Oostenrijk-Slovenië-Italie, 7 d.2018-10-11T14:18:02+00:00

Oostenrijk-Slovenië-Italie, 7 d.

 • 1 juni – 31 oktober 2019
 • Bischofshofen, Oostenrijk

Deze 7-daagse drielandentocht brengt je via de fraaie Nockalmpass naar Slovenië. Langs de Meren van Bled en Bohinj via de Passo Predil Italië in. Hier staat onder andere de Zoncolan op het programma. Via de Plockenpass Oostenrijk in waar het dak van deze tocht, de Hochtor van de Grossglocknerstrasse wacht. 

Algemene informatie

Vlak onder Salzburg ligt Bischofshofen. Hier begint een enerverende fietsweek. De eerste klim voert via het skioord Obertauern zuidwaarts naar de Nockalmstrasse. Via de Worthersee fiets je via de Loiblpas Slovenië in. Dit zal voor velen nieuw zijn. Geniet van de schoonheid van het Meer van Bled en het Meer van Bohinj. Via de pas Bohinjsko Sedlo en de Passo del Pedel reis je Italië in. Hier wacht de beruchte Zoncolan op je. Op de slotdag volgt het dak van deze tour, de Grossglockner Hochalpenstrasse. Via Zell am See en Dienten kom je moe, maar voldaan weer terug in Bischofshofen. De gemiddelde dagafstand is ca. 105 km en gemiddeld staan er 1900 hoogtemeters per dag op het programma.

Maatwerk

Heb je afwijkende wensen? Het diner inbegrepen? Liever een dag korter? Of juist langer? Iets minder kilometers of hoogtemeters? Toch liever een huurauto of – busje? Bagagevervoer? Laat het weten en VeloTours probeert het voor je te regelen.

Programma

Dag 1 Nederland – Bischofshofen

Met eigen vervoer naar je hotel in Bischofshofen.

Dag 2 Bischofshofen – Innerkrems, 106 km, ca. 1950 hoogtemeters

Bischofshofen – Radstadt – Radstadter Tauernpas (1738 m) –  Mauterndorf – Schonfeldpas (1768 m) – Innerkrems.

De start van deze fietsreis is in Bischofshofen wat ca. 20 km ten zuiden van Salzburg ligt. Van hieruit fiets je oostwaarts naar Radstadt en volgt de beklimming van de Radtstadter Tauernpas. Via het skioord Obertauern daal je af naar Mauterndorf. Daarna volgt de klim over een rustige idyllische bergpas, de Schonfeldpass. Overnachting in Innerkrems.

Dag 3 Innerkrems – Ferlach, 125 km, ca. 2000 hoogtemeters

Innerkrems – Nockalmstrasse (2049 m) – Reichenau – Sirnitz Sattel (1542 m) – Feldkirchen – Velden am Worthersee – Ferlach.

De Nockalmstrasse is een prachtige bergroute door het Nockalm Nationaal Park. Hoogtepunten zijn de Eisentalhohe (2049 m) en de Schiestelschare (1990 m). Vervolgens via Reichenau naar de Sirnitz Sattel (1542 m) en via Feldkirchen door een fraai op en af landschap naar Velden am Worthersee en Ferlach.

Dag 4 Ferlach – Bohinsjka Bistrica,  100 km, ca. 1800 hoogtemeters

Ferlach – Loiblpas (1067 m)  – Bled – Rudno Polje (1343 m) –  Bohinsjka Bistrica.

De eerste klim is de Loiblpas. Deze leidt je Slovenië binnen. Via Bled en het fraaie Meer van Bled klim je naar de Rudno Polje. Via een zeer fraai bergweggetje daal je vervolgens af naar Bohinsjka Bistrica.

Dag 5 Bohinsjka Bistrica – Bovec, 94 km, ca. 1200 hoogtemeters

Bohinsjka Bistrica – Bohinsjko Sedlo (1277 m) – Tolmin – Bovec

Vanuit het hotel is het gelijk klimmen geblazen naar de Bohinsjko Sedlo. Vervolgens door een fraai dal richting Tolmin. Vanaf hier voert een prachtig B-weggetje  je je langs de rivier noord(west)waarts richtiing Bovec. Qua passen een rustige dag maar toch nog redelijk wat op en af in het tweede deel van de etappe.

Dag 6 Bovec – Paluzza,  119 km, ca. 2000 hoogtemeters

Bovec – Passo Predil (1156 m) – Sella Nevea (1191 m) – Tolmezzo – Monte Zoncolan (1734 m) – Paluzza

Vandaag fiets je via de Passo Predil Italië in. De beruchte Monte Zoncolan staat op het programma. Vaak een scherprechter in de Giro d’Italia. Vervolgens daal je (voorzichtig) af naar Paluzza.

Dag 7 Paluzza – Heiligenblut, 94 km, ca. 2100 hoogtemeters

Paluzza – Plockenpass (1358 m) – Gailberg Sattel (981 m) – Iselsbergpas (1209 m) – Heiligenblut

Vanuit Paluzza met veel haarspeldbochten reis je Oostenrijk weer in via de Plockenpass. Vervolgens via Oberdraunburg naar de Iselsbergpas en verder naar de zuidkant van het Gross Glockner Massief naar Heiligenblut.

Dag 8 Heiligenblut – Bischofshofen, 102 km, ca.  2050 hoogtemeters

Heiligenblut – Hochtor (2504 m) – Bruck – Maria Alm – Filzensattel (1290 m) – Dienten –  Dienter Sattel (1380 m) – Bischofshofen

De laatste dag voert over het dak van deze tour, de Grossglockner Hochalpenstrasse naar de Hochtor (2504 m). Vevolgens langs de Zeller See naar Maria Alm. Over de Hockkoningstrasse met twee passen (Filzensattel en de Dienter Sattel) terug naar Bischofshofen. Einde reis.

Dag 9 Bischofshofen – Nederland

Na het ontbijt terugreis naar Nederland.

Prijs per persoon

€ 415,-

Inbegrepen:

 • Acht overnachtingen  in toeristenklasse of middenklassehotels
 • Verblijf in een 2-persoonskamer (bij oneven aantal personen ook een 3-persoonskamer)
 • Ontbijt
 • Uitgebreid routeboek
 • GPX-routes

Niet inbegrepen:

 • Vervoer van Nederland naar Bischofshofen vv
 • Boekingskosten:  € 10,- per boeking
 • Reis- en of annuleringsverzekering

Voorwaarden:

 • Minimum deelname is 4 personen
 • De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing.

Vertrekmogelijkheden:

 • Iedere dag in de periode 1 juni t/m 15 oktober

Vul dit formulier in een vrijblijvend aanbod te ontvangen. 

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Desbetreffende reis (verplicht)

Je verzoek