5-daagse fietsreis Utrecht-Parijs met gratis annuleringsoptie!

Datum

12/09/2020 - 16/09/2020

Vanaf

635

Beoordeling

Niveau

Intermediate, Geavanceerd, Expert

partnerno
Deze reis valt onder de garantieregeling STO Garant

Veel trainingsdoelen zijn als gevolg van het coronavirus komen te vervallen. Toch hopen we dat er vanaf eind augustus weer mogelijkheden komen om met kleine groepen te kunnen fietsen. Daarom hebben wij deze fietsreis met vertrek vanuit Nederland samengesteld. Een fraaie 5-daagse fietsreis door de Vlaamse Ardennen, de kasseien van Parijs-Roubaix, Wallonie naar Parijs waar de Tour de France jaarlijks finisht. Je fiets en bagage vervoeren wij terug per bus. Je reist zelf terug per Thalys naar Nederland of verlengt je verblijf in Parijs. Rijd nu zelf delen en beklimmingen van de Vlaamse voorjaarsklassiekers en Parijs-Roubaix en de fraaie glooiingen ten noorden van Parijs.

We fietsen dagelijks etappes van ca. 120 km waarbij we twee groepjes vormen (die conform de richtijnen van het RIVM op dat moment) zullen fietsen: een basisgroep en een wat snellere groep. De reis is geschikt voor racefietsers die in goede conditie zijn en dagelijks ruim 100 km in heuvellandschap aankunnen.

SCHRIJF JE GERUST IN! Mocht de reis niet doorgaan a.g.v. het Coronavirus dan wordt de gehele reissom weer gerestitueerd!(*)

Er is plaats voor maximaal 20 deelnemers. Het minimumaantal deelnemers aan deze reis bedraagt 14. Mocht dit aantal vier weken voor de vertrekdatum niet zijn behaald, dan behoudt VeloTours zich het recht voor de reis te annuleren of om in overleg met de deelnemers de reis om te zetten naar een ander arrangement.

Veel hotels zijn op dit moment nog gesloten in verband met het Coronavirus. Om deze reden zullen we de hotels pas gaan inkopen/boeken zodra we het minimumaantal deelnemers van de reis is bereikt. Hierdoor kan de prijs van van de reis wellicht nog iets afwijken. Dit verschil is echter nooit meer dan vijf procent. Het is ook mogelijk dat de route daardoor nog licht wordt gewijzigd.

We boeken partners/stellen zoveel mogelijk op tweepersoonskamers met een tweepersoonsbed. Verder stimuleren we het boeken van eenpersoonskamers. Toch een kamer delen? Dan zullen we ervoor zorgen dat de bedden minimaal 1,5 meter uit elkaar komen te staan.

Bij het fietsen en nemen we de richtlijnen in acht van het RIVM die op dat moment zullen gelden. Dit geldt ook voor het nuttigen van de maaltijden.

(*) de administratiekosten van € 20,- worden niet gerestitueerd.

Beschikbaar

Vanaf

635

Beoordelingen

Duur

5 dagen

Start
12/09/2020

Finish
16/09/2020

Niveau
Intermediate, Geavanceerd, Expert

Heeft u vragen?

Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

+31 6 211 997 95
info@velotours.nl

Services

Wij bieden de volgende services tijdens deze fietsreis:

Accommodaties

Middenklassehotels

We verblijven in prima toeristenklasse en middenklassehotels op basis van gedeelde 2-persoonskamers. In de 2-persoonskamers zorgen we gescheiden bedden (indien je met een ander op de kamer ligt) conform de RIVM-richtlijnen. Er is ook plaats in 1-persoonskamers. De maaltijden worden zoveel mogelijk afgestemd op wielrenners.

Programma

Zaterdag 12 september 2020

ETAPPE UTRECHT – ANTWERPEN, CA. 140 KM

08.30 uur: Introductie en kennismaking.

09.30 uur: Start fietstocht. We hebben flink wat kilometers voor de boeg maar qua hoogtemeters is het nog een makkie vandaag. We rijden vanuit Utrecht zuidwaarts door de Betuwe en beklimmen de bruggen over de Lek, Waal en Maas. Oostwaarts. Na het rivierenlandschap rijden we langs de oostkant van Breda Belgie in om via het Kanaal Dessel-Turnhout-Schoten aan te komen in Antwerpen.  Overnachting in Antwerpen of directe omgeving.

   

 

Zondag 13 september 2020

ETAPPE ANTWERPEN – OUDENAARDE 125 KM EN 850 HM

09.30 uur Langs de Schelde rijden we Antwerpen uit om vervolgens zuidwestwaarts over kleine rustige weggetjes naar de Vlaamse Ardennen te rijden. We beklimmen als eerste helling de Bosberg en vervolgens de Muur van Geraardsbergen. Via diverse andere beklimmingen rijden we naar het centrum van de Vlaamse Ardennen, Oudenaarde. Hier overnachten we.

 

Maandag 14 september 2020

ETAPPE OUDENAARDE – VALENCIENNES 115 KM EN 500 HM

De etappe vandaag staat in het teken van de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix. We beginnen vandaag met een paar beroemde hellingen in het Vlaamse pajottenland. Achtereenvolgens rijden we de Koppenberg, de Paterberg en de Oude Kwaremont op. Ter afsluiting nog de Kluisberg en vervolgens rijden we westwaarts richting Frankrijk voor een bezoek aan de beroemde wielerbaan van Roubaix waar jaarlijks de finish plaatsvindt van Parijs-Roubaix. We gaan vandaag zelf enkele kasseistroken uitproberen. We beginnen met de kasseistrook bij Hem waar Hennie Kuiper ooit pech kreeg. Verder staan twee zware vijfsterren stroken op het programma: de Carrefour de l’Arbre en het Bos van Waller. Er loopt ook een gootje/paadje langs deze stroken als je er genoeg van hebt. Overnachting in Valenciennes.

 

Dinsdag 15 september 2020

ETAPPE VALENCIENNES – NOYON 135 KM EN 850 HM

We rijden vandaag door het heuvellandschap van Noord-Frankrijk en verlaten als spoedig dit mijnbouwgebied. Het landschap begint meer en meer te glooien. Geen zware beklimmingen vandaag maar wel vaak weer op en af. Via Saint-Quentin rijden we door naar Noyon voor de overnachting.

 

Woensdag 16 september 2020

ETAPPE NOYON – PARIJS, 135 KM EN 550 HM

Vandaag is de laatste etappe naar Parijs waar op zondag 20 september de finish is. Via het Foret Domaniale de Compiegne, de stad Compiegne en het Foret d’Ermenonville rijden wen via de oostkant Parijs binnen. We volgen het Canal de l’Ourq een flink aantal kilometers. Exacte finish in Parijs zal waarschijnlijk zijn bij de Eiffeltoren. Fietsen kunnen weer worden ingeladen. We regelen dat je ergens kunt douchen. Einde reis. Je kunt nu of gelijk terugkeren per Thalys naar Nederland of je verblijf verlengen om bv (als dat ivm corona kan) de finish van de Tour de France mee te maken.

 

Routes

Route Utrecht – Antwerpen

 

Etappe Antwerpen – Oudenaarde

Etappe Oudenaarde – Valenciennes

Etappe Valenciennes – Noyons

Etappe Noyons – Parijs

Prijzen & boeken

€ 635,- per persoon

1-persoonskamer toeslag: € 175,-

 

Je ontvangt van ons een factuur. We verzoeken je de administratiekosten per omgaande te voldoen. De reissom hoef je pas te voldoen als de reis definitief doorgaat.

 • Technische assistentie
 • Bezemwagen (busje)
 • Bagagevervoer tijdens de etappes (busje)
 • Toeristen- en middenklassehotels met ontbijt en diner, afgestemd op racefietsers
 • Afgesloten ruimte voor stallen van de fietsen
 • Lunch en verzorgingspost onderweg
 • Reisbegeleiding
 • Groepjes van max. 10 fietsers per groep met keuze uit diverse snelheden
 • GPX-routes
 • Bidon

 

 • Vervoer van en naar Utrecht. We zullen vertrekken en aankomen op een plek waar je makkelijk gratis je auto evt kunt parkeren
 • Evt reis- en of annuleringsverzekering
 • Bijdrage garantiefonds STO Garant, € 8,50 per boeking
 • Administratiekosten € 20,- per boeking

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1

Onze zekerheden

Covid-19 Update

Alle reizen voor de periode maart t/m juni zijn op dit moment geannuleerd of verplaatst. Deelnemers die zich voor een reis hebben ingeschreven worden uiteraard gelijk door ons geinformeerd zodra duidelijk is of een reis/arrangement doorgaat of niet. Houd je aan de regels, blijf in training maar fiets alleen!!

VeloTours biedt maatwerk

Wil je graag een arrangement boeken maar liever wat langer verblijven of extra services boeken? Wij proberen zo flexibel mogelijk te zijn. Je kunt ons altijd even mailen of bellen als je iets zoekt wat je niet op onze website ziet staan.

VeloTours is