Prudential RideLondon2018-11-20T12:23:56+00:00

  • 4 augustus 2019
  • Londen, Groot-Brittannië

Tijdens de Prudential RideLondon-Surrey fiets je dwars door het centrum van Londen. De toertocht maakt onderdeel uit van een meerdaags wielerfestival met ruim 100.000 deelnemers. De toertocht telt 100 mijl (160 km) en is een enorme belevenis met finish op The Mall. Een unieke manier om een weekend Londen te beleven.

Algemene informatie

Engeland timmert meer en meer aan de weg als het gaat om wielrennen. Zowel bij de profs als ook qua fietsevenementen. Sinds enkele jaren is het mogelijk om geheel autovrij een geweldige toertocht door Londen te rijden die gekoppeld is aan een profwedstrijd de dag ervoor. De Prudential London Ride is ontzettend populair met ruim 20.000 deelnemers en een leuke manier om een weekend Londen te beleven.

In het weekend van 2-4 augustus staat Londen in het teken van de fiets. Er worden allerlei activiteiten gepland waaronder een UCI-dames- en herenwedstrijd. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 augustus haal je je startbewijs op bij de Prudential RideLondon Cycling Show in de beursgebouwen van ExCel bij het Royal Victoria Dock.

Een hele leuke en unieke manier om een weekendje Londen te doen.

MOXY London Stratford (****)

Voor de Prudential RideLondon verblijf je in het MOXY London Stratford hotel. Dit splinternieuwe en creatieve hotel ligt in de wijk Stratford naast het Queen Elizabeth Olympic Park, de startlocatie op zondagochtend. Door de goede metroverbinding ben je zo in het centrum. In de moderne kamers slaap je heerlijk en ‘s ochtends schuif je aan bij het ontbijt met een vers geperste sinaasappelsap. Kan je niet wachten en wil je meteen op pad? Maak dan gebruik van de Grab-n-Go hoek met heerlijk belegde broodjes. ‘s Avonds drink je een cocktail aan de kleurrijke bar van het hotel of in de directe omgeving van het hotel waar diverse barretjes en restaurants zijn. Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen.

Programma

Vrijdag 2 augustus

Met eigen vervoer naar Londen. In de loop van de dag aankomst in het Moxy London Stratford Hotel.

Zaterdag  3 augustus

Vandaag je startbewijzen ophalen in de Prudential RideLondon Cycling Show. Deze vindt plaats in ExCeL, 2 Western Gateway, Royal Victoria Dock. Alle grote fietsenmerken of producten die iets met de fiets te maken hebben, zijn hier ook aanwezig. De toegang is trouwens voor iedereen gratis.
Het Internationale vrouwenpeloton rijdt de Prudential RideLondon Classique. Grote namen staan om 17.00 uur aan de start en finishen rond 19.30 uur op The Mall.

Zondag 4 augustus

Op zondag ben je zelf aan de beurt. En vroeg ook: om 6 o’clock sharp wordt er vanaf Queen Elizabeth Park gestart voor de 100 mijl dwars door Londen. De profrenners rijden vandaag over exact hetzelfde parcours. Zij starten om 13.15 uur om rond 18.15 uur te finishen op The Mall. Erg leuk om na afloop even te gaan kijken. De finish is op The Mall. Na afloop ga je op je fiets of met de metro terug naar het hotel.

Maandag 5 augustus

Na het ontbijt einde arrangement en terugreis naar Nederland.

NB Het is ook mogelijk om in plaats van eigen vervoer per vliegtuig te gaan. Vraag hiervoor offerte aan maar denk wel aan kosten fietsvervoer in het vliegtuig en speciale manier van verpakken.

De route van de 100 mijl voert zuidwestwaarts vanuit het voormalige Olympisch Stadion. Zie de link voor de exacte route en het hoogteprofiel. Meer info over het evenement vind je op https://www.prudentialridelondon.co.uk.

Routelink: 2018-Prudential-RideLondon-Surrey-100-route-map

Prijzen per persoon arrangement Prudential London Ride

Hotel Moxy London Stratford € 449,-

Toeslag 1-persoonskamer: € 220,-

Inbegrepen:

– drie overnachtingen inclusief ontbijt  in een gedeelde 2-persoonskamer

– – gegarandeerd startbewijs voor de Prudential London Ride met alle daarbij behorende services (ravitailleringsposten, technische hulp e.d.)

Niet inbegrepen:

– boekingskosten € 15,- per boeking

– bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking (*)

– evt reis- en of annuleringsverzekering

(*) Dit arrangement wordt uitgevoerd in samenwerking met TUI Nederland.

Vul dit formulier in om je in te schrijven.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Desbetreffende reis (verplicht)

Je verzoek