Trois Ballons2018-10-24T16:18:08+00:00

Les 3 Ballons

 • 6 – 9 juni 2019
 • Les 3 Ballons, Vogezen

Les 3 Ballons arrangementen met gegarandeerd startbewijs inclusief verblijf in hotel of pension. Keuze uit de zware Granfondo (210 km) of de Mediofondo (125 km).

Algemene informatie Les 3 Ballons

De 3 Ballons is een zware cyclosportieve in de Franse Vogezen waaraan elk jaar veel Nederlanders deelnemen. Accommodatie vinden is soms nogal een probleem in dit redelijk verlaten gebied. Wij hebben oa een goed middenklasse hotel vlakbij de start van de 3 Ballons.  Je kunt kiezen uit twee afstanden, de GranFondo met 210 km met 4400 hoogtemeters of de MedioFondo met een lengte van 125 km en 2760 hoogtemeters.

Doordat start en finish behoorlijk uit elkaar liggen (en je na 210 km weinig puf meer hebt om nog eens 45 km af te leggen, biedt de organisatie van de Trois Ballons aan om je na de finish terug te vervoeren per bus (voor jezelf en je fiets) naar Luxueil-les-Bains. Kosten € 20,-. Geef bij reservering aan of je hiervan gebruik wilt maken.

Accommodatie

Hotel Mercure Hexagone Luxeuil (***)

 

 

Dit hotel ligt vlak bij de thermen, op 400 meter van het stadscentrum en op 200 meter van het casino in Luxueil-les-Bains en op 1 km van de start van de 3 Ballons.  Het biedt prima kamers op slechts een paar minuten lopen van het treinstation.

Hotel Mercure Hexagone Luxeuil is gevestigd in een modern gebouw in een rustige woonwijk en beschikt over 2 restaurants, 1 bar, 2 vergaderzalen en 1 privéparkeerplaats.

Het hotel bevindt zich in de stad Luxeuil-les-Bains, een kuuroord in het oosten van Frankrijk, aan de zuid-westelijke grens van de Vogezen. De omgeving van de stad is ideaal om heerlijk te ontspannen, te wandelen of te mountainbiken. Luxeuil-les-Bains is tevens een historische stad vol kunst en traditie, met huizen die dateren uit de 16e, 17e en 18e eeuw.

De kamers zijn voorzien van douche en toilet.

Auberge La Haute Fourche

Sfeervolle herberg gerund door Nederlanders bij het dorpje Corravilliers in de Vogezen. De herberg ontvangt veel fietsgroepen en is dus gewend aan de speciale wensen van onze doelgroep. Je verblijft afhankelijk met hoeveel personen je je aanmeldt in 2-, 3-, 4- of 5-persoonkamers of in de gites die op het terrein staan. Het verblijf is op basis van halfpension (ontbijt en diner). La Haute Fourche ligt op ongeveer 27 km van Luxueil-les-Bains (startplaats) en op 45 km van de finish van Planches des Belles Filles.

 

De start van het GranFondo parcours van Les 3 Ballons, goed voor een totale afstand van 210km, wordt gegeven in Luxeuil-les-Bains. Op het programma staan volgende beklimmingen: Ballon de Servance (1143m), Col d’Oderen (884 m), Le Markstein (1247 m), Grand Ballon (1424 m), Ballon d’Alsace (1247m) en natuurlijk de korte maar pittige slotklim (stijgingspercentages tot 15%) naar la Planche des Belles Filles. Het parcours van MedioFondo voert o.a. over de Ballon de Servance en de Ballon d’Alsace om ook te finishen op de Planche des Belles Filles.

Prijzen per persoon 

Hotel Mercure Hexagone Luxueil € 325,-

Inbegrepen:

 • drie overnachtingen (6 – 9 juni 2019) in een gedeelde 2-persoonskamer
 • startbewijs Les 3 Ballons (naar keuze de Granfondo of Mediofondo afstand)
 • GPX-bestanden voor trainingsroutes

Niet inbegrepen:

 • € 10,- boekingskosten per boeking
 • ontbijt, ter plaatse te betalen ca. € 9,50 pp per dag
 • toeristenbelasting, ter plaatse te betalen, ca. € 1,50 pp per dag

Auberge La Haute Fourche € 299,-

Inbegrepen:

 • drie overnachtingen (6 – 9 juni 2019) in een gedeelde 2-persoonskamer
 • ontbijt en diner
 • startbewijs Les 3 Ballons (naar keuze de Granfondo of Mediofondo afstand)
 • GPX-bestanden voor trainingsroutes

Niet inbegrepen:

 • € 10,- boekingskosten per boeking

Voorwaarden:

 • De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing. Deze vind je elders op deze website.

Vul dit formulier in een vrijblijvend aanbod te ontvangen. 

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Desbetreffende reis (verplicht)

Je verzoek