Wie zijn wij?

Over ons

VeloTours is opgericht begin 2014 door Martin de Ruiter. VeloTours organiseert en verzorgt mooie wielerevenementen en wielerreizen voor racefietsers in het buitenland. In VeloTours verbindt hij zijn ruime ervaring in het toerisme als touroperator met zijn expertise in het ontwikkelen en organiseren van wielerevenementen. In deze verbinding is er ruim baan voor zijn grote passie en hobby: samen grenzen verleggen en genieten van het racefietsen in het buitenland.“Een dag op de racefiets in de bergen is voor mij het ultieme genieten. Het ontlaadt, ontspant en prikkelt je hele lijf en alle zintuigen“. Deze sensatie gunnen wij iedere fietser. VeloTours is per 1 januari 2020 onderdeel van Central Events BV en hier werken een team van bijna tien medewerkers vol passie en enthousiasme om fietsevenementen en fietsreizen op te zetten en uit te voeren

Granfondo New York

Passie delen

We delen hiertoe graag onze passie, kennis en ervaring rondom fietsreizen met en voor hun gasten. Als liefhebbers en professionals weten zij dat de sensatie maximaal is als je volledig kunt focussen op je rit. Dat kan als je mogelijke zorgen, wensen, barrières en calamiteiten uit handen kunt geven aan professionals die er lol aan hebben om anderen maximaal te ontzorgen: specialisten pur sang!

Dat deden wij o.a. voor en met

Inmiddels behoren zo tot de klantenkring behoren o.a. de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht,Business Peloton Utrecht, diverse wielerverenigingen, Team Jumbo-Visma en Klepierre.

We zijn trots op

We hebben zo inmiddels al meer dan 15 jaar ervaring in het organiseren van wielerevenementen en fietsreizen. Dat we ook betrokken waren bij de start van de Tour de France en de Giro d’Italia in Utrecht geeft ons een trots gevoel. Dat geldt ook voor het feit we daarom nu ieder jaar prachtige wielerevenementen organiseren in de regio: de Classico Giro Utrecht en de Tour d’Utrecht.

In 2023 organiseren we ook de officiële toertochten voor de Vuelta in Breda en Utrecht.

Wat bieden wij

Service voor de fietser en de fiets op reis

Waar kun je bij ons op rekenen in de aanloop en tijdens de reis? Hoe ziet dat “ontzorgen“ erbij ons dan uit? Wij zorgen dat jij een aangenaam verblijf hebt waarbij een goed bed, smakelijk en voldoende eten even vanzelf sprekend zijn als goede ondersteuning (mecanicien en reisleider) tijdens het fietsen. De wijze waarop we dat doen hangt nauw samen met de verschillende reisformules: van basale tot volledige service: de keus is aan jou. We hechten eraan dat wij dit samen met jullie op een duurzame, integere en respectvolle wijze doen voor zowel locatie en zijn bewoners.

Styrkeproven, 2018

Betrouwbare partner van

VeloTours is al jaren o.a. officieel agent voor de Maratona dles Dolomites, La Marmotte, Granfondo Fausto Coppi, Nove Colli, Dreiländergiro en de Granfondo New York.

Maratona dles Dolomites
Marmotte Granfondo
La Fausto Coppi Logo
Nove Colli
GFNY Gran Fondo New York
Dreilander giro