Groepsreis LEPAPE Marmotte Granfondo Alpes

Datum

26/06/2024 - 01/07/2024

Vanaf

599

Beoordeling

Niveau

Array

partnerno
Official Partner
Deze reis valt onder de garantieregeling VZR Garant
Dit is een groepsreis

Ook dit jaar organiseren we een groepsreis naar de LEPAPE Marmotte Granfondo Alpes. Misschien wel de bekendste granfondo in Europa. Beklim iconische bergen zoals de Col du Glandon en de Col du Galibier voordat je de 21 haarspeldbochten van ”Nederlandse Berg” Le Alpe d’Huez mag trotseren. Hier ligt ook de finish.

Bij deze groepsreis van zes dagen hebben we een aantal gemeenschappelijke trainingsritten ter voorbereiding op de Marmotte inbegrepen.  Op de dag van de Marmotte zorgen we onderweg voor een paar eigen verzorgingsposten/-punten om bijv. schone, droge kleren aan te trekken of juist af te geven en eigen eten kunt pakken. Ook ideaal als je een zeer snelle tijd neer wilt zetten.

 

Xpert Clinics Sportmedische partner van Velo Tours

Fysiek wordt er veel van je lichaam gevraagd bij zo’n sportief evenement als de GranFondo Strade Bianche. Daarom stelt de organisatie het verplicht om je medisch te laten keuren voordat je deelneemt aan deze sportieve uitdaging(en). Xpert Clinics is de sportmedische partner die je hierbij kan ondersteunen. De kliniek is gespecialiseerd in bewegings- en sportzorg en hebben veel ervaring met Sportmedisch keuringen.

Xpert Clinics is ook SCAS gecertificeerd en aangesloten bij de FSMI.

Sportmedische keuringen kunnen bij Xpert Clinics worden afgenomen op de locatie Utrecht en Amstelveen. De volgende keuringen zijn beschikbaar;

  • BSMO (Basis Sport Medisch Onderzoek)
  • BSMO+ (Basis Sport Medisch Onderzoek Plus) = ten zeerste aanbevolen
  • GSMO (Groot Sport Medisch Onderzoek)
  • USMO (Uitgebreid Sport Medisch Onderzoek)

Meer informatie over sportmedisch onderzoeken vind je hier op de website van Xpert Clinics.

Bellen mag ook naar: 085 110 18 61

Beschikbaar
Aanmelding volgend jaar

Vanaf

599

Beoordelingen

Duur

6 dagen

Start
26/06/2024

Finish
01/07/2024

Niveau
Array

Heeft u vragen?
Aarzel dan niet om ons te bellen of te mailen:

030-2072671
[email protected]

Services

Accommodaties

Hotel Le Cassini

We verblijven in het mooie hotel Le Cassini in Le Freney-d’Oisans. Het hotel ligt gelegen in het dal en tijdens de Marmotte granfondo rijd je erlangs. Het hotel wordt gerund door een zeer gastvrij Nederlands echtpaar.

Je hebt bij Le Cassini de keuze uit twee typen hotelkamers en appartementen. In beide gevallen verblijf je er op halfpensionbasis (ontbijt en diner).

Als gast van het hotel mag je gebruik maken van een spa bestaande uit een jacuzzi en sauna. Ideaal om na een trainingsritje bij te komen en volledig tot rust te komen.

Kies je voor een verblijf in de appartementen dan is je verblijf op basis van logies. Je kunt als je dat wilt evt ontbijt en/of diner bijboeken.

Programma

Woensdag 26 juni

In de loop van de middag aankomst bij onze groepsaccommodatie dit jaar : Hotel Le Cassini. ’s Avonds is er een welkomstborrel en diner in het hotel. Mocht je al vroeg inchecken dan is er de mogelijkheid om al een rustig rondje te fietsen en de omgeving te verkennen. Een leuke niet al te lastige klim in de directe omgeving is bv de klim naar Les Deux Alpes.

Donderdag 27 juni

Vandaag staat de eerste trainingsdag op de planning. De definitieve route moeten we nog bekend maken, maar vandaag staat in het teken van het verkennen van een aantal Alpen reuzen. De Col du Glandon, Col du Galibier of de Croix de Fer, grote kans dat één of meerdere van deze grote jongens op het menu staan. Maak je geen zorgen, op de top van iedere beklimming wachten we op elkaar zodat het een gezellige trainingsrit blijft.

Na de training is er voldoende tijd om te herstellen. Dit kun je doen in een van de jacuzzi’s of sauna van het hotel. Ideaal om je zware benen tot rust te laten komen.

In de avond is er een diner in het hotel.

Vrijdag 28 juni

Na het ontbijt staat de tweede trainingsrit op het programma. Waar je gister nog wel eens een demarrage of sprintje trok ligt de nadruk vandaag op een rustige duurrit. Je moet immers fit zien te geraken voor zondag, en daar hoort actief herstel bij!

Ook vandaag rijden we weer diverse Alpen cols.

 

Leuke optie : de tijdrit op de Alpe d’Huez. 13km volle bak de Alpe omhoog. Voor meer informatie zie Grimpée Alpe d’Huez – Marmotte Granfondo Alpes. Kom jij in de buurt van de recordtijd van Pantani?

Zaterdag 29 juni

Na het ontbijt is er de mogelijkheid om de beentjes nog één keer los te fietsen voor de grote dag van morgen.
In de middag staat het ophalen voor de startbewijzen van morgen op het programma. In de avond staat er een pastamaaltijd voor ons klaar zodat je optimaal kunt carboloaden voor morgen.

Zondag 30 juni

Het hotel verzorgt een vroeg ontbijt.

Vandaag is de grote dag. De dag van de wedstrijd!

Je moet vroeg opstaan want de start is al vanaf 7:15 uur. De start is in Bourg d’Oisans.

Tijdens de wedstrijd staan we op diverse plekken onderweg met een verzorgingspost. Dit is handig als je wel bevoorrading wil maar niet te veel tijd kwijt wilt zijn. Leg je tasje klaar en wij zorgen dat je binnen een mum van tijd weer op de fiets zit.

Maandag 1 juli

Een leuke week komt helaas ten einde. Op eigen gelegenheid reis je na het ontbijt weer terug naar Nederland.

Routes

La Marmotte telt zo’n 5000 hoogtemeters en is ca. 174 km lang. Je kunt eventueel nog een kortere versie doen (de Marmotton), waarbij je de slotklim naar Alpe d’Huez niet meer doet. Maar uiteraard probeert iedereen de tocht in zijn geheel te rijden. La Marmotte kent zogenaamd barema’s (tijdslimieten met bijbehorende diploma’s).

Alle informatie over de route en stijgingspercentages vind je op http://marmottegranfondoseries.com. 

 

Nieuw dit jaar is dat de Col du Glandon is vervangen door de Col de la Croix de Fer. Dit betekent een stuk korter vlak deel in het Mauriennedal.

Ook nieuw is de Ultraversie van de Marmotte waarbij als extra klim de Col de Sarenne ook moet worden bedwongen. De totale afstand bedraagt 225 km met 6300 hoogtemeters. De deelname aan de Ultraversie staat open voor 500 deelnemers.

Prijzen & boeken

Prijzen per persoon groepsreis La Marmotte

2-persoons standaardkamer in het hotel: €950,- p.p (bezetting met 2 personen)

2-persoons superior kamer in het hotel:€ 1025,- p.p (bezetting met 2 personen)

3-persoons standaardkamer in het hotel: €955,- p.p (bezetting met 3 personen)

4-persoons standaardkamer in het hotel: €795,- p.p (bezetting met 4 personen)

2-persoons appartement bij het hotel: €765,- p.p (bezetting met 2 personen)

4-persoons appartement bij het hotel: €745,- p.p (bezetting met 3 personen)

4-persoons appartement bij het hotel: €645,- p.p (bezetting met 4 personen)

5-persoons appartement bij het hotel: €599,- p.p (bezetting met 5 personen)

 

  • Bij de hotelkamers is het verblijf op basis van halfpension en bij de appartementen is het verblijf op basis van logies. Op aanvraag is bij de appartementen verblijf op basis van halfpension wel mogelijk!

 

Voorwaarden:

De Algemene Voorwaarden van VeloTours zijn op dit arrangement van toepassing, deze zijn op de volgende pagina te vinden: Algemene voorwaarden

Het minimum aantal deelnemers voor dit arrangement bedraagt 20. Uiterlijk een maand voor vertrek volgt bericht als het arrangement definitief niet door kan gaan.

 

– Vijf overnachtingen in een gedeelde 2-persoonskamer in Hotel Le Cassini

– Gegarandeerd startbewijs en registratie voor La Marmotte

– Halfpension (ontbijt en diner) bij de hotelkamers, logies bij de appartementen

– Reisbegeleiding vanuit VeloTours

– Begeleide trainingsritten

– Bevoorradingsposten tijdens La Marmotte

– VeloTours wielershirt

– GPX bestanden om te trainen en reisinformatie

– Bijdrage VZR Garant en boekingskosten á € 35,- per boeking

– Evt reis- of annuleringsverzekering (VeloTours kan dit verzorgen)

– Kosten medische verklaring (deze is verplicht).

– Bij verblijf in de appartementen: ontbijt €12,50 pppn en/of diner €29,50 pppn

 

Boekingsformulier

1

Boekingsformulier

1

Standaard boekingsformulier

Aankomst- en vertrekdatum

Contactgegevens

Adresgegevens

Accommodatie

Medepassagiers

Indien u medepassagiers wilt meeboeken kunt u hieronder de voor- en achternaam van één of meerdere passagiers invoeren. Gebruik het +'je rechts om meer medepassagiers toe te voegen.

Verzekeringen

Extra producten en services

Bevestigen