5-daagse fietsreis naar de Olympische Spelen (Utrecht -> Parijs)

Datum

29/07/2024 - 02/08/2024

Vanaf

895

Beoordeling

[yotpo_bottomline]

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Dit is een groepsreis

Fiets in vijf dagen van Utrecht naar Parijs. Je fietst dagelijks etappes van ongeveer 100 – 140 km waarbij we zoveel mogelijk in groepjes met dezelfde snelheid fietsen. We beginnen in Utrecht bij het kantoor van VeloTours met een korte bijeenkomst met koffie/thee en instructie. De routes lopen van hotel naar hotel en deze ontvang je van ons als GPX-bestand. Onderweg zorgen we iedere dag voor twee verzorgingsposten waar je eten en drinken kunt krijgen zoals krentenbollen, bananen, mueslirepen, sportdrank en water. Kortom, het ontbreekt aan niks! Na elke etappe gaan we gezellig samen in het hotel eten en ontvang je meteen ook de briefing voor de volgende dag. Uiteraard vervoeren we elke dag je bagage van hotel naar hotel. Na de finish bij de Eiffeltoren volgt er nog een afsluitende maaltijd  in Parijs. Je hebt nu de keuze om gelijk terug te reizen naar Nederland met je fiets of je reis te verlengen in Parijs om de Olympische Spelen bij te wonen. In dat laatste geval vervoeren wij je fiets en evt bagage terug naar Utrecht. De wegwedstrijden voor mannen en vrouwen vinden plaats in het centrum van Parijs op 3 en 4 augustus en het zou zo maar eens kunnen zijn dat je getuige bent van een Nederlander die Olympisch kampioen(e) wordt.

 

Unieke route

We fietsen door de Vlaamse Ardennen en zullen enkele bekende klimmetjes meepakken zoals de Muur van Geraardsbergen en de Bosberg.  We zullen ook enkele kasseistroken opnemen in de route zoals het Bos van Waller. Geen zin in? In de meeste gevallen kun je er gewoon langsfietsen. Het Noord-Franse landschap ten noorden van Parijs is heuvelachtig en zeer rustig. We rijden aan de oostkant Parijs binnen en via de Place de la Concorde finishen we bij de Eiffeltoren. Daarna fietsen we naar het hotel voor onze overwinningsmaaltijd en de laatste overnachting.

 

Vervoer naar start en finish

Het kantoor van VeloTours ligt op ruim een km afstand van Utrecht Centraal. Je kunt bij ons kantoor ook gratis je auto parkeren. Na het ontbijt in het hotel in Parijs kun je er voor kiezen om je verblijf te verlengen om de wegwedstrijden mee te nemen. Wil je niet verlengen, dan kun je je terugreis per fietsbus bijboeken (zonder kosten). Deze vertrekt gelijk na afloop van het reisarrangement. Als je langer wilt blijven, dan regel je zelf je terugreis, bijvoorbeeld met de Thalys naar Nederland. Regel dit zo tijdig mogelijk want dat scheelt in de prijs. Omdat je fiets niet in de Thalys mag, vervoeren wij je fiets terug naar Nederland.

 

 

 

 

Beschikbaar
Aanmelding volgend jaar
Vanaf

895

0 beoordelingen
Beoordeling
Duur

5 dagen

Start

29/07/2024

Einde

02/08/2024

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

Boek deze reis

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-2072671
[email protected]

Services

Wij bieden bij deze begeleide reis de volgende services:

Accommodaties

Middenklassehotels (***)

Je overnacht in middenklassehotels waarbij je de kamer deelt met een andere deelnemer.  De hotels beschikken over een restaurant en bar en de fietsen kunnen veilig in het hotel worden gestald.

Programma

Maandag 29 juli 2024

UTRECHT – ANTWERPEN

09.00 – 10.00 uur Ontvangst deelnemers in Utrecht bij het kantoor van VeloTours. Het kantoor van VeloTours ligt op ca. 2 km van het Centraal Station. In de omgeving van ons kantoor kan er gratis geparkeerd worden mocht je met de auto komen.

10.00 uur Instructie en uitleg van de reis

10.30 uur Start etappe Utrecht – Antwerpen ca. 140 km. We rijden via Gorinchem langs de Biesbosch en Baarle Nassau naar Belgie. We pakken de fietsroute langs Kanaal Dessel-Scholten en bereiken Antwerpen waar we zullen overnachten. 

12.00 uur Verzorgingspost na ca. 50 km

14.30 uur Verzorgingspost na ca. 100 km

15.30 – 17.30 uur Aankomst in het hotel in Antwerpen

19.00 uur Gezamenlijk diner in het hotel

 

Dinsdag 30 juli 2024

ANTWERPEN – VALENCIENNES

07.00 – 09.00 uur Ontbijt

09.30 uur Start tweede etappe ca.140 km. We rijden Antwerpen zuidwaarts richting Mechelen en vervolgens westwaarts de Vlaamse Ardennen in. Vandaag staan o.a. de volgende kuitenbijters op het programma: Nellekensberg, Congoberg, Bosberg en de Muur van Gerardsbergen. Vervolgens langs het riviertje de Dender richting Frankrijk. We rijden naar Valenciennes voor diner en overnachting. 

12.00 uur Verzorgingspost na ca. 50 km

14.30 uur Verzorgingspost na ca. 100 km

15.30 – 17.30 uur Aankomst in het hotel in Valenciennes

19.00 uur Gezamenlijk diner in het hotel

 

 

Woensdag 31 juli 2024

VALENCIENNES – SAINT QUENTIN

07.00 – 09.00 uur Ontbijt

09.30 uur Start derde etappe ca. 110 km. We rijden Valenciennes uit en testen vandaag de benen op enkele beroemde kasseistroken uit Parijs – Roubaix. We beginnen met de vijfsterren strook Bos van Wallers en daarop volgen nog enkele minder zware stroken,  We rijden door een fraai golvend landschap naar Saint Quentin waar we zullen overnachten.

12.00 uur Verzorgingspost na ca. 50 km

14.30 uur Verzorgingspost na ca. 100 km

15.30 – 17.30 uur Aankomst in het hotel in Saint Quentin

19.00 uur Gezamenlijk diner in het hotel

 

 

Donderdag 1 augustus 2024

SAINT QUENTIN – SENLIS

07.00 – 09.00 uur Ontbijt

09.00 uur Start derde etappe 110km. Vanuit Saint Quentin rijden we zuidwaarts door het dal van de Somme. Het landschap begint nog meer  te glooien en we fietsen vaak of bergop of bergaf door een prachtig open landschap. De hellingen hebben geen namen maar je maakt vandaag wel bijna 1000 hoogtemeters. We rijden links langs Compiegne en passeren diverse bosgebieden zoals het Bois de Corbie en het Bois de la Monterelle waar ook het hoogste punt van de dag wordt bereikt (182 m). We passeren de rivier de l’Oise en bereiken via het Foret Domaniale de Laigue  en het dal van de Oise de stad Senlis waar we zullen overnachten.

12.00 uur Verzorgingspost na ca. 50 km

14.30 uur Verzorgingspost na ca. 100 km

15.30 – 17.30 uur Aankomst in het hotel in Compiegne

19.00 uur Gezamenlijk diner in het hotel

 

 

Vrijdag 2 augustus 2024

SENLIS – PARIJS

07.00 -08.00 uur Ontbijt

08.15 uur Vandaag fietsen we de laatste 70 kkm om in Parijs aan te komen. Het is naar de Eiffeltoren ruim 100 km fietsen. Naar verwachting zal deze etappe inclusief laatste stuk naar het hotel ongeveer 115 km bedragen met ongeveer 600 hoogtemeters. We rijden door het Foret domaniale de Compiegne naar de oostkant van Parijs. We rijden via een goed fietspad langs de Canal de l’Ourq Parijs binnen. We passeren het Place Stalingrad en rijden via de Boulevard Sebastopol, de Rue de Rivoli, Place de la Concorde de Seine over. We rijden een stukje aan de zuidkant van de Seine tot we bij de Eiffeltoren komen. Daarna rijden we naar een plaats om te kunnen douchen. Aansluitend afsluitende lichte maaltijd en einde van het arrangement. Inladen van de fietsen. Aansluitend terugreis per fietsbus indien je dit hebt bijgeboekt. Deelnemers die hun reis verlengen gaan nu naar hun hotel.

16.30 uur Verwachte start terugreis naar Nederland

23.00 uur Verwachte aankomst in Utrecht.

Routes

Prijzen & boeken

Prijs per persoon

€ 895,- per persoon

1-persoonskamer beperkt mogelijk: €195,-

Optioneel: terugreis met de fietsbus: € 95,- per persoon

 

Het minimum aantal deelnemers voor dit arrangement bedraagt 20. Uiterlijk een maand voor vertrek volgt bericht als het arrangement definitief niet door kan gaan.

Maximaal aantal deelnemers voor dit arrangement is 50.

 

Voorwaarden

De Algemene voorwaarden van VeloTours zijn van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden.

 

Verzekeringen

VeloTours werkt samen met a.s.r. voor de kortlopende reisverzekering en annuleringsverzekering.

Zorg dat je goed verzekerd bent voor het reisarrangement dat je bij ons boekt. Je kunt op het boekingsformulier aangeven of je een reis- en/of annuleringsverzekering via ons wilt afsluiten.

Premies per dag Kortlopende Reisverzekering (dekkingsgebied Europa): keuze uit drie pakketten.

Reisverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de reisverzekering klik hier.

Premies per dag kortlopende annuleringsverzekering a.s.r.: keuze uit twee pakketten

Annuleringsverzekering VeloTours

Voor de verzekeringsvoorwaarden van de annuleringsverzekering klik hier.

 • vier overnachtingen in 2-persoonskamers
 • ontbijt en diner
 • lunch onderweg tijdens de fietsdagen
 • ontvangst in Utrecht met koffie/thee en informatiemeeting
 • verzorgingsposten/sportvoeding onderweg met lunch
 • technische assistentie
 • pechservice/ophaalservice
 • douchegelegenheid na afloop en slotmaaltijd
 • GPX-en per dag
 • dagelijkse briefingen
 • vervoer van je fiets en evt jezelf en bagage van Parijs naar Nederland (Breda en Utrecht) gelijk na afloop van de fietsreis

 • Eventueel reis- en of annuleringsverzekering
 • Boekingskosten € 15,- per boeking
 • Bijdrage VZR Garant 
 • Drankjes bij het diner

Boekingsformulier

Standaard boekingsformulier

Aankomst- en vertrekdatum

Contactgegevens

Adresgegevens

Accommodatie

Medereizigers (optioneel)

Indien u medereizigers wilt meeboeken kunt u hieronder de voor- en achternaam van één of meerdere reizigers invoeren. Gebruik het +'je rechts om meer medereizigers toe te voegen.

Wielershirt (optioneel)

Bij dit arrangement is het VeloTours wielershirt niet inbegrepen, wel is het optioneel bij te bestellen. Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear, bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Wielershirt VeloTours Voorkant Wielershirt VeloTours Achterkant

Extra services

Verzekeringen

Bevestigen

Boekingsformulier

Standaard boekingsformulier

Aankomst- en vertrekdatum

Contactgegevens

Adresgegevens

Accommodatie

Medereizigers (optioneel)

Indien u medereizigers wilt meeboeken kunt u hieronder de voor- en achternaam van één of meerdere reizigers invoeren. Gebruik het +'je rechts om meer medereizigers toe te voegen.

Wielershirt (optioneel)

Bij dit arrangement is het VeloTours wielershirt niet inbegrepen, wel is het optioneel bij te bestellen. Onze kledingleverancier is Yarn Cyclingwear, bekijk de maattabel op de website van Yarn om er zeker van te zijn dat je de juiste maat bestelt. Zij adviseren om wielerkleding strak te dragen, maar als je geen fan bent van een strakke pasvorm kun je overwegen om een maatje groter te nemen.

Wielershirt VeloTours Voorkant Wielershirt VeloTours Achterkant

Extra services

Verzekeringen

Bevestigen

Beoordeling toevoegen
5-daagse fietsreis naar de Olympische Spelen (Utrecht -> Parijs) 5-daagse fietsreis naar de Olympische Spelen (Utrecht -> Parijs)
Waardering*
0/5
* waardering is vereist
Je beoordeling
* Beoordeling is vereist
Naam
* Naam is vereist
Voeg foto's of video toe aan je beoordeling
0,0
Gebaseerd op 0 beoordelingen
5 sterren
0%
4 sterren
0%
3 sterren
0%
2 sterren
0%
1 ster
0%
0 van 0 beoordelingen

Er komen geen beoordelingen overeen met je huidige selecties