Fietsvakantie: Oostenrijk-Slovenië-Italie, 9 dagen

Datum

01/04/2023 - 31/10/2023

Vanaf

629

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Official Partner
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant

Ga mee op reis met VeloTours en ontdek Oostenrijk, Slovenië en Italië op de fiets

Deze 9-daagse drielandentocht brengt je via de fraaie Nockalmpass naar Slovenië. Langs de Meren van Bled en Bohinj via de Passo Predil Italië in. Hier staat onder andere de Zoncolan op het programma. Via de Plockenpass Oostenrijk in waar het dak van deze tocht, de Hochtor van de Grossglocknerstrasse wacht.

Programma fietsreis

Vlak onder Salzburg ligt Bischofshofen. Hier begint een enerverende fietsweek. De eerste klim voert via het skioord Obertauern zuidwaarts naar de Nockalmstrasse. Via de Worthersee fiets je via de Loiblpas Slovenië in. Dit zal voor velen nieuw zijn. Geniet van de schoonheid van het Meer van Bled en het Meer van Bohinj. Via de pas Bohinjsko Sedlo en de Passo del Pedel reis je Italië in. Hier wacht de beruchte Zoncolan op je. Op de slotdag volgt het dak van deze tour, de Grossglockner Hochalpenstrasse. Via Zell am See en Dienten kom je moe, maar voldaan weer terug in Bischofshofen. De gemiddelde dagafstand is circa 105 km en gemiddeld staan er 1900 hoogtemeters per dag op het programma.

Maatwerk

Heb je afwijkende wensen? Het diner inbegrepen? Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Toch liever een huurauto of – busje? Bagagevervoer? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

Bagagevervoer

Bagagevervoer is niet inbegrepen omdat dit zeer lastig te regelen is. Advies: ga met de auto naar de start van deze fietsweek en neem een auto mee om de bagage te vervoeren. Rijd om de beurten een dag of vind een bekende/familie die als vrijwilliger mee wil. Dat scheelt enorm in de kosten.

VeloTours wielershirt
Het VeloTours wielershirt is optioneel bij te boeken voor slechts 30 euro (incl. verzendkosten). Wil jij graag dit unieke wielershirt van VeloTours ontvangen? Vermeld dit in het boekingsformulier onder het kopje bijzonderheden.

Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Xpert Clinics Sportmedische partner van Velo Tours 

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportief evenement als de fietsvakantie: Oostenrijk-Slovenië-Italie, 9 dagen. VeloTours adviseert een medische keuring te laten doen voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en). Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen. Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.  

Vanuit deze mooie samenwerking bieden wij de deelnemers 10% korting op onderstaande keuringen. Daarnaast vergoeden diverse zorgverzekeraars vaak een (groot) deel van deze onderstaande keuringen. Check hierbij uw eigen zorgpolis. 

Sportmedische keuringen kunnen bij Xpert Clinics worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar; 

 • BSMO (Basis Sport Medisch Onderzoek)
 • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus) = ten zeerste aanbevolen
 • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek) 
 • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek) 

Meer informatie over welke sportmedisch onderzoeken, vergoeding hiervan en het maken van een afspraak; zie hier onze website Xpert Clinics.

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

 

 

Beschikbaar

Vanaf

629

Beoordelingen

Duur

9 dagen

Start
01/04/2023

Finish
31/10/2023

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?
Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
[email protected]

Services

Accommodaties

 • TPU, Tourtocht Parijs Utrecht

 • Gavia e Mortirolo

Middenklassehotels

Je verblijft in prima toeristen- en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers.

Programma

Dag 1

Dag 1 Nederland – Bischofshofen

Met eigen vervoer naar je hotel in Bischofshofen in Oostenrijk.

Dag 2

Dag 2 Bischofshofen – Innerkrems, 106 km, ca. 1950 hoogtemeters

Bischofshofen – Radstadt – Radstadter Tauernpas (1738 m) –  Mauterndorf – Schonfeldpas (1768 m) – Innerkrems.

De start van deze fietsreis is in Bischofshofen wat ca. 20 km ten zuiden van Salzburg ligt. Van hieruit fiets je oostwaarts naar Radstadt en volgt de beklimming van de Radtstadter Tauernpas. Via het skioord Obertauern daal je af naar Mauterndorf. Daarna volgt de klim over een rustige idyllische bergpas, de Schonfeldpass. Overnachting in Innerkrems.

 

Dag 3

Dag 3 Innerkrems – Ferlach, 125 km, ca. 2000 hoogtemeters

Innerkrems – Nockalmstrasse (2049 m) – Reichenau – Sirnitz Sattel (1542 m) – Feldkirchen – Velden am Worthersee – Ferlach.

De Nockalmstrasse is een prachtige bergroute door het Nockalm Nationaal Park. Hoogtepunten zijn de Eisentalhohe (2049 m) en de Schiestelschare (1990 m). Vervolgens via Reichenau naar de Sirnitz Sattel (1542 m) en via Feldkirchen door een fraai op en af landschap naar Velden am Worthersee en Ferlach.

 

Dag 4

Dag 4 Ferlach – Bohinsjka Bistrica,  100 km, ca. 1800 hoogtemeters

Ferlach – Loiblpas (1067 m)  – Bled – Rudno Polje (1343 m) –  Bohinsjka Bistrica.

De eerste klim is de Loiblpas. Deze leidt je Slovenië binnen. Via Bled en het fraaie Meer van Bled klim je naar de Rudno Polje. Via een zeer fraai bergweggetje daal je vervolgens af naar Bohinsjka Bistrica.

 

 

Dag 5

Dag 5 Bohinsjka Bistrica – Bovec, 94 km, ca. 1200 hoogtemeters

Bohinsjka Bistrica – Bohinsjko Sedlo (1277 m) – Tolmin – Bovec

Vanuit het hotel is het gelijk klimmen geblazen naar de Bohinsjko Sedlo. Vervolgens door een fraai dal richting Tolmin. Vanaf hier voert een prachtig B-weggetje  je je langs de rivier noord(west)waarts richtiing Bovec. Qua passen een rustige dag maar toch nog redelijk wat op en af in het tweede deel van de etappe.

Dag 6

Dag 6 Bovec – Paluzza,  119 km, ca. 2000 hoogtemeters

Bovec – Passo Predil (1156 m) – Sella Nevea (1191 m) – Tolmezzo – Monte Zoncolan (1734 m) – Paluzza

Vandaag fiets je via de Passo Predil Italië in. De beruchte Monte Zoncolan staat op het programma. Vaak een scherprechter in de Giro d’Italia. Vervolgens daal je (voorzichtig) af naar Paluzza.

 

Dag 7

Dag 7 Paluzza – Heiligenblut, 94 km, ca. 2100 hoogtemeters

Paluzza – Plockenpass (1358 m) – Gailberg Sattel (981 m) – Iselsbergpas (1209 m) – Heiligenblut

Vanuit Paluzza met veel haarspeldbochten reis je Oostenrijk weer in via de Plockenpass. Vervolgens via Oberdraunburg naar de Iselsbergpas en verder naar de zuidkant van het Gross Glockner Massief naar Heiligenblut.

Dag 8

Dag 8 Heiligenblut – Bischofshofen, 102 km, ca.  2050 hoogtemeters

Heiligenblut – Hochtor (2504 m) – Bruck – Maria Alm – Filzensattel (1290 m) – Dienten –  Dienter Sattel (1380 m) – Bischofshofen

De laatste dag voert over het dak van deze tour, de Grossglockner Hochalpenstrasse naar de Hochtor (2504 m). Vevolgens langs de Zeller See naar Maria Alm. Over de Hockkoningstrasse met twee passen (Filzensattel en de Dienter Sattel) terug naar Bischofshofen. Einde reis.

Dag 9

Dag 9 Bischofshofen – Nederland

Na het ontbijt terugreis naar Nederland.

Routes

iframe src=”https://ridewithgps.com/embeds?type=route&id=33188910&metricUnits=true&sampleGraph=true” style=”width: 1px; min-width: 100%; height: 700px; border: none;” scrolling=”no”>

Prijzen & boeken

Prijs per persoon

€629,-

 • Minimum deelname is 4 personen.
 • Vertrek mogelijk: Iedere dag in de periode 1 april t/m 31 oktober.

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met a.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • Acht overnachtingen  in toeristenklasse of middenklassehotels
 • Verblijf in een 2-persoonskamer
 • Ontbijt
 • Uitgebreid routeboek
 • GPX-routes

 • Vervoer van Nederland naar Bischofshofen vv
 • Bagagevervoer
 • Vervoer
 • Bijdrage VZR Garant en boekingskosten € 10,- per boeking
 • Boekingskosten € 25,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering

 

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1