Lange afstandstocht Utrecht – Milaan, vertrek 3 sep

Datum

03/09/2021 - 13/09/2021

Vanaf

1.295

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Van Dom naar Dom in 10 dagen. Een geweldig leuke afwisselende fietsreis door voor iedereen vaak onbekend fietsgebied. Gemiddeld fietsen we ruim 100 km per dag. We fietsen in principe met twee groepjes met veschillende snelheden. De reis is op volpensionbasis waarbij we onderweg ergens de lunch voor je klaarzetten en -maken. De reisbegeleiding zorgt dat je helemaal aan je trekken komt en alleen nog maar hoeft te fietsen:  de bagage laadt je ‘s ochtends in de bus en je rijdt in kleine groepjes de gpx-route die wordt verstrekt. De minimale groepsgrootte is 12 personen, de maximale groepsgrootte 20 personen. We overnachten in goede middenklassehotels. Mocht je niet verder kunnen of willen dan kun je natuurlijk gebruik maken van de bus van VeloTours.

Deze reis kent drie vertrekdata in 2021:

Donderdag 13 mei (Hemelvaart)

Vrijdag 2 juli

Vrijdag 3 september

 

 

Maatwerk

Ben je met een groep van minimaal 10 personen. Dan kunnen we de reis ook op maat voor je maken zowel qua data, lengte en route.

Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

Beschikbaar

Vanaf

1.295

Beoordelingen

Duur

11 dagen

Start
03/09/2021

Finish
13/09/2021

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
info@velotours.nl

Services
Accommodaties

Middenklassehotels (** en ***)

We verblijven in middenklassehotels onderweg waar we het ontbijt en het diner gebruiken. Je kunt hier in het hotel ook veilig je fiets stallen.

Programma

Vrijdag 3 september Utrecht – Roermond ca. 140 km

08.30 uur Verzamelen in Utrecht

08.30 – 09.30 uur Kennismaking en briefing

09.30 uur Vertrek vanuit Utrecht via Culemborg, Wijk bij Duurstede, Oss en Deurne naar Roermond. Onderweg gebruiken we een paar veerponten (Culemborg en Wijk bij Duurstede) om de rivieren over te steken. We rijden door de natuurgebieden de Maashorst en De Peel. De etappe is vandaag uiteraard nog zo goed als vlak.

Zaterdag 4 september Roermond – Eupen, ca. 120 km en 1000 hm

We vertrekken rond 09.30 uur en rijden zuidwaarts een stukje Duitsland in. Het landschap begint te glooien en we maken de eerste hoogtemeters. Bij Hoensbroek rijden we Zuid-Limburg in en we beklimmen de Keutenberg, Gulpenerberg, de Camerig en de Vaalserberg voordat we Belgie inrijden. We rijden de Voerstreek in naar Eupen voor de overnachting.

Zondag 5 september Eupen – Vianden, ca. 110 km, ca. 1500 hm

Gelijk na de start klimmen we naar het dak van Belgie, de Botrange (692 m). Geen steile maar wel een lange klim. We dalen af langs het stuwmeer van Robertville en rijden zuidwaarts naar St. Vith. Hier pakken we het bekende fietspad van de Vennbaan (oude spoorlijn) op en volgen dit ruim 20 km. We rijden Duitsland weer even binnen en via kleinere, korte beklimmingen bereiken we dal van de Ourthe aan de grens van Luxemburg. We rijden door het dal tot vlak voor Vianden. Nog even een klimmetje en het hotel ligt binnen handbereik.

Maandag 6 september Vianden – Saarbrücken, ca. 130 km

Vanuit Vianden rijden we eerst nog een stukje door het dal van de Ourthe. De eerste klim van de dag in Luxemburg is de Hondsburg Nord. Veel klimmetjes hebben geen naam maar dat maakt ze niet minder zwaar. We steken de Moezel over en rijden Duitsland, het Nationaal Park Hunsrück binnen. Diverse klimmetjes volgens zoals de Cloef en de Cudenhorn. Het laatste stuk van de route rijden we langs de rivier de Saar richting Saarbrücken waar we overnachten.

Dinsdag 7 september Saarbrücken – Mühlbach, ca. 120 km en 1600 hm

We verlaten Saarbrücken en klimmen het dal uit en komen in Frankrijk. De eerste klim heet de Spichere Höhe. We rijden verder zuidoostwaarts door het Regional Parc des Vosges Nord. We beklimmen de Col de Valsberg (652 m) en de Col des Pandours (662 m). Vervolgens dalen we af naar Mühlbach voor de overnachting.

Woensdag 8 september Mühlbach- Freiburg, ca 110 km en 1500 hm

We rijden over fraaie, rustige wegen verder de Vogezen in. Er staat een flinke beklimming. vandaag op het programma, le Champ du Feeu (1099 m). Na deze beklimming dalen we af en verlaten de Vogezen en rijden langs wijngaarden door het Rijndal. We steken de Rijn over Duitsland in. Aan het eind van de dag zitten nog een paar kleine heuvels van het Kaiserstuhlgebergte. Overnachting iin de sfeervolle universiteitsstad Freiburg.

Donderdag 9 september Freiburg – Laufenburg ca. 105 km en 2000 hm

Vandaag verkennen we het Zwarte Woud en beklimmen de Schauinsland (1200 m), de Feldberg Pass (1231 m) en de Aulener Kreuz (1136 m). Je zult ontdekken dat het Zwarte Woud ook een zeer fraai fietsgebied is. Na deze drie beklimmingen dalen we af naar het zuiden voor overnachting in Laufenbrug aan de Duits-Zwitserse grens.

Vrijdag 10 september Laufenburg – Lungern ca. 120 km en ca 1500 hm

We steken de Rijn over en rijden Zwitserland binnen. We rijden over kleine rustige wegen door heuvellandschap met wat korte beklimmingen naar Lensburg en Luzern. We zien het beroemde Vierwoudstedenmeer en rijden zuidwaarts langs de Sarnersee en Lungernersee naar Lungern voor de overnachting.

Zaterdag 11 september Lungern – Airolo ca. 100 km, 3100 hm

Vandaag is de Koninginnerit met drie zware alpencols. Na het vertrek dalen we af naar Meiringen om vervolgens aan de Grimselpas (2169 m) te beginnen. Na de Grimsel volgt en korte afdaling en slaan we linksaf de beroemde Furkapas (2429 m) op. Onderweg zie je de monding van de Rhonegletscher. Na de Furkpas beklim je tot slot de Gotthardpas (2107 m) vanaf de noordelijke kant en we dalen af via de oude pasweg (met de bekende klinkertjes in de bochten) naar Airolo.

Zondag 12 september Airolo – Milaan, ca. 135 km

Het is alweer de laatste fietsdag. Na de zware dag van gisteren zijn de eerste 50 km vandaag erg welkom: we dalen langzaam af naar Bellinzona. Er volgt een klim van bijna 7 km naar de Passo Monte Ceneri (556 m) Via het Meer van Lugano rijden we Italie binnen en naderen we het eind van de reis. We finishen aan de noordkant van Millaan. Overnachting in de buurt van Saronno.

Maandag 13 september Terugreis naar Nederland 

Na het ontbijt uitchecken uit het hotel en inladen bagage en fietsen. Transfer en terugvlucht naar Nederland op eigen gelegenheid en kosten of verlenging van je verblijf in Italie.

 

Routes

Prijzen & boeken

Prijs per persoon:

€ 1295,-

 

Vertrekmogelijkheden:

Het is mogelijk om te vertrekken op 2 juli 2021 en 3 september 2021.

 

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Het minimum aantal deelnemers voor dit arrangement bedraagt 12, het maximum aantal deelnemers bedraagt 20. Uiterlijk 28 dagen voor de tocht volgt bericht over definitieve doorgang van dit arrangement.

Indien de lange afstandstocht Utrecht – Milaan a.g.v. COVID-19 niet door kan gaan, wordt de volledige reissom (m.u.v. de boekingskosten á €15,- p.p.) teruggestort.

 

Maatwerk:

Heb je afwijkende wensen? Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Toch liever een huurauto of – busje? Bagagevervoer? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

 • 10 overnachtingen in toeristenklasse/middenklasse hotels
 • Verblijf in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt en diner in het hotel
 • Lunches onderweg
 • Begeleiding en bagagevervoer onderweg met bus
 • Reisbegeleiding
 • VeloTours wielershirt
 • Vervoer naar Nederland van je fiets en bagage
 • Uitgebreid routeboek
 • GPX-routes

 

 • Vervoer van Nederland naar Vigo di Fassa
 • Boekingskosten en bijdrage garantiefonds:  € 15,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering
 • Drankjes tijdens het diner
 • Vervoer van Italië naar Nederland

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1

Onze zekerheden

Covid-19 Update: gratis annuleren

Mocht a.g.v. van Covid-19 in 2021 een arrangement niet doorgaan dan ontvang je de (aan)betaling van ons retour. Dus geen reden om je boeking uit te stellen. Voor de exacte voorwaarden zie de Algemene Voorwaarden van de desbetreffende reis.

VeloTours biedt maatwerk

Wil je graag een arrangement boeken maar liever wat langer verblijven of extra services boeken? Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Je kunt ons altijd even mailen of bellen als je iets zoekt wat je niet op onze website ziet staan.

VeloTours is