Spanje, Fietsnascholingsweek Costa Blanca

Datum

17/09/2022 - 23/09/2022

Vanaf

1.195

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno

Official Partner

Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant
Dit is een groepsreis

Ga mee met de fietsnascholingsweek van VeloTours

Combineer een interessante geaccrediteerde nascholingscursus over sportgeneeskunde met je hobby. De opzet van de cursus is dat er in principe ’s ochtends wordt nageschoold en ’s middags gefietst. We fietsen dagelijks afstanden van 30-100 km met 4 groepen van verschillende niveau’s. Voor de cursus wordt accreditatie aangevraagd voor 23 punten.

Voor wie?

Ben je huisarts, sportarts, bedrijfsarts of medisch specialist? En is wielrennen je hobby? Combineer dan nu een interessante nascholingscursus over sportgeneeskunde met je hobby. Voor dit arrangement hoef je geen doorgewinterde racefietser te zijn. Een goede basisconditie is wel handig. Nieuw: ook geschikt voor recreatieve fietsers.

Opzet fietsprogramma

We fietsen dagelijks afstanden van 30-80 km met vier verschillende niveaugroepen: een snelle groep die een lange afstand rijdt, een basisgroep die ook de lange afstand rijdt. Een basisgroep die een wat kortere route rijdt en tot slot (nieuw) een meer recreatieve groep (geen racefiets noodzakelijk) die op een rustig tempo zo’n 30 km aflegt en minder heuvels en bergen pakt (basisgroep en een wat snellere groep). We wachten altijd bij klimmetjes op elkaar en voorzien zoveel mogelijk deelnemers van de route (GPX). Elke groep wordt begeleid door een ervaren fietser/begeleider. Op dinsdag maken we een grotere ronde door het achterland van de Costa Blanca waarbij we onderweg ergens lunchen (kosten inbegrepen). Tijdens de dagtocht zal er een begeleidend voertuig meerijden. De overige dagen niet. Er is uiteraard technische assistentie aanwezig en de nodige materialen (fietsstandaard, hoge drukpomp, wat materialen e.d.). Een helm dragen is verplicht tijdens de fietstochten. Je neemt (omdat we over openbare wegen fietsen) deel op eigen risico. Sportieve gezelligheid en veiligheid staan voorop!

De inhoud van de cursus gaat over sportgeneeskunde waarbij volgend jaar o.a. de thema’s beweegarmoede en gedragsverandering aan bod zullen komen. Het definitieve cursusprogramma zal begin 2022 bekend worden gemaakt. De cursus wordt georganiseerd door sportarts Edwin Achterberg met hulp van het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven.

De Costa Blanca

De afgelopen jaren hebben we de cursus georganiseerd in Zuid-Frankrijk en Toscane. In 2021 hebben we de Fietsnascholingscursus voor het eerst in Altea aan de Costa Blanca georganiseerd. Dit is prima bevallen dus gaan we in 2022 wederom weer naar Altea. We fietsen over talrijke heuvels en bergen die in het algemeen niet extreem steil zijn. Op de dinsdag fietsen we de hele dag (ca. 60-120 km) met als hoofddoel diverse beklimmingen in het achterland van de Costa Blanca.

Ons verblijfs- en cursushotel is Hotel Cap Negret (****) in Altea. Altea ligt circa 60 kilomeer ten oosten van Alicante en zo’n 10 kilometer ten westen van Calpe. De transfer vanaf het vliegveld van Alicante bedraagt circa 45 minuten. De gemiddelde maximum dagtemperatuur bedraagt ongeveer 27 graden.

De laatste jaren is de reputatie van de Costa Blanca, in het bijzonder Altea, voor wintertrainingskampen in een stroomversnelling geraakt. Het feit dat tien van de achttien teams van het World Circuit de Costa Blanca hebben gekozen voor hun jaarlijkse trainingskampen zegt genoeg over deze streek. Vanuit het trainingsperspectief wordt een perfecte balans van de terreinen geboden. Al klimmend rijd je langs de bochtige kust naar het trainingsgebied met honderden kilometers aan rustige, indrukwekkende wegen die door valleien en over bergpassen langs de Middellandse Zeekust kronkelen.

We rijden op goed onderhouden wegen met minimaal verkeer langs de vele mooie routes in de nabijheid van het Bike Cap Negret Hotel in Altea, waar je buiten de dorpjes, langs de wijngaarden van Xalo, Lliber, Parcent en aan de Middellandse Zee een indrukwekkend, bergachtig en gevarieerd landschap ontdekt. Gedurende deze week bekimmen we fraaie cols zoals de Coll de Rates, Puerto de Tudons, Coll de Bixauca, en Puerto de Bernia.

Vervoer van en naar Spanje

Gezien de afstand vanuit Nederland gaan we ervan uit dat iedereen gaat vliegen. Je dient dit zelf te regelen. Na het invullen van het boekingsformulier op deze website ontvang je van ons een uitgebreider registratieformulier waarin je kunt aangeven welke vluchten je hebt geboekt. Wij organiseren transfers voor zowel deelnemers en hun fiets (als je die mee wilt nemen en niet wilt huren) voor diverse vluchten op zaterdag 17 september 2022 vanuit Eindhoven en Amsterdam. Hieronder is te zien voor welke vluchten wij een transfer aanbieden.

17 september Eindhoven – Alicante Ryanair: 10.20 – 12.50 uur

17 september Amsterdam – Alicante Easyjet: 11.40 – 14.20 uur

23 september Alicante – Eindhoven Transavia  09.45 – 12.20 uur

23 september Alicante – Amsterdam Vueling 10.45 – 13.40 uur

 

Wielerkleding
Bij het arrangement inbegrepen is een wielershirt en een wielerbroek. Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear. Bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Wielertenue VeloTours

Fietshuur of zelf meenemen

In ons hotel zit de fietsverhuur van Top Bike Rental. Zij gaan voor ons de fietsverhuur verzorgen . Top Bike Rental verhuurt diverse soorten en maten Merida racefietsen. Je kunt de fietshuur en evt accessoires zelf regelen via http://topbikesrental.com.  Geef aan dat je deelneemt aan de ‘Cursus VeloTours’ van 17-23 september 2022 in Hotel Cap Negret. De website is in het Nederlands.

Je kunt er ook voor kiezen je fiets mee te nemen in het vliegtuig. Zorg dan dat je een fietsdoos of -koffer hebt. Een fietskoffer huren kan heel goed via https://www.wiel-rent.nl/ in Nederland. Vergeet dan niet om bij het maken van je vluchtreservering ook een fiets te boeken als bagage.

 

Uitverkocht

Dit arrangement is uitverkocht. Je kunt je via dit formulier al wel aanmelden voor de volgende editie!

Vanaf

1.195

Beoordelingen

Duur

7 dagen

Start
17/09/2022

Finish
23/09/2022

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-8774491
info@velotours.nl

Services

Tijdens deze nascholingscursus bieden we de volgende services:

Accommodaties
 • Fietsnascholingsweek Costa Blanca

 • Fietsnascholingsweek Costa Blanca

 • Fietsnascholingsweek Costa Blanca

 • Fietsnascholingsweek Costa Blanca

 • Fietsnascholingsweek Costa Blanca

 • Fietsnascholingsweek Costa Blanca

 • Fietsnascholingsweek Costa Blanca

 • Fietsnascholingsweek Costa Blanca

Bike Hotel Cap Negret (****), Altea

Hotel Cap Negret heeft een buitenbad met waterstralen en biedt privétoegang tot het kiezelstrand van Cap Negret de Altea. De kamers hebben gratis WiFi, een flatscreen-tv en een terras met uitzicht op zee.

De lichte kamers van het Cap Negret zijn voorzien van betegelde vloeren en beschikken over een eigen badkamer met een douche of een bad. Elke kamer is voorzien van een kluisje en een koelkast.

Hotel Cap Negret ligt op 5 minuten rijden van het centrum van Altea. Deze mooie stad heeft smalle straatjes en karakteristieke witgekalkte huizen. Benidorm ligt op 8 km en de luchthaven van Alicante op 50 km afstand.

Het hotel biedt direct uitzicht op zee. De zwembadbar Blue Beach Altea Gastro en Lounge heeft een terras en een barbecue. Hier worden mediterrane gerechten, hapjes en cocktails geserveerd. U kunt zich ook ontspannen in de Montgó Cafetería of in de Patio Chill Out Riu Algar.

In het hoofdrestaurant worden live kookshows gehouden en wordt een buffet met mediterrane gerechten en rijstgerechten verzorgd.
Tegen een toeslag heeft u ook toegang tot een fitnessruimte met personal trainers.

Het hotel beschikt exclusief voor haar klanten over een Bike Center, het nieuwe Cap Negret Bike Zone met een bike point van 440 m2, 11 boxen met een capaciteit voor meer dan 300 fietsen, massageruimte, was- en droogruimte, hogedrukreinigers voor fietsen en een werkplaats waar je de fietsen in alle veiligheid kunt repareren, wassen en opbergen.

Het centrum wordt exclusief aangeboden voor de klanten van het Hotel Cap Negret in Altea en beschikt over gecontroleerde toegangen.

Programma

Zaterdag 17 september

Vertrek vanuit Nederland naar Alicante per vliegtuig

Middag: aankomst op Alicante en indien gereserveerd transfer naar het hotel.

Zondag 18 september

08.00 – 13.00 uur 5 uur cursus

13.00 – 14.00 uur Lunch

14.00 – 18.00 uur Fietstocht

Maandag 19 september

08.00 – 13.00 uur 5 uur cursus

13.00 – 14.00 uur Lunch

14.00 – 18.00 uur Fietstocht

Dinsdag 20 september

08.00 – 18.00 uur Hele dag fietstocht met beklimming cols in het achterland van de Costa Blanca

21.00 – 23.00 uur Mogelijk avondprogramma

Woensdag 21 september

08.00 – 13.00 uur 5 uur cursus

13.00 – 14.00 uur Lunch

14.00 – 18.00 uur Fietstocht

Donderdag 22 september

08.00 – 13.00 uur 5 uur cursus

13.00 – 14.00 uur Lunch

14.00 – 18.00 uur Fietstocht

Vrijdag 23 september

09.00 uur Na het ontbijt en in de loop van de ochtend/middag transfer naar het vliegveld

Wetenschappelijk Programma | Zondag 18 september 4,25 uur

08:30-09:00 Kennismaking en introductie

Drs. Peter Hollands, huisarts

09:00-10:00 Burn out; helpt bewegen?

Drs. Rinus Spoon, bedrijfsarts

10:00-10:15 PAUZE

10:15-11:30 Continue glucosemeting (CGM); van diabeet naar duursporter

Dr. Frank Stifft, internist & bewegingswetenschapper

11:30-12:30 Covid-19

Drs. Joost Janssen, longarts

12:30-13:00 Discussie en casuïstiek

Alle deelnemers en huisartsvoorzitter 

13:00-14:00 Lunch

Wetenschappelijk Programma | Maandag 19 september 4,25 uur

08:30-09:30 Cardiale events bij duursporters

Drs. Lonneke Fruytier, sportarts i.o.

09:30-10:30 De heilloze weg van het starten van orale anti-diabetica.

Dr. Nico Weerkamp, neuroloog & bewegingswetenschapper

10:30-10:45 PAUZE

10:45-11:45 Wat beweegt mensen te bewegen? Hoe je van musici sporters maakt!

Drs. Gaby Reijsiger, organisatie psycholoog

11:45-12:30 Veneuze trombo-embolie, up-to-date van diagnostiek tot behandeling

Drs. Joris van Enschot, longarts

12:30-13:00 Discussie en casuïstiek

Alle deelnemers en huisartsvoorzitter 

13:00-14:00 Lunch

Wetenschappelijk Programma | Dinsdag 20 september 3,00 uur

19:00-22:00 Dweilen met de kraan open?

Edwin Achterberg, sportarts & bewegingswetenschapper

Wetenschappelijk Programma | Woensdag 21 september 4,25 uur

08:30-09:30 ACNES

Dr. Marc Scheltinga, chirurg 

09:30-10:30 Longcarcinoom

Drs. Joost Janssen, longarts

10:30-10:45 PAUZE

10:45-11:45 Jongeren en burn out; sport resistent?

Drs. Rinus Spoon, bedrijfsarts 

11:45-12:30 Hartrevalidatie

Drs. Lonneke Fruytier, sportarts i.o.

12:30-13:00 Discussie en casuïstiek

Alle deelnemers en huisartsvoorzitter 

13:00-14:00 Lunch

Wetenschappelijk Programma | Donderdag 22 september 5,25 uur

08:30-09:30 Slaap, zijn het echt de uren waarin de koers gewonnen wordt?

Drs. Joris van Enschot, longarts 

09:30-10:30 Een “bewegende” wereld, begin bij jezelf

Drs. Gaby Reijsiger, organisatie psycholoog

10:30-10:45 PAUZE

10:45-11:30 PAES

Dr. Marc Scheltinga, chirurg

11:30-12:30 De effectiviteit van medische interventies (medicatie) tov fysieke activiteit.

Dr. Nico Weerkamp, neuroloog & bewegingswetenschapper 

12:30-13:00 Discussie en casuïstiek

Alle deelnemers en huisartsvoorzitter. 

13:00-14:00 Lunch

19:00-20:00 Bespreken en uitreiken leerpunten, evaluatie en einddiscussie

Routes

De routes zijn op dit moment nog niet bekend. De opzet is als volgt. ‘s Middags fietsen we in twee groepen een route van ca. 50-80 km. Op dinsdag fietsen we de hele dag en beklimmen we vanuit Altea diverse cols zoals de Puerto de Tudons (route ca. 120 km).  We lunchen dan ergens onderweg.  Eind maart zijn alle routes bekend en worden hier gepubliceerd.  De deelnemers ontvangen GPX-bestanden een week voor vertrek.

Prijzen & boeken

Prijs per persoon

€ 1.195,-

Toeslag 1-persoonskamer: € 235,-

Wil je je partner of fietsvriend (niet-medicus) meenemen? Ook dat is (in beperkte mate) mogelijk. Korting hiervoor bedraagt € 275,-.

Optioneel bij te boeken:

 • Transfer deelnemer zonder fiets Alicante Airport – Hotel en vice versa, ca. € 40,- per persoon.
 • Transfer fiets(doos) Alicante Airport – hotel en vice versa, ca. € 25,- per persoon.

Algemene informatie en voorwaarden:

 • Deze reis wordt uitgevoerd door VeloTours. De cursus wordt verzorgd door Edwin Achterberg Sportgeneeskunde.
 • Op dit arrangement zijn de Algemene Voorwaarden VeloTours van toepassing. Deze vindt u onderaan op deze site. Wij zenden u deze desgewenst per mail toe.
 • De cursus gaat door bij een minimum aantal deelnemers van 18.
 • Maximum aantal deelnemers aan de cursus is 35.

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met Europeesche Verzekeringen voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering Europeesche Verzekeringen: keuze uit twee pakketten

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • Kosten vergaderzaal
 • Cursuskosten en kosten accreditatie
 • Coffeebreak (’s ochtends tijdens de cursusdagen)
 • Zes overnachtingen op basis van gedeelde 2-persoonskamers
 • Verblijf op basis van halfpension met wijn bij het diner
 • Tijdens de cursusdagen lunch
 • Lunch onderweg tijdens de fietsdagtocht
 • Begeleide fietstochten en GPX-bestanden
 • Lokale (hotel)belastingen
 • Wielerbroek en -shirt
 • Verzorging van reisbescheiden
 • Reisbegeleiding
 • Vervoer deelnemers en fietsen van Nederland naar Spanje
 • Evt Fietshuur
 • Facultatieve excursies, pretours/posttours, afwijkende reisschema’s
 • Overige diners, consumpties, drankjes en verdere uitgaven van persoonlijke aard
 • Fooien voor lokale gidsen en chauffeurs, hotelpersoneel, bediening
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Bijdrage VZR Garant en boekingskosten € 15,- per boeking

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1