdens deze fietsreis:

Accommodaties

Middenklassehotels

We verblijven in prima toeristenklasse en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers. In de 2-persoonskamers zorgen we gescheiden bedden (indien je met een ander op de kamer ligt) conform de RIVM-richtlijnen. Er is beperkt plaats in 1-persoonskamers. De maaltijden worden zoveel mogelijk afgestemd op wielrenners.

Programma

Woensdag 11 aug 2021

ETAPPE UTRECHT – ANTWERPEN, CA. 140 KM

08.30 uur: Introductie en kennismaking.

09.30 uur: Start fietstocht. We hebben flink wat kilometers voor de boeg maar qua hoogtemeters is het nog een makkie vandaag. We rijden vanuit Utrecht zuidwaarts door de Betuwe en beklimmen de bruggen over de Lek, Waal en Maas. Oostwaarts. Na het rivierenlandschap rijden we langs de oostkant van Breda Belgie in om via het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten aan te komen in Antwerpen.  Overnachting in Antwerpen of directe omgeving.

   

 

Donderdag 12 aug 2021

ETAPPE ANTWERPEN – OUDENAARDE 125 KM EN 850 HM

09.30 uur Langs de Schelde rijden we Antwerpen uit om vervolgens zuidwestwaarts over kleine rustige weggetjes naar de Vlaamse Ardennen te rijden. We beklimmen als eerste helling de Bosberg en vervolgens de Muur van Geraardsbergen. Via diverse andere beklimmingen rijden we naar het centrum van de Vlaamse Ardennen, Oudenaarde. Hier overnachten we.

 

Vrijdag 13 aug 2020

ETAPPE OUDENAARDE – VALENCIENNES 115 KM EN 500 HM

De etappe vandaag staat in het teken van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. We beginnen vandaag met een paar beroemde hellingen in het Vlaamse pajottenland. Achtereenvolgens rijden we de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont op. Ter afsluiting nog de Kluisberg en vervolgens rijden we westwaarts richting Frankrijk voor een bezoek aan de beroemde wielerbaan van Roubaix waar jaarlijks de finish plaatsvindt van Parijs-Roubaix. We gaan vandaag zelf enkele kasseistroken uitproberen. We beginnen met de kasseistrook bij Hem waar Hennie Kuiper ooit pech kreeg. Verder staan twee zware vijfsterren stroken op het programma: de Carrefour de l’Arbre en het Bos van Waller. Er loopt ook een gootje/paadje langs deze stroken als je er genoeg van hebt. Overnachting in Valenciennes.

 

Zaterdag 14 aug 2021

ETAPPE VALENCIENNES – NOYON 135 KM EN 850 HM

We rijden vandaag door het heuvellandschap van Noord-Frankrijk en verlaten als spoedig dit mijnbouwgebied. ‘s Ochtends pakken we nog een paar kasseistroken uit Parijs-Roubaix mee.  Het landschap begint meer en meer te glooien. Geen zware beklimmingen vandaag maar wel vaak weer op en af. Via het dal van de Oise rijden we naar Noyon voor de overnachting.

 

 

Zondag 15 augustus 2021

ETAPPE NOYON – PARIJS, 135 KM EN 550 HM

Vandaag is de laatste etappe naar Parijs waar de finish is. Via het Foret Domaniale de Compiegne, de stad Compiegne en het Foret d’Ermenonville rijden we via de oostkant Parijs binnen. We volgen het Canal de l’Ourq een flink aantal kilometers. Exacte finish in Parijs zal waarschijnlijk zijn bij de Eiffeltoren. Fietsen kunnen weer worden ingeladen. We regelen dat je ergens kunt douchen. Einde reis. Je kunt nu of gelijk terugkeren per Thalys naar Nederland of je verblijf verlengen om bv (als dat ivm corona kan) de finish van de Tour de France mee te maken.

Routes

Route Utrecht – Antwerpen

 

Etappe Antwerpen – Oudenaarde

Etappe Oudenaarde – Valenciennes

Etappe Valenciennes – Noyons

Etappe Noyons – Parijs

Prijzen & boeken

Prijs per persoon:

€ 625,- per persoon

1-persoonskamer toeslag: € 175,-

 

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Het minimum aantal deelnemers voor dit arrangement bedraagt 12, het maximum aantal deelnemers bedraagt 20. Uiterlijk 11 juli 2021 volgt bericht over definitieve doorgang van dit arrangement.

Indien de lange afstandstocht Utrecht – Parijs a.g.v. COVID-19 niet door kan gaan, wordt de volledige reissom (m.u.v. de boekingskosten á €15,- p.p.) teruggestort.

 • Technische assistentie
 • Bezemwagen (busje)
 • Bagagevervoer tijdens de etappes (busje)
 • Toeristen- en middenklassehotels met ontbijt en diner, afgestemd op racefietsers
 • Afgesloten ruimte voor stallen van de fietsen
 • Lunch en verzorgingspost onderweg
 • Reisbegeleiding
 • Groepjes van max. 10 fietsers per groep met keuze uit diverse snelheden
 • GPX-routes
 • Wielershirt VeloTours

 

 • Vervoer naar Utrecht. We zullen vertrekken en aankomen op een plek waar je makkelijk gratis je auto evt kunt parkeren
 • Terugreis vanuit Parijs.
 • Evt reis- en of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten en bijdrage garantiefonds:  € 15,- per boeking

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1

Onze zekerheden

Covid-19 Update: gratis annuleren

Mocht a.g.v. van Covid-19 in 2021 een arrangement niet doorgaan dan ontvang je de (aan)betaling van ons retour. Dus geen reden om je boeking uit te stellen. Voor de exacte voorwaarden zie de Algemene Voorwaarden van de desbetreffende reis.

VeloTours biedt maatwerk

Wil je graag een arrangement boeken maar liever wat langer verblijven of extra services boeken? Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Je kunt ons altijd even mailen of bellen als je iets zoekt wat je niet op onze website ziet staan.

VeloTours is